Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Tweet - Doctor FeelbadTweet - Doctor Feelbad Tilbage til HovedsidenTweet fra Thomas Würgler (TW)  


Doctor Feelbad
http://www.slate.com/articles/arts/culturebox/2012/08/d...Fredag 31-aug-2012 10:59  (1486d)Geek Culture på Twitter: #gcdk og @geekculturedk

Søg: Bruger: 

Forrige tweet[Roulette][Alle][Nyeste] Næste tweet


KOMMENTARER (29)

n/a12Næste side
1:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Doctor Feelbad   2. sep 2012 11:04
Anbefalet læsning der beskriver præcist, hvad der gør Doctor Who (2005->) til så fantastisk en tvserie.
Svar: #2
 
2:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @1   8. sep 2012 13:52
Okay, det kunne være, at man skulle give serien en chance til. Lader til at artikelforfatteren er irriteret over de samme ting som mig (kulisser af sølvpapir og den slags), men alligevel er glad for serien.

Og Moffat gjorde det jo pænt godt med Sherlock Holmes, så...
Svar: #3 #4
 
3:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @2   8. sep 2012 20:08
Det håber jeg, du vil, da serien bare er så forbandet god.

David Tennants afsked som doktoren var absurd hjerteskærende og satte hele mit forhold til serien i relief. Den er umulig at forklare for folk, der kender lidt eller intet til den. For det er for pokker en alien i en telefonboks med en jordbo i hånden og så afsted på eventyr. Og det er fantastisk at opleve fortællelysten, den kæmpen mod de tekniske evner og budgetter, BBC besad i 2005, og selvom det er blevet bedre i dag, skal man ikke se serien for effekterne.

Man skal se det, hvis man føler eskapismen knirke i håndleddene. Som rendyrket virkelighedsflugt med et ben solidt plantet i menneskelige følelser, er Doctor Who altså eksponent for noget helt særligt. Og så var der altså Tennants afsked. Der tog hele den her "alien på eventyr i blå boks" ting og satte den i en helt anden kasse, og gjorde præcis det, artiklen beskriver; lærte os at sige farvel. Med en knude i maven, et bævrende hjerte og en tåre på kinden. Aw.
 
 
4:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @2   6. jan 2013 15:41
Og Moffat gjorde det jo pænt godt med Sherlock Holmes, så...

No shit, (Sherlock). Sæson 1 (ok, kun tre episoder godt nok) syntes jeg var helt igennem fremragende. Nu er jeg gået igang med anden sæson (er på US Netflix), og den første episode "A Scandal in Belgravia" overgår snildt de tre foregående episoder. Hold da fest, hvor er den godt skrevet og spillet.

Er hårdt ramt af Influenza pt, men på trods af snot og feber er det her ualmindeligt opmuntrende.
Svar: #5 Opdateret: 8. jan 2013  
 
5:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @4   8. jan 2013 12:39
Tak for det - jeg har haft sæson 2 liggende rigtig længe, men har ikke fået taget mig sammen til at se den endnu. Skal ske!

Hov, vent - Netflix-udgaven er i HD, ikås? Hva faen skal man med alle de dvd'er efterthånden...
Svar: #6 #17
 
6:   DarkLight @5   8. jan 2013 13:17
Have dem når de bliver pillet af Netflix igen? :)

Efter alt det ros, blev jeg nødt til at se de første par afsnit i går.

For det første havde jeg svært at ved vænne mig til Doctor Who himself. Jeg havde et andet billede af ham. Men måske det er en anden skuespiller der kommer til senere? Kan se den første kun er med i 13 afsnit?

Og hvornår stopper de med at kopiere HHGTTG? :)
Svar: #7 #11
 
7:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @6   8. jan 2013 13:44
Når du siger de første afsnit, mener du så de første afsnit af den første serie fra 60'erne, eller mener du den udgave, blandt andet jeg er forblændet af, der startede i 2005? Sidstnævnte har Christopher Eccleston i hovedrollen i første sæson, hvorefter rollen blev overtaget af først David Tennant og siden Matt Smith, der i dag er doktoren.
Svar: #8
 
8:   DarkLight @7   8. jan 2013 13:53
Den var 2005 :) Det var mere overskueligt at starte der, plus de er på netflix :)
Svar: #9
 
9:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @8   8. jan 2013 14:04
Okay.
Jeg har ikke selv bidt mærke i, at serien kopierer Hitchhikers, men det er på den anden side også længe siden, jeg læste bogen (og så filmen,) så jeg har sikkert overset et og andet vigtigt.
 
 
10:   Glitch Også jeg   8. jan 2013 14:21
Hvordan kopierer Doctor Who lige Hitchhiker's Guide?
Svar: #12
 
11:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @6   8. jan 2013 14:46
Hvem fanden snakker om Dr. Who[1]? Vi taler om Sherlock!

[1] Bortset fra folk, der er vilde med stanniol- og støvsugerslange-sf. En bemærkning, jeg sikkert kommer til at fortryde, hvis jeg nogensinde kommer i gang med skidtet.

Update: Okay, I snakker om Dr. Who før I begynder at snakke om Sherlock. Jeg er åbenbart (og heldigvis) i stand til komplet at ignorere snak om Dr. Who.
Svar: #14 Opdateret: 8. jan 2013  
 
12:   DarkLight @10   8. jan 2013 14:47
I S01E02 udvikler plottet sig om en VIP udkigspost med udsigt jorden går under og en uforstående jordbo :)
Svar: #13 #14
 
13:   Glitch @12   8. jan 2013 15:01
Nå ja det afsnit! Det kan jeg godt huske. Det er rigtigt, jeg sad faktisk selv og tænkte på Hitchhiker's, da jeg så det. Men det var tilsyneladende ikke et afsnit, der gjorde det store indtryk, siden jeg havde glemt det i mellemtiden. :-)

Omvendt, så har Doctor Who garanteret været inspirationskilde til Hitchhiker's nogle steder. Selv om jeg blankt må erkende, at jeg ikke kan sige præcist hvor, da jeg ikke overhovedet kan huske nogle af de tidlige Who-afsnit. Og det er et fåtal af dem jeg så, jeg mener DR viste nogle afsnit i slut-70'erne eller start-80'erne.
 
 
14:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @12   8. jan 2013 15:06
Okay. Jeg tænkte ikke tanken dengang, og i dag husker jeg langt fra bogen nok til at drage den konklusion. Er der andre eksempler?
@11:
Husker du dette indlæg?
Svar: #15 #16
 
15:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @14   8. jan 2013 15:31
Lars aner knapt hvor han er lige nu.
 
 
16:   DarkLight @14   8. jan 2013 15:41
Okay. Jeg tænkte ikke tanken dengang, og i dag husker jeg langt fra bogen nok til at drage den konklusion. Er der andre eksempler?

Nej, jeg er kun kommet til afsnit 2. Det var heller ikke et kritikpunkt som sådan, bare mere en betragtning :)
 
 
17:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @5   8. jan 2013 19:16
Tak for det - jeg har haft sæson 2 liggende rigtig længe, men har ikke fået taget mig sammen til at se den endnu. Skal ske!

Hov, vent - Netflix-udgaven er i HD, ikås? Hva faen skal man med alle de dvd'er efterthånden...


HD, jeps. Og den ser bragende godt ud. Man fatter slet ikke at det er streaming.

Siden jeg fik Netflix er min bankkonto begyndt at stige fuldstændigt vanvittigt, fordi motivationen til at købe film er fuldstændigt udraderet. Det er lige før jeg overvejer at købe en Macbook Pro til, så jeg ikke behøver slæbe den til og fra arbejdet.

In slightly more serious news: Jeg er begyndt at gå DVD-samlingen igennem for at se hvad jeg har af serier, som er på Netflix (i HD endda). Med den konstante strøm af nye gode serier giver det ingen mening at have dem til at stå og optage plads på mine hylder. Ja, titler på Netflix bliver af og til pillet af, men de kommer sandsynligvis tilbage efter nogen år.

Til at starte med betyder det at jeg render i Accord med Battlestar Galactica, Coupling, sæson 1 af Tudors, 7 sæsoner af Spooks (er pt igang med sæson 8, 9 og 10 på Netflix), Prison Break og West Wing.

Netflix er en genial måde at se TV-serier på. Episoder ad libitum i fremragende kvalitet, når jeg gider. Alene det at jeg ikke skal skifte disc men blot trykke et par gange på en fjernbetjening er uforligneligt. Jeg tror aldrig, jeg kommer til at købe en TV-serie sæson igen resten af mit liv.
Svar: #18 Opdateret: 8. jan 2013  
 
18:   jfallesen @17   9. jan 2013 01:21
Jeg tror aldrig, jeg kommer til at købe en TV-serie sæson igen resten af mit liv.

På et eller andet niveau håber jeg, at kunne sige det samme en dag. Men så længe der ikke findes streamingtjenester, der giver mig mulighed for at downloade ting og se dem offline, mangler der en vigtig feature for mig.

Min tablet er indkøbt til at se videomateriale, når jeg rejser med toget til og fra London. Havde Netflix haft en offlinefunktion, havde de haft en fast kunde i mig.
Svar: #19 #22 Opdateret: 9. jan 2013  
 
19:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @18   9. jan 2013 01:30
Hmm, egentlig en skam du ikke har en iPad. Med et dansk Apple ID på den ville du kunne bruge BBC iPlayer Global. Den tillader downloads til offlinebrug så længe man er abonnent (55kr/måned).

Selvfølgelig ikke det samme som Netflix, men en del af dit behov ville nok være dækket.

Egentlig underligt de ikke har lavet den til Android endnu - så vidt jeg kan se er den almindelige UK udgave (som kun streamer) ude til Android.
Svar: #21
 
20:   jacob_tf Discskifte   9. jan 2013 08:32
Er gonnok belastende ja, meeeen jeg må nu indrømme, at mine (billigt) indkøbte blu-ray tv-serier altså ser væsentligt bedre ud i 105", end selv den HD-kvalitet NetFlix kan supplere med.

Når det er sagt, er NetFlix bestemt da en service der bliver mere og mere interessant.
 
 

n/a12Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Tank: So what do you need? Besides a miracle.
Neo: Guns. Lots of guns.
-- The Matrix