Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Tweet - The surprising, stealth rebirth of the American arcadeTweet - The surprising, stealth rebirth of the American arcade Tilbage til HovedsidenTweet fra Thomas Würgler (TW)  


The surprising, stealth rebirth of the American arcade
http://arstechnica.com/gaming/2012/08/the-surprising-st...Onsdag 08-aug-2012 00:51  (1514d)Geek Culture på Twitter: #gcdk og @geekculturedk

Søg: Bruger: 

Forrige tweet[Roulette][Alle][Nyeste] Næste tweet


KOMMENTARER (18)

1:   jacob_tf Det varmer...   8. aug 2012 11:55
...men vi ser det desværre nok ikke herhjemme, da arcadekulturen slet ikke har haft samme tag på de unge, som den har i USA. Kun nogle få af os, i hvert fald.
 
 
2:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender Virkelig?   8. aug 2012 15:49
Arcadekulturen har vel været overalt - selv i de mindste flækker med en grillbar.

Jeg ville være helt ufatteligt klar på at besøge sådan et sted. Fast.

Herhjemme har vi jo også et par mindre institutioner (uden drikkevarer) i København udover Spilmuseet i Ikast. Man kunne håbe, at kombinationen kunne vinde frem her også.
Svar: #4 Opdateret: 8. aug 2012  
 
3:   jacob_tf En RIGTIG arkade   9. aug 2012 15:44
Ville nu være nice i KBH. Jeg ville da helt sikkert også frekventere stedet. Om ikke andet så bare for atmosfæren og nostalgien.
Svar: #11
 
4:   Frisenette @2   10. aug 2012 01:33
Findes der andre i KBH end Chassis i Jægersborggade? Har dog hørt en lille albatros synge om at de skulle være parate til at udvide...
De måtte dog meget gerne stryge Area 51 og Mortal Kombat og få nogle rigtige klassikere og/eller bedre spil til for at udnytte pladsen i mellemtiden. ;-)

Jeg har luftet tanken på PR, om at der kunne være et kæmpe marked for en rigtig arkade i en af de større byer (nok mest realistisk med KBH selvom Odense strengt taget ville være mest retfærdigt). Ideen blev dog ikke modtaget med den største entusiasme.
Det ville være tragisk hvis hele samlingen i Ikast blev spredt for alle vinde.

Svar: #7
 
5:   jacob_tf Se det...   10. aug 2012 09:35
...ville være et Kickstarterprojekt jeg gerne ville støtte.

Chassis kendte jeg faktisk ikke. Ser hygsomt ud, men en "rigtig" arkade med mange maskiner ville være lykken. Lidt a'la Professor Olsens spilleland i hedengangne Scala.

 
 
6:   Frisenette Prof. Olsen?   10. aug 2012 11:42
Det var da temmelig depri at besøge. Der var ingen klassiske maskiner. Næsten kun middelmådigheder fra arkadens skumringsår.

Problemet med et kickstarter projekt, er at jeg simpelthen tror at Danmark er for lille til at beløbet bliver tilstrækkeligt højt.
Det altoverskyggende problem ville være at finde ordentlige lokaler til en fornuftig leje.
Eet eller andet i udkants København i en gammel lagerbygning eller lign. ville være ideelt, tror jeg.
Svar: #7 #8
 
7:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @6   10. aug 2012 12:52
Det kommer nok an på, hvornår man besøgte stedet. I de tidlige 90ere var det i hvert fald et sted, hvor jeg fik mange timer til at gå - og mønter til at forsvinde - uden problemer. Jeg mindes dog, at det var knap så sjovt, sidste gang jeg var forbi.

@4
Det eneste andet, jeg kender til, er frisørsalonen, som vist ligger tæt på Chassis. Men det er vist mere gamle konsoller og lignende, så vidt jeg ved (har ikke været der). Men det er jo også et eksempel på en hybrid, der er med til at få konceptet til at fungere.

Jeg tvivler i øvrigt på, at det du foreslår i @6 er vejen frem. Som artiklen påpeger, er det ikke maskinerne, som hiver pengene ind. Lavere husleje kan ganske vist hjælpe, men en bedre placering og alternative indtjeningsmetoder ville formentlig være bedre.
Svar: #9
 
8:   jacob_tf @6   10. aug 2012 14:02
Jeg har altså set indtil flere klassikere i Prof. Olsen, så du har vist ikke kigget ordentlig efter. Indrømmet, der var massere af spil, som måske ikke er deciderede KLASSIKERE (post 1990), men det var stadig det bedste bud i DK.
 
 
9:   jacob_tf @7   10. aug 2012 14:07
Enig. Der vil skulle være nogle sjove arrangementer. F.eks. turneringer eller temaer (80er, 90er, Taito, Namco etc.)

For min skyld måtte man godt supplere med nyere konsoller etc. Men det bliver nok svært at få sådan noget stablet på benene. Personligt ville jeg godt smide en plovmand efter sådan et kickstarterprojekt, samt ofre nogle timer arbejdsmæssigt, hvis det skulle være.
Svar: #10
 
10:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @9   10. aug 2012 14:10
Det kunne måske kombineres med en netcafé - eller som i artiklen en hyggelig bar. Måske et område med filmfremvisning/demoer på storskærm/andet godt.
 
 
11:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @3   13. aug 2012 09:03
Ville nu være nice i KBH. Jeg ville da helt sikkert også frekventere stedet. Om ikke andet så bare for atmosfæren og nostalgien.

Tjah. Da Professor Olsens Spilleland og Palads' kælder stadig eksisterede tjente de ingen penge. Det er derfor de er væk nu.
Svar: #12
 
12:   jacob_tf @11   13. aug 2012 12:24
Det var nu også før "retrobølgen". Plus at i hvert fald i Palads virkede det ret uinspireret og ligegyldigt til sidst.
Svar: #13
 
13:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @12   13. aug 2012 12:31
Det var nu også før "retrobølgen"

Men stadig: Skulle kundegrundlaget for en arkade ikke være der for ti år siden, hvis det skulle være der i dag? I hvert fald hvis det baserer sig på at geeks synes, at arkader er fede?

Ellers vil en moderne arkade have en kort opblomstring og så dø meget hurtigt.

Jeg er ikke overbevist om, at det er en god business case at lave en forretning, der baserer sig på en retrobølge. I hvert fald ikke en med så høje startomkostninger.
Svar: #14
 
14:   jacob_tf @13   13. aug 2012 15:51
Det behøver måske ikke være GOD business - bare det kunne løbe rundt.
Svar: #15
 
15:   Peter @14   13. aug 2012 17:02
Hvis der er høje startomkostninger kan der være det svært at nå at tjene pengene hjem på noget som måske kun er cool kort tid.
 
 
16:   Frisenette Problemet for mig   14. aug 2012 09:13
Var som sagt kvaliteten på de spil der var i Prof. Olsen og Palads. Det var simpelthen ikke sjove og charmerende spil. Det var bare møntslugere som ikke havde nogen "one more go" effekt.

Hvis de havde haft Asteroids, Ghosts and Ghosts, OutRun, Robotron osv. så tror jeg de havde klaret sig langt bedre, også dengang.

Men jeg er helt enig i at det kunne være en god ide at også have nogle andre aktiviteter som kunne gøre det mere spiseligt for folk i almindelighed (kærester, folk som var bekymrede for image osv.).
Tror dog ikke at en netcafe ville være godt overhovedet. Den stemning og funktion er i mine øjne overhovedet ikke kompatibel med arkadespil.

Måske noget med en bar som ikke indbyder til alt for tung druk, en pladebutik med relevante LPer (som i Jægersborggade, bare på større plan), salg af brugte spil og konsoller, konkurrencer, livemusik etc.
 
 
17:   Sodavand Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Søren Vestergaard Lyder ikke som et godt spil   14. aug 2012 20:14
Det der "Ghosts and Ghosts".
 
 
18:   Frisenette Har du ikke hørt om det?   14. aug 2012 20:35
Den kendte forløber til Ghosts'n Goblins?!
Sheesh!
Den var godt nok Japan only, og kun udgivet i fem eksemplarer, men det er jo Geekculture det her?
 
 


SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Julian: Come on… time to robot!
[robot voice]
Julian: I am very clever king... tok tok tok tok... I am super genius... I am robot king of the monkey thing... compute... compute.
-- Madagascar