Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Tweet - Netflix på vej til Danmark - prisen i UK er ok,…Tweet - Netflix på vej til Danmark - prisen i UK er ok,… Tilbage til HovedsidenTweet fra Stig H. Jacobsen (SHJ)  


Netflix på vej til Danmark - prisen i UK er ok, 55 kr/måned
http://mediawatch.dk/artikel/filmtjenester-paa-vej-til-...Mandag 18-jun-2012 18:17  (1560d)Geek Culture på Twitter: #gcdk og @geekculturedk

Søg: Bruger: 

Forrige tweet[Roulette][Alle][Nyeste] Næste tweet


KOMMENTARER (61)

n/a1234Næste side
1:   jacob_tf Som flere dog har nævnt...   19. jun 2012 09:07
...er det mest ældre titler der er at finde derpå. Indrømmet, det kan stadig være interessant, men ældre titler kan oftest findes til næsten ingen penge. Jeg prøvede den amerikanske en måned, og brugte den stort set ikke.
 
 
2:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Pris etc.   19. jun 2012 09:11
Jeg ville gerne give det dobbelte - også gerne for ældre film - så længe udbuddet blot var højt, og der var undertekster på alt og dansk tale på børnefilmene.
Svar: #4 Opdateret: 19. jun 2012  
 
3:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Serier!   19. jun 2012 10:19
Hvis jeg skal smide penge efter sådan en tjeneste, skal det være for at kunne streame serier. For mit vedkommende behøver de absolut ikke være det nyeste af det nye, men X-files, The Wire, Twin Peaks og andre afsluttede tv-serier, ville jeg virkelig gerne have adgang til gennem en streaming-service.
 
 
4:   Glitch @2   19. jun 2012 10:31
Kender du Filmstriben.dk? Det er ikke helt det samme som netflix og har ikke lige så mange film og begrænsning på, hvor meget man må streame om måneden. Til gengæld er det gratis (dvs du betaler allerede til det over skatten). Du skal bare være registreret som låner på dit lokale bibliotek, og det skal også være tilmeldt ordningen.

edit: Et forkert "betale" blev ændret til "streame".
Svar: #5 #6 #7 Opdateret: 19. jun 2012  
 
5:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus @4   19. jun 2012 10:51
Ja, jeg kender til den, men nu må jeg vist hellere se at stifte ordentligt bekendtskab med den så. Tak.
 
 
6:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @4   19. jun 2012 12:58
Det er til gengæld ikke særligt let at få på fjernsynet, medmindre man giver bøvle med en computer der. I det hele taget er det noget utroligt skrammel, hvis man bruger det med Windows. Jeg har flere gange måttet afinstallere Silverlight helt og geninstallere det for at kunne se noget. Det virker sjovt nok glimrende med min Mac (som dog heller ikke er koblet til TV).

Ellers er det en glimrende ting til hjemmebrug. En klient til iOS, 360 eller AppleTV? Det ville være sejr.
 
 
7:   jacob_tf @4   19. jun 2012 15:47
Med andre ord betaler man over skatten for noget, som man ikke engang kan være sikker på ens eget bibliotek tilbyder? Håber da det er over kommuneskatten du mener :-)
Svar: #8
 
8:   Glitch @7   19. jun 2012 16:17
Både og og hverken eller.

Kommunerne får jævnligt et tilskud fra staten, som er øremærket til bibliotekerne. Men det er sjældent at (alle) disse penge rent faktisk ryger ind i bibliotekets pengekasse.

Hvis biblioteket ikke betaler for at være med i Filmstriben eller nogle af de andre lignende tilbud, såsom Bibzoom, der koster penge for bibliotekerne at være med i, så betyder det jo bare, at de bruger pengene på noget andet, som for eksempel bøger eller cd'er.
 
 
9:   Sodavand Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Søren Vestergaard Whoa   19. jun 2012 22:01
55 kroner lyder okay. Jeg giver mere end det for TV2 Play, og de har lige fjernet South Park. Ærgerligt at der lader til at være ringere indhold, når de nu har fået (bedre) styr på deres apps.
 
 
10:   Frisenette Fantastisk genialt   20. jun 2012 00:04
Og meget meget typisk dansk egentlig, at basere hele det danske biblioteksvæsens online-tilbud, på proprietære standarder, som selv microsoft er ved at droppe support til (andet eksempel er udlånet af lydbøger til alt andet end iPod; den altoverskyggende mest populære MP3 afspiller i verden).

Kæft det er ringe!
Svar: #11 #12 Opdateret: 20. jun 2012  
 
11:   Glitch @10   20. jun 2012 00:29
Det var enten det, eller ikke at have noget at tilbyde. Så vidt jeg har forstået, har det været et altdominerende krav fra forlag, musikbranche og de andre partnere, at det skulle være "de og de" formater og med drm. Om det er typisk dansk, ved jeg ikke, for mon ikke kravene er de samme i eventuelle andre lande, der tilbyder samme slags tjeneste i forbindelse med gratis udlån og streaming?

Det har i hvert fald ikke været et ønske fra det danske biblioteksvæsens side.
Svar: #13
 
12:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @10/11   20. jun 2012 01:35
Jeg tror nu nok Silverlight får lov at leve videre i en eller anden afskygning. Det er en praktisk multiplatformsløsning for de, der ligger inde med materiale i forkerte formater til at starte med. Der findes også iOS og Android-klienter til sites med Slverlight (f.eks. Netflix), så det er nok nogenlunde medgørligt. Bare ærgerligt at Win-klienten er noget skrammel. Og at branchen som altid skyder med så stor kaliber som muligt efter egne fødder.
 
 
13:   jfallesen @11   20. jun 2012 08:55
mon ikke kravene er de samme i eventuelle andre lande, der tilbyder samme slags tjeneste i forbindelse med gratis udlån og streaming?

Det er jeg slet ikke tvivl om, at de ville være. Jeg tror til gengæld ikke, at der er andre civiliserede lande, der ser det som en opgave for landets biblioteker at bruge skatteydernes penge på unfair konkurrence over for kommercielle virksomheder …
Svar: #14 #17
 
14:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @13   20. jun 2012 14:08
BBC?
Svar: #15
 
15:   jfallesen @14   20. jun 2012 14:36
Hvad mener du med BBC? At de, lige som DR, opkræver licens, som bruges til at sende gratis tv og radio? Det synes jeg ikke, er helt det samme – omend jeg da heller ikke synes, er der er grund til at bruge licenskroner på programmer, der sagtens kunne fungere på en kommerciel kanal.

Min kritik går mere på, at bibliotekerne for skattekroner åbner en ny tjeneste, der gratis tilbyder nøjagtigt den samme vare, som man skal betale for hos f.eks. Netflix.
Svar: #16
 
16:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @15   20. jun 2012 15:41
Præcis det samme argument bruges jo af betalingskanaler og nyhedssider, der skal konkurrere mod BBCs "gratis" tjenester - som jo ikke er mere gratis end vore skattebetalte løsninger. Biblioteker "konkurrerer" på den måde mod boghandler samt film- og musikforhandlere. DR konkurrerer mod TV3 og Jyllandsposten og Politiken. Det har formentlig en stor del af æren for, at de danske tidsskrifter fortsat kan læses gratis online.

Same shit, different angle.

Derudover har filmstriben været her længe og har en markant anden vinkel end Netflix. Jeg tvivler på, at P.H.'s Danmark fra 1935 dukker op på den danske Netflix.
  Opdateret: 20. jun 2012  
 
17:   Glitch @13   20. jun 2012 19:46
Jeg ved ikke, om det er unfair konkurrence. Men under alle omstændigheder har bibliotekerne herhjemme oftest været først ude med sådanne tjenester, og altid i samarbejde med de pågældende brancher.

Således blev BibZoom lanceret på nettet allerede i 2004 under navnet Netmusik.dk, hvor man også dengang kunne downloade musik "gratis" og lovligt. Det er først nu, at det åbenbart er et problem for en del af pladeselskaberne.

Ligesådan med Filmstriben, Netlydbog.dk og eReolen.dk, der især for sidstnævntes vedkommende, har medvirket til at give et bud på, hvor stor interessen for download af film, lydbøger og ebøger har været. Og det er altså hver gang bibliotekerne, der har taget initiativ til dem.

I øvrigt skriver Annika Aakjær følgende på en facebook-opdatering:

"min ven Per Vers har netop postet dette som jeg synes er relevant at have i baghovedet hver gang nogen brokker sig over at musik ikke er gratis og mener at der ikke skal være kunststøtte... : Var lige forbi musikerforeningen, og bad om takster, da der faktisk ikke findes nogen klare oplysninger nogen steder. Sagen blev undersøgt og tak for det. Her er de hårde facts for aflønning før skat på et stream af et nummer på de forskellige portaler: BibZoom: 35 øre. TDC PLAY: 18 øre. WiMP: 9 øre. Spotify: 2 øre".

Så hvis jeg var musiker, ved jeg godt, hvor jeg helst ville have min musik spillet henne.
Svar: #18
 
18:   Dslacker @17   21. jun 2012 04:45
Det er muligt, at det er taksten hos bibzoom, men var problemet ikke, at de ikke havde betalt pladeselskaberne/kunstnerne endnu ?

Derudover så er der så vidt jeg ved en tidsbegrænsning på afspilning via bibzoom - At man så teknisk kan lave om på det med lidt ninjatricks er så en anden sag - det kan man jo i virkeligheden med alle streaming tjenester, men så kan man jo lige så godt downloade en torrent... (u)lovligheden er vel den samme, bortset fra de afladspenge der gives ved førnævnte takster.
Svar: #19
 
19:   Gnavpot @18   21. jun 2012 11:06
Bibliotekerne har skam betalt deres bidrag. Det er den mellemhandler, der sørger for rettighedsforhandlingerne direkte med pladeselskaberne, der har problemer med det finansielle. Det er i øvrigt samme mellemhandler, diverse danske online-butikker bruger, såsom Bilka, så i teorien burde Universal også forlange deres musik trukket ud af alle danske online-musikbutikker, hvis det var det økonomiske, der var argumentet.
 
 
20:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Netflix i DK   22. jun 2012 01:16
Jeg har ingen tillid til at udvalget på den danske Netflix kommer til at være tilfredsstillende i forhold til den amerikanske, så jeg har købt mig en Apple TV 3 og sat Netflix op på den. Det er absurd lækkert at bruge og udvalget er mildest talt gigantisk. Skød en lille demovideo af det:

http://www.youtube.com/watch?v=a93N19IdtJo&feature=youtubegdataplayer

Beklager billedkvaliteten (skød med iPad) og den urutinerede voiceover. Det er første gang, jeg laver sådan en, og jeg fik ikke lavet noget manuskript på forhånd, så det var learn-as-you-go ;-)
Svar: #22
 

n/a1234Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Homer's brain: Use reverse psychology.
Homer: Oh, that sounds too complicated.
Homer's brain: Okay, don't use reverse psychology.
Homer: Okay, I will!
-- The Simpsons