Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Tweet - - Historien om, hvordan MacMan blev til iMac og en…Tweet - - Historien om, hvordan MacMan blev til iMac og en… Tilbage til HovedsidenTweet fra Peter Koch (PK)  http://www.fastcodesign.com/1669924/steve-jobs-almost-n... - Historien om, hvordan MacMan blev til iMac og en historie om, hvor mærkværdig Steve Jobs var #ihateitTorsdag 31-maj-2012 23:43  (1583d)Geek Culture på Twitter: #gcdk og @geekculturedk

Søg: Bruger: 

Forrige tweet[Roulette][Alle][Nyeste] Næste tweet


KOMMENTARER (96)

n/a12345Næste side
1:   Frisenette Jeg synes egentlig ikke at MacMan er et dårligt navn   3. jun 2012 11:47
Det passer perfekt til designets lette, poppede, 60er, googie-agtige stil.
Det er netop en fordel at det bogstavrimer på andre klassiske forbruger popikoner som Pacman og Walkman, ikke en ulempe.
Ja, jeg er faktisk på nippet til at synes bedre om det end iMac. :-)

Så havde vi også sluppet for hele halen af "i" produkter, og måske fået nogle mere kreative navne.
A missed opportunity in my book.
Svar: #3 Opdateret: 3. jun 2012  
 
2:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Halen..   3. jun 2012 18:58
Altså produkter som PodMan, PadMan og den klassiske PhoneMan? C'mon...

De fangede det perfekt med "iXXX", idet alle nu ved, hvem der står bag. Det er branding, der vil noget, og at blot klistre "Man" efter sit produkt havde aldrig fået samme impakt.

P.S. Hvad fanden er googie?
  Opdateret: 3. jun 2012  
 
3:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @1:   3. jun 2012 19:02
Jeg synes personligt slet ikke, at MacMan passer godt til noget som helst, Apple har lavet. Til gengæld ville jeg ønske, at de snart går tilbage til de bløde former og pastelfarverne. Deres nuværende designlinje er jeg komplet kold over for. De har ikke lavet ét virkelig pænt produkt siden den sorte MacBook i mine øjne.
Svar: #5 #8
 
4:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Tænk...   3. jun 2012 19:15
Jeg synes designet er blandt markedets bedste. Jeg skal ikke sige, om de ikke kan gøre det bedre, men personligt er jeg bestemt helst fri for produkter anno 2012, der ligner noget fra dit link :) Smag og behag.
 
 
5:   Frisenette Pastelboomerangstarshapeamourphousblobstyle   3. jun 2012 21:13
Googleman

@3 Det er jo netop ideen at det hele ikke skulle hedde eet eller andet med et fast præfiks.
Jeg er godt klar over at det har klare fordele i en periode med et brand af den type, men det kræver også at man på at tidspunkt bryder med traditionen når "mærket" er ved at være træt, med alle de ulemper dét har. Derudover er der også fare for monotoni. IE familiarity breeds contempt.

MacMan implicerer noget lettilgængeligt antropomorft, som designet af computeren også lægger meget godt op til.

Det med navne er meget vanskeligt. Alle nye (rigtig nye) navne lyder fjollet de første gange man hører dem, men har alligevel een eller anden form for mem effekt som graver sig ind hjernen på en.
iMac fungerer, men jeg tror bare at MacMan muligvis havde været endnu bedre.
Svar: #6 Opdateret: 3. jun 2012  
 
6:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @5:   3. jun 2012 21:23
Hvadbehager? Jeg kan ikke se MacMan i noget produkt, Apple har skabt. Det lyder af Walkman-klon. Jeg er som sådan ikke fan af nogle af deres produktnavne, med undtagelse af Flea.
 
 
7:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Implicerer noget lettilgængeligt antropomorft   3. jun 2012 22:50
A' hvaffor en smed? :) Foruden at sætningen lyder krampagtigt knudret, så må det vist stå for egen regning, om man finder navnet passende til maskinen. I don't.
 
 
8:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @3   3. jun 2012 23:07
Jeg er med dig her. Jeg har en MacBook Pro nu, og den ligner bare et eller andet generisk fra OBH, Herstal eller Rosendal. Børstet stål og sort plastic. Jeg kan ikke klare det look mere; det er fuldstændigt udvandet gennem de sidste 5-10 år herhjemme, hvor fucking alt skulle være i børstet stål og sort plastic. Går man en tur gennem Illums Bolighus opdager man dog, at det lort heldigvis er på vej ud nu.

Jeg tror amerikanerne er nogle år bagude på den front, så vi kommer til at se mere til det fremover også. Men de gamle plastic MacBooks (jeg havde den hvide) var virkelig maskiner, der skilte sig ud fra mængden og var dejlige at se på. Dét sagt, så er jeg ganske tilfreds med den hvide iPad.

Håber Ive snart finder sin europæiske designsans frem igen, og laver noget, der reelt er pænt at kigge på.
Svar: #9 #10 #26
 
9:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @8   4. jun 2012 00:24
Pro-serien har jo stort set ikke fået en overhaling siden G4eren. Materialerne har ændret sig, og kvaliteten er lækker, men jeg synes 15" og 17" MBP er vanvittigt kedelige efterhånden. Men ok, hellere det end stort set alle de røvsyge alternativer.
Svar: #10 #11 #21
 
10:   Frisenette @8   4. jun 2012 09:49
Selvfølgelig står det for egen regning, hvad ellers? Har jeg f.eks noget sted antydet at det er Geekcultures officelle holdning?

Og knudret? Lettilgængelig fordi den ligner en appliance, som folk er ellers bruger i deres hverdag, og ser glad og hip ud med sine farver og kompakthed. Antropomorf fordi den ligner et lille ansigt med ben og har menneskelige afrundede former.
Ikke nogen kontroversiel påstand dér?

@9 Du glemmer vist at både det gennemsigtige "googie" look og det hvide 2001 look også var fuldstændig gennemtygget af parasitter der ikke kan finde på deres egen stil. Og det til en grad hvor det vil være meget dumt at "vende tilbage" til noget der ligner det de næste mange år.

Personligt synes jeg der er noget lidt mere neutralt og tidsløst over det nuværende nymodernistiske Braunagtige look, end de tidligere stile. Dertil er der heller ikke nogen der har formået et komme op på den finish og overordnede indtryk som Apple produkter i stilen giver. Men på eet eller andet tidspunkt skal det jo givet skiftes. Der er bare en kæmpe fordel i at bruge metal til kroppen, i form at skærmning, varmeledningsevne og styrke.

Personligt ville jeg være ganske godt tilfreds med en pastiche over Sonys Proofeel serie fra 80erne i kulfiber... :-)
  Opdateret: 4. jun 2012  
 
11:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @9   4. jun 2012 09:49
Der er vel heller ikke ret meget sjov i laptops mere. Efter iPadderne holdt indtog her på adressen, er det et sjældent syn at hive en laptop ud af skabet og tænde for den. 80-90% af hverdagstingene kan vi klare på en iPad.

Skal man købe en laptop for at klare 10-20% af sit workload, er det ikke længere den primære maskine, man kommer til at svede foran i utallige timer. Det bliver noget, der ligger inde i et skab og lige kommer ud, når den primære maskine[1] ikke kan klare mosten. Derfor bliver design og udformning sekundært - det skal bare være et eller andet billigt.

[1] Jo, det er blevet iPad'en. I kan tude herfra og til månen over at tablets ikke er pc'er, men de to iPads er de primære personlige computere i vores husstand nu.
Svar: #12
 
12:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @11   4. jun 2012 09:59
det vil være meget dumt at "vende tilbage" til noget der ligner det de næste mange år.

Det var bestemt heller ikke det, jeg mente. Jeg skrev: "Håber Ive snart finder sin europæiske designsans frem igen, og laver noget, der reelt er pænt at kigge på."

Meningen er, at Ive skal se frem imod et moderne design. I mit verdensbillede er europæisk design dekader foran amerikansk design. Derfor "finder sin europæiske designdans frem igen". Altså sansen for cutting-edge design.

Jeg har ingen anelse om, hvad det skulle være. Det er derfor Ive er designguru hos Apple: Han skal overraske os.

Okay, nu lyder det som om jeg synes Apples produkter ligner Lincoln Town Car-design. Det er overhovedet ikke tilfældet. Ive er jo Europæer, og hans design har hidtil været en stor del af Apples succes. Jeg nærer blot et lille håb om, at vi snart er færdige med bøstet-stål-og-sort-plast-looket.
Svar: #14
 
13:   Frisenette 'det skal bare være et eller andet billigt'   4. jun 2012 10:02
Så du mener ikke at iPadens design er væsentligt? Det er ellers lige netop det Apple river Samsung rundt i retten over for tiden.
Jeg vil vove og påstå at der er en god del mere værdi og ressourcer bag det end du giver kredit for.
Du ville savne designet, eller måske endda helt fravælge produktet, hvis det bare var smækket ind i een eller anden generisk plastikæske.
Svar: #14 #16
 
14:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @13   4. jun 2012 10:11
Du ville savne designet, eller måske endda helt fravælge produktet, hvis det bare var smækket ind i een eller anden generisk plastikæske.
Det der har jeg hørt før. Hos fanatikere der vælger deres produkter ud fra brandværdi og formfaktor, fremfor funktionelt brug. Sådan er jeg i hvert fald ikke. Jeg synes, at mine produkter fra Apple som minimum er grimme (og iPhone4/4S, som min kære moder har erhvervet sig er samtidig ufatteligt dårlig at holde på), men jeg er så glad for styresystemet og et par andre småting, at jeg ikke har lyst til at bruge andet.

Hvis jeg skulle vende mig mod Windows, ville jeg virkelig gerne eje en Lenovo Thinkpad. Deres design er i mine øjne fantastisk.

@12: I forhold til Ives æstetiske sans; er det korrekt forstået, at den seneste iOS-opdatering har transformeret iCals brugerflade fra funktionel flot til grim og brun?
 
 
15:   Frisenette @15 Som Oscar Wilde engang sagde   4. jun 2012 10:39
Eller rettere fik en af sine karakterer til at sige:
“It is only shallow people who do not judge by appearances”

Look and feel af det fysiske produkt primer dine forventninger, dit mindset og hele din tilgang til at bruge det.
Design, både det du ser og føler er ekstremt vigtigt. Det er etableret igennem mange, mange års studier inden for forskellige antropologiske videnskabsgrene.
Der er ingen der er immune over for det. Heller ikke de folk der stadig holder på den populære myte/bondevisdom om udseende og design.

Hvis du synes Apples produkter er direkte grimme, så gad jeg godt høre andre eksempler på ting du synes er pæne. Thinkpadens design er jo en del af samme neo-modernistiske skole som Apples, bare i plastik.

Og Ive har ikke noget at gøre med brugerflade designet. Ical og diverse andre spredte skeomorfismer i Apples produkter spår jeg en snarlig udlugning, efter det backlash der har været.
Men i virkeligheden har det jo været en del af de grafiske brugerflader siden Xerox Star i 82 (hele desktop metaforen med mapper, postkasser, indbakker etc. f.eks).
I små og velafmålte doser, synes jeg faktisk det kan give en hvis charmerende whimsy og flippancy.

Apples brugerflader trumfer stadig til en hver tid microsofts Metro, som insisterer på store "dekorative" firkanter, i stedet for rent faktisk at præsentere det indhold man søger.
Svar: #15 #17 #18 #46 Opdateret: 4. jun 2012  
 
16:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @13   4. jun 2012 10:57
Så du mener ikke at iPadens design er væsentligt?

Læser du overhovedet ikke, hvad jeg skriver?

IPAD ER FREMTIDENS PC. DENS DESIGN ER VIGTIGT.

LAPTOPS ER VED AT VÆRE PASSÉ. DERES DESIGN ER IKKE VIGTIGT.

Troede ikke, jeg havde så svært ved at formulere mig.
 
 
17:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @15   4. jun 2012 11:06
I forhold til Ives æstetiske sans; er det korrekt forstået, at den seneste iOS-opdatering har transformeret iCals brugerflade fra funktionel flot til grim og brun?

Læste du ikke det interview med ham, der blev linket her for nyligt? Da journalisten spurgte om læder-kalenderen, trak Ive en grim grimasse. Han sagde et eller andet affejende med, at det havde han ikke noget at gøre med. Med andre ord: Hvis han havde noget at skulle sige, havde den kalender fandme ikke set sådan ud.

Gizmodo har nogle fantastisk inspirerede artikler om emnet her, her og her.

Udvalgt citat: "iCal looks like John Wayne's daily ledger for Indian killing sprees, a heinous mash of leather-bound schlock and 21st century date-keeping. Who ever owned a calendar that looked like this? What is this appropriating? If I upgrade to iCal Pro will it come with animated beaded tassels? I don't want my calendar to look like anything—I want graceful, minimal windows that put my schedule at the fore. I don't want a pair of homeless shelter moccasins."
  Opdateret: 4. jun 2012  
 
18:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @15: Som jeg engang hørte i en brandert:   4. jun 2012 11:17
Hvis ikke, det er sagt af et i forvejen anerkendt geni, er det slet ikke citatværdigt. Eller noget.

Jeg synes som sagt, at muslingeskallen, iBook er en desingperle. B&O's seneste "prisvenlige" TV er begyndt at vokse på mig, omend jeg i starten mente, at ophænget lignede et tørrestativ. Der er sikkert også andre, men jeg tror ikke, det ville hjælpe nogen, at jeg lavede en alenlang liste over produkter, jeg finder pæne.

I bund og grund handler det om, at jeg er blevet træt af at kigge på Apples eksisterende designlinje. Jeg kunne rigtig godt lide den seneste inkarnation af MacBook Air, da den blev lanceret, men også den er begyndt at kede mig.

Jeg kan sagtens anerkende, at Apple ligger meget energi i at formgive deres produkter, og jeg kan godt forstå, hvorfor de har mange fans. Jeg forstår også, hvorfor Megan Fox har mange husarfans, jeg er bare ikke blandt dem. Jeg forstår godt, at folk kan lide attributterne, jeg er bare ikke fan.

Hvad angår Thinkpad kontra MacBook, er det lige før, jeg må bede om mine himmelblå. Det kommer uden tvivl an på, hvilken tilgang man har til produktdesign, men for mig er det eneste lighedspunkt mellem denne og denne computer det faktum, at de begge er kasseformede og indeholder touchpad, tastatur og skærm.

Hvor ThinkPad udstråler noget seriøst og produktivt skriger MacBook hipstersprog med ekstra foam.
Svar: #19 #20
 
19:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @18   4. jun 2012 11:18
Jeg læste ikke interviewet nej, men jeg mindes bare at have læst et og andet om det. Det får mig kraftigt til at overveje Google Calender som primær kalender. Og jeg tør da slet ikke opdatere min telefon nu. Det er hysterisk grimt.
 
 
20:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @18   4. jun 2012 13:09
Det har du helt misforstået. Hver gang jeg kigger på min Thinkpad udstråler den kun "slå mig med en forhammer - hårdt". Den eneste redeeming feature ved maskinen og designet er, at den kører endnu.

Jeg undgår så vidt muligt at tage den frem udenfor arbejdet, for jeg bliver i decideret dårligt humør af at se på den. Den føles billig, den ser billig ud - uanset at jeg udmærket ved, den ikke er det - og den performer imponerende dårligt. Selv efter tweaks.

Jeg vil gerne gå med til, at Thinkpad designet er markant. De har jo lignet sig selv siden slutningen af 90erne - og det er måske også en af grundene, der medvirker til, at jeg lige lidt gider se på dem, som jeg gider høre Grande Waltze fra en Nokia.

Det er heldigt, at vi i en vis udstrækning har valgfrihed :)
Svar: #22
 

n/a12345Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Niles: Frasier, do you remember the time the Kreizel brothers tied me to their Great Dane and lobbed meatballs down their gravel driveway?
Frasier: I told you Niles, I would have helped you, but their sister was holding me down.
-- Frasier