Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Tweet - Would an Apple TV kill the console business?Tweet - Would an Apple TV kill the console business? Tilbage til Hovedsiden



Tweet fra Christian S. Wittus (CSW)  


Would an Apple TV kill the console business?
http://www.eurogamer.net/articles/2012-05-18-would-an-a...



Lørdag 19-maj-2012 11:50  (1591d)Geek Culture på Twitter: #gcdk og @geekculturedk

Søg: Bruger: 

Forrige tweet[Roulette][Alle][Nyeste] Næste tweet


KOMMENTARER (23)

n/a12Næste side
1:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler 360   19. maj 2012 13:30
Jeg håber, at folk hos MS læser den artikel, for den rammer godt nok hovedet på sømmet med Xbox. Det kan godt være, MS narrer sig selv med, at de stadig er en "hardcore"-maskine, men de har lige så stillet sakket agterud på det punkt, men Sony har scoret points.

Det eneste sted, der sker spændende ting på Xbox lige nu, er på XBLA - og så med ganske få annoncerede titler, som ligger et stykke ude i fremtiden. Selv dashboardet afslører, at det i hvert fald ikke længere er spillene, som er i centrum.

Det er på sin vis også fint nok. Folk der køber en maskine til anden underholdning må gerne få let adgang til tingene. Men så lad i det mindste folk vælge, om de vil have spil-setup eller film-setup, så spillerne ikke skal bladre unødigt meget for at finde deres ting.
 
 
2:   Frisenette Whoa!   19. maj 2012 16:24
Trez udtaler sig negativt om microsoft!

Det Apple mangler er en ordentlig controller, så er de parate til at overtage spilverdenen også.

360eren har haft success hovedsageligt fordi Sony fuldstændigt formøblede deres kæmpe forspring (det siger Robbie Bach selv), med alt for høj pris, sen launch, spidermanfont og ringe spiludvalg. Hvis Sony havde spillet kortene perfekt, havde der ikke været en konsol afdeling hos microsoft i dag.
 
 
3:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender Det siger Robbie Bach selv   19. maj 2012 17:09
Æv bæv?

Og så har jeg svært ved at se, hvordan Sonys kort kan have haft den store betydning for, om MS udgav en konsol. De udgav etteren i stiv modvind, og selv efter Sonys store succes med PS2, troede de nok på deres Xbox til at udgive 360'eren kort inden PS3 landede. Det kalder jeg modigt. Det er jo først med PS3, at Sony begik en Nintendo og arrogant troede, at de havde markedet i sin hule hånd.
  Opdateret: 19. maj 2012  
 
4:   Frisenette Det må du spørge Robbie om   19. maj 2012 17:30
Jeg tror nu han har sit på det tørre.

Med de kolossale tab der har været i divisionen, specielt indregnet RRoD affæren, så tror jeg ikke der skulle ret meget til for at få microsoft til at droppe det hele. Om ikke andet så efter pres fra aktionærerne.
Når det ikke ligefrem går klassisk godt for virksomheden i forvejen, så er det meget svært at sluge at et projekt ligefrem bløder penge. De har jo i høj grad været nødt til at "overtale" udviklerne til at støtte platformen, i hvert fald i starten.

At de kørte på, har ikke så meget med modighed at gøre. Det har mere noget at gøre med den sædvanlige måde at klare konkurrencen på hos microsoft, nemlig ved at vente til sidste øjeblik hvor det er tydeligt for enhver og deres bedstemor, hvilken retning branchen går. For så panisk lige pludselig at rykke ind med et produkt, som er massivt bakket op af pengene tjent på monopol produkterne.

Den strategi bliver bare sværere og sværere at få til at fungere i og med, at deres monopol slet ikke er hvad det har været.
Svar: #5 Opdateret: 19. maj 2012  
 
5:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @4   20. maj 2012 00:49
Wow. Fantastisk godt skudt ved siden af.
 
 
6:   Frisenette Nåh, ok...   20. maj 2012 14:51
Jeg går ud fra du har insiderinformation.
Svar: #7
 
7:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @6   20. maj 2012 18:54
Her er din Insiderinformation, mester. I modsætning til din - indrømmet, fantasifulde - fabulering, kan man faktisk bruge Google til noget.
  Opdateret: 20. maj 2012  
 
8:   Frisenette Og det er anderledes fra det jeg siger hvordan?   20. maj 2012 21:21
Jeg har på intet tidspunkt sagt, at de ikke har overskud nu. Det er dog først noget der er sket for relativt nylig.
Mester.
 
 
9:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender [Slettet kommentar]   21. maj 2012 09:09
 
 
10:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender Mester   21. maj 2012 09:09
Vær nu rar at checke dine facts, før du flyver ud af en tangent, der ikke har rod i virkeligheden:

2010
2009
2008

Læser vi tallene ens, eller vil du insistere på at blive i din egen verden og kalde det for kolossale tab? Året inden var der et tab pga. RROD, ja, men det ville da være idiotisk at give op på en ellers fornuftig forrretning, blot fordi man er ramt af uheld et år. Og det bør bemærkes, at de ikke har "rykket pludselig ind" med et nyt produkt efterfølgende - de har blot videreført deres Xbox-forretning på ganske fornuftig købmandsvis.
  Opdateret: 21. maj 2012  
 
11:   Frisenette 'Microsoft announced'   21. maj 2012 11:36
In other news: Nisser har lige etableret en månebase.

Firmaer, specielt dem der er store og har mange produkter, kan altid finde ud af at få deres årsregnskaber til at se ud som om de har kollosal fremgang på næsten alle fronter. I hvert fald over for den naive offentlighed.

Jeg har ikke tid lige nu, men hvis jeg husker det skal jeg prøve at finde er uafhængigt søjlediagram i morgen der viser et mere reelt billede.
Svar: #12 #14 #17
 
12:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @11   21. maj 2012 12:38
Don't bother. Fortsæt bare med at leve i din egen verden, så bliver jeg i min.
Svar: #13 Opdateret: 21. maj 2012  
 
13:   Terry Patcher @12   21. maj 2012 13:38
Tillad mig
Svar: #16
 
14:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @11   21. maj 2012 13:54
Nu har det sjovt nok været Xbox-divisionen, der rent faktisk har hevet de andre med op på det sidste. Divisionen er "Entertainment and Devices", og deres mislykkedes forsøg på at levere en konkurrencedygtig musikafspiller har sådan set maskeret Xbox-divisionens egentlige performance, så den så mindre imponerende ud, end den reelt var. Det kræver lidt at sætte sig ind i regnskabet, men MS har sådan set været åbne om, hvornår det begyndte at gå godt for Xbox-afdelingen, og den har i de sidste år været stjernen udenfor Office-afdelingen.

For nu at pege tilbage til dit oprindelige indlæg, som jeg egentlig slet ikke orkede at kommentere yderligere i første omgang, fordi det var så langt ude i hampen, så har Xbox-afdelingen lige fra starten været med til at skubbe på konsoludviklingen. Den første Xbox gav konkurrenterne et så stort los bagi, at de lige siden har kæmpet for at indhente, hvad Microsoft lavede på den første Xbox med online-services. Nintendo er der ikke endnu. Sony har kun delvist indhentet det (men har til gengæld tjent pluspoints andre steder).

Det har været en meget slet skjult hemmelighed, at MS ville have foden indenfor i dagligstuen. Xbox var midlet, men målet var kontrol med den boks, der står under fjernsynet. Af samme grund var afskrivningen til reparation af de første maskiner en ubetydelig dråbe i havet. At de samtidig kunne tjene penge på konsolmarkedet, har så været en bonus. Det at Xbox har været bedstsælgende konsol i USA i de sidste par år - mens den har performet godt i store markeder i Europa og acceptabelt i andre (mens den har bombet i Japan) - hjælper kun til med at aktionærer kan klappe lykkeligt i deres små, fedtede fingre. Hvis ikke det var fordi, de skulle have sat pengene på Apple i stedet for en langt større gevinst, selvfølgelig.

Man kunne frygte, at MS blev lige så dovne som Nintendo var med Wii og lader godt nok være godt nok ved ikke at satse på de traditionelle spillere, for så får de en syngende lussing i næste generation - af enten Sony eller Apple. Og den falder nok så hårdt, at der ikke er tid til at reagere. Får man ikke fat i tech-hovederne, er deres familier lang sværere at nå.
Svar: #15
 
15:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af tweetets afsender @14   21. maj 2012 17:53
Det' jo én, stor, lodret løgn, og vi får det sande billede i et diagram snart. I morgen. Hvis vedkommende husker det. Og har tid. Måske.
  Opdateret: 21. maj 2012  
 
16:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @13   22. maj 2012 14:08
Dét der er bare genialt på samtlige kendte planer. Tak for dagens bedste grin!
 
 
17:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @11   22. maj 2012 19:00
Jeg har ikke tid lige nu, men hvis jeg husker det skal jeg prøve at finde er uafhængigt søjlediagram i morgen der viser et mere reelt billede.

Hvis ikke Terry Patchers regnearksekvilibrisme havde stjålet hele billedet, var ovenstående ellers gået ned i historien som et af de bedste comebacks. Nogensinde.

Du er dum (og grim), men jeg har ikke tid lige nu. Hvis jeg husker det, skal jeg prøve at finde et uafhængigt søjlediagram[1] i morgen, der viser at jeg har ret.

[1] Ja, altså, allerede her begynder jeg at sidde og grine. Et Uafhængigt søjlediagram?

Nogle gange tror jeg at Frisenette er et Google Beta-projekt, der har opnået semi-bevidsthed og er sluppet ud på nettet.
 
 
18:   Frisenette skal udfyldes   22. maj 2012 23:03
I må godt nok være desperate efter underholdning, hvis der skal så lidt til at gøre jeres dag bedre...
Og Terry du har da vist lidt mere tid på hånden end godt er? ;-)
Ingen søjlediagrammer i denne omgang. Der er grænser for hvor længe jeg gider lede efter noget jeg tilfældigt så for en måned siden. Selv for jer. Men her er lidt andre godter:

http://www.lazygamer.net/xbox-360/microsoft-posts-surprising-xbox-360-loss/

Lidt ældre "nyhed" men viser tendensen i de først mange år:
http://www.joystiq.com/2007/04/27/microsofts-xbox-360-losses-are-shrinking/

Fra sidste måned:
http://www.edge-online.com/news/microsofts-xbox-division-loses-229-million

http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=24561
Svar: #19 #20 #21 Opdateret: 24. maj 2012  
 
19:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @18   22. maj 2012 23:55
Angående dette link kan jeg uddrage følgende:
1) MS led et overraskende tab.
2) De var de ikke ene om, hele konsolmarkedet blødte åbenbart i den periode.
3) De solgte stadig flest konsoller (på det nordamerikanske marked?).
4) Deres overskud steg samlet set.

Jeg ved ikke helt, hvordan det stemmer overens med din tidligere udtalelse; Når det ikke ligefrem går klassisk godt for virksomheden i forvejen, så er det meget svært at sluge at et projekt ligefrem bløder penge. De har jo i høj grad været nødt til at "overtale" udviklerne til at støtte platformen, i hvert fald i starten.(Det skrev du i #4)

Jeg er ikke helt sikker på, hvad en historie fra 2007 har af relevans for denne debat, til gengæld understøtter artiklen udtalelsen fra Trez i indlæg #14 om at MS blandt andet gik ind på konsolmarkedet for at komme fra kontorerne og ind i folks daglistuer.

Angående dit sidste link, vil jeg kun uddrage et enkelt citat, der vel i og for sig er ganske sigende:
But for the twelve months ending June 30th, 2009, EDD was still in the black, managing a profit of $169 million. The firm shipped 11.2 million Xbox 360 consoles during fiscal year 2009, markedly up compared with 8.7 million Xbox 360 consoles during fiscal year 2008.

Dit link fra Edge-online ligner en historie ala den, du har fra Lazygamer og konklusionen er den samme; MS solgte mindre og tjente flere penge på konsollerne, men overordnet set tjente de stadig flere penge end året før.

Det kunne godt være, du skulle have fundet en graf alligevel?

Jeg er nok ikke så god til at finde interessante artikler om MS i al almindelighed som dig, men jeg fandt dog en artikel, der var istand til at fortælle mig, hvad MS tjente penge på tilbage i 2010. Personligt er der en række punkter i artiklen, jeg finder ret interessante.
1) Det eneste sted, MS tabte penge, hvis man altså vælger at stole på de tal, de selv gør offentligt tilgængelige, var på Bing og deres andre onlineservices.
2) De tjente stadig rigtig gode penge på deres styresystem.
3) Selve spil- og underholdningsafdelingen af MS udgør 13% og er den fjerdeststørste (eller næstmindste) indtægtskilde, selskabet har.

Jeg ved ikke, om Nisserne har indtaget månen. Jeg ved heller ikke, hvordan MS skulle være istand til at gøre følgende:
Firmaer, specielt dem der er store og har mange produkter, kan altid finde ud af at få deres årsregnskaber til at se ud som om de har kollosal fremgang på næsten alle fronter. I hvert fald over for den naive offentlighed. (som du skrev i #11)
Men jeg vil spørge dig, om vi kan blive enige om, at den artikel, jeg har fundet, ser ud til at påvise, at MS overordnet set ikke tabte penge i 2010?
Hvis det er tilfældet, kan det måske godt være, at de har rykket lidt rundt på kolonnerne, for at sminke deres konsollig. Det tror jeg dog ikke på.

Personligt er jeg mest overrasket over, hvor lille en del Xbox udgjorde af deres samlede forretning. Men jeg glemmer også igen og igen, at der findes andre styresystemer end OSX.
Svar: #21 Opdateret: 22. maj 2012  
 
20:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @18   23. maj 2012 07:02
Dine links understøtter meget godt mine pointer. Dels det kochi allerede har påpeget, men også at tab i afdelingen hører sammen med anden udvikling (før: Zune. Nu: Windows Phone 7/8). Når antallet af solgte konsoller stiger, mens overskud er mindre kan det betyde tre ting: Der er solgt mindre hardware/software. 2) Der er solgt færre services/onlineprodukter. 3) Der er andre underskudsgenererende elementer i afdelingen.

Hvad angår første del er det muligt at salget af software er faldet let. I forbindelse med indtagelse af massemarkedet, falder attach raten også lidt, selv om den stadig var rekordhøj, da jeg kiggede for et par måneder siden.

Analytikere har peget på stigende salg af services og produkter online, så den hjælper os ikke.

Windows Phone 7 er under fortsat udvikling parallelt med Windows Phone 8. MS har aflivet Zune-brandet og tilhørende hardware. Dér var to tabsgeneratorer. Især da regnskabet ikke inkluderer det boost, som WP7 har fået som følge af Lumia-lanceringen endnu. Der skal nok også en del mere til alligevel.
  Opdateret: 23. maj 2012  
 





n/a12Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Thomas Edison: "Well knock off a hundred IQ points and call me Tesla!"
-- Jimmy Neutron