Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

OrdlisteOrdliste: Spil Tilbage til Hovedsiden


- M -

Alle0ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

manga

Manga er japanske tegneserier på papir - ganske som de tegneserier vi kender i vesten. Anime-nybegyndere og folk uden for scenen kalder ofte anime for manga, men det er ikke korrekt. Det hjælper ikke meget på klarheden, når en af de vestlige anime-udgivere hedder "Manga".

Se også: doujinshi  manga-ka  manga-in-motion  mech

En mech er normalt en meget stor humanoid robot eller en robot, der styres af mennesker. Japanerne er specielt vilde med at bruge mechs i både spil og tegnefilm.

Se også: mecha  middleware

En betegnelse for et stykke udvikler-software der overtager en stor del af det kedelige arbejde ved at programmere et spil, så man kan koncentrere sig om den kreative del af processen, og så (måske) lave et bedre spil.MIDI

Musical Instrument Digital Interface - kommunikationsprotokol der præcist definerer hver eneste tone og hver eneste kontrol, hvilket tillader effektiv kommunikation mellem MIDI-kompatible musikinstrumenter og lydmoduler samt computere.
Flere detaljer

Se også: GM  sequencer  motion capture

En teknik der gør at man kan indlæse en persons bevægelser og overføre disse bevægelser til en digital person i f.eks. et spil eller en film.multi-player

Flere samtidige spillere på/i samme spil. Det kan så enten være i split-screen eller evt. over internettet.

Se også: split-screen  deathmatch    single-player  multiplayer

Flere samtidige spillere på/i samme spil. Det kan så enten være i split-screen eller evt. over internettet/netværk.

Se også: split-screen  deathmatch  singleplayer