Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

OrdlisteOrdliste: Anime og Manga Tilbage til Hovedsiden


- M -

Alle0ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

mahou shoujo

"Magisk Pige", en enorm genre gearet mod yngre piger, hvor en almindelig skolepige udstyres med magiske kræfter og får til opgave at redde verden (ofte en alternativ) fra en eller anden ond skurk. Sailor Moon og Magic Knight Rayearth er gode eksempler på mahou shoujo-genren.manga

Manga er japanske tegneserier på papir - ganske som de tegneserier vi kender i vesten. Anime-nybegyndere og folk uden for scenen kalder ofte anime for manga, men det er ikke korrekt. Det hjælper ikke meget på klarheden, når en af de vestlige anime-udgivere hedder "Manga".

Se også: doujinshi  manga-ka  manga-in-motion  manga-in-motion

Et udtryk brugt til at beskrive live-action bearbejdelser af japanske manga tegneserier eller anime. Disse film er ofte holdt i en stil, der lægger sig op ad den originale manga/anime med visuelle effekter, falde-på-halen komedie (slapstick), stærkt farverige scenarier og ikke mindst overdrevent brug af wire-work optimerede action sekvenser.

Se også: manga  wire-fu  manga-ka

Mangategner. De gode nyder samme popularitet i japan som de bedste skønlitterære forfattere i vesten.

Se også: manga  mech

En mech er normalt en meget stor humanoid robot eller en robot, der styres af mennesker. Japanerne er specielt vilde med at bruge mechs i både spil og tegnefilm.

Se også: mecha  mecha

Japanerne er ekstremt glade for teknik, og rigtig meget anime har teknik i en eller anden afskygning. "Mecha" er en japanificering af "mechanical". Ses ofte som "Mech" i amerikanske medier.

Se også: mech