Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Elektronik og legetøj: GBA-spil - hvilken maskine er bedst til dem</i>Kommentarer til Elektronik og legetøj: GBA-spil - hvilken maskine er bedst til dem Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Elektronik og legetøj


KOMMENTARER (30)

n/a12Næste side
1:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen GBA-spil - hvilken maskine er bedst til dem   18. jul 2012 12:59
Kort fortalt, så er jeg begyndt at spille mine DS-spil igen og købe stort ind af klassikere (der er rigtig mange billige spil for tiden) til den. Skærmen på en launch DS er dog dybt godnat sammenlignet med alt hvad man er vant til nutildags, og jeg synes ærligt talt den er ubehagelig for øjnene. Så jeg køber en 3DS XL i næste uge, så spillene kan komme til deres ret.

Nu er jeg dog løbet ind i samme problem med mine GBA-spil - de ligner lort på launch DS'en - og dem kan man jo hverken spille på 3DS eller 3DS XL. Så her kommer spørgsmålet: Hvilken maskine, som er GBA kompatibel, har den bedste skærm? Og hvor stor en forskel vil det give i forhold til en launch DS. Er det for eksempel en opgradering, der overhovedet kan svare sig?

Den oprindelige GBA, såvel som GBA SP, går jeg udfra er udelukket, da de er ældre end launch DS'en, og vel derfor har en dårligere skærm (eller hvad?). Men hvad med følgende:
-GBA Micro
-DS Lite

Nåja, det var vel egentlig det. Der er ikke andre af de håndholdte, der kan klare GBA-spil, vel? Den nyeste model af PSP (den uden wifi) ville jeg egentlig ikke have noget mod at bruge til at køre ROM'er på af de spil, som jeg har købt, forudsat at den kan crackes, og at emulatoren er af en kvalitet, som er god nok, men det er mange år siden jeg har fulgt med i emulatorer på PSP, så jeg ved ikke hvordan landet ligger der.
  Opdateret: 18. jul 2012  
 
2:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler GBA SP   18. jul 2012 14:03
Der findes faktisk en model af GBA SP, som har en DS-lignende baggrundsbelysning. Det var den sidste revision, der kom ud i nogle regioner, og det kræver derfor lidt research at finde en. Den har formentlig den næstbedste skærm efter Micro, når det gælder rigtig GameBoy-hardware. DS Lite har også en god skærm til formålet, men desværre er skærmens opløsning større på DS, så der er en sort ramme udenom spillene, for de bliver vist i 1:1.

Micro er rigtig lækker, men tekst kan være vanskelig at læse på grund af størrelsen.

Jeg har selv en førstegenerations SP, og jeg er fristet til at opstøve en af de nyere, for det har sin charme at spille på den i forhold til DS. Skærmen er lidt "blødere" at se på - lidt som CRT på sin vis. Det bringer mig videre til min favoritløsning: GameBoy Player på CRT-skærm. Men den er selvfølgelig ikke så bærbar.

Dingoo A320 er også glimrende som GBA-maskine, hvis man vil bruge ROM. Kan eventuelt tage et par sammenligningsbilleder, hvis du er interesseret.
  Opdateret: 18. jul 2012  
 
3:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Skærmen   18. jul 2012 14:10
Jeg er godt klar over at man får sorte rammer rundt om GBA-spil på en DS. Det generer mig egentlig ikke. Men vil det sige, at GBA Micro faktisk har en bedre skærm (flottere farver, bedre lysstyrke) end DS Lite?

Kan eventuelt tage et par sammenligningsbilleder, hvis du er interesseret.

Meget gerne, tak!
Svar: #4
 
4:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @3   18. jul 2012 14:13
Som jeg husker det, er Micro og Lite ens i lysstyrke, farver med videre. Jeg har ikke selv en Micro, så det er ud fra mit indtryk af den, da jeg legede med en sidste sommer. Det er dog muligt, at DS Lite ved direkte sammenligning er lidt bedre, for skærmen er trods alt nyere. Micro har dog fordelen af et højere PPI display.
  Opdateret: 18. jul 2012  
 
5:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Lite   18. jul 2012 14:33
Ahh, jamen så er det da Lite jeg skal have. Den større skærm er clincheren, når nu billedkvalitet er nogenlunde ens.

Hvordan er Lites skærm til sammenligning med den almindelige DS?
Svar: #6
 
6:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @5   18. jul 2012 14:49
Som du kan se her og her.

Billederne tog jeg inden du stillede spørgsmålet, så jeg havde oprindeligt fokuseret på de to stærkeste skærme. Du kan dog se den almindelige DS-skærm halvvejs på billede to også. Jeg havde desværre ikke strøm på kameraet, så det blev lige iPad, der var ved hånden. Men jeg synes nu også, den fangede lysintensitetsforskellen udmærket. Dog ser Dingooen ud til at være hidsigere i farverne, end den er i virkeligheden. Farverne er helt, som de gerne skal være, når man sammenligner med samme spil på GameBoy Player.

Update: Suk. De bliver vist på hovedet her i browseren, mens de så rigtigt ud lokalt.
  Opdateret: 18. jul 2012  
 
7:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Tak for billederne   18. jul 2012 15:19
GBA Micro er godt nok imponerende. Og egentlig større skærmmæssigt end jeg havde frygtet, når man sammenligner med DS Lite.

Er der egentlig nogensinde kommet en officiel udmelding om hvorfor GBA-spil ikke er at finde på e-shoppen endnu? Det er helt ekstremt oplagt og ville være den ultimative (og eneste) måde for ejere af 3DS at spille det katalog.
 
 
8:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Ikke GBA Micro   18. jul 2012 15:25
Den har jeg som sagt ikke. Hvad du kan se på billederne er en Dingoo A320. Skærmen er, som du nok kan se, omtrent samme størrelse som på en DS. Dingoo kan også afspille divx/xvid, flash, diverse lydformater, FM-radio, tekstfiler og køre alverdens emulatorer.
  Opdateret: 18. jul 2012  
 
9:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch Dingoo   18. jul 2012 15:43
Den ser for sej ud, den maskine.
Svar: #11
 
10:   Sodavand Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Søren Vestergaard PSP   18. jul 2012 15:44
Hvad er det for en mystisk og magisk PSP, der ingen wifi har?

Update: Eeeej, hvor klamt! No way! Jeg har i øvrigt en GBA Micro, og vil hellere spille GBA-spil på min launch-DS. Den har et bedre d-pad og skærmen er til at se. Jeg er heller ikke pjattet med at spille GBA på min Lite, for der stikker spillet et stykke ud, fordi maskinen er mindre.
Svar: #11 Opdateret: 18. jul 2012  
 
11:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @10   18. jul 2012 15:49
Model E-1000. Der kan kun overføres fra PSN via PC og USB.

@9
Det er den også.
 
 
12:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Dingoo A320   18. jul 2012 22:45
Det er da godt nok en imponerende lille maskine. Sidder og læser om den og er bestemt fristet. Nogle ulemper man skal være opmærksom på?
 
 
13:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Dingoo   19. jul 2012 00:08
Well, aktiviteten er så småt ved at dø ud på udviklerområdet, men der er til gengæld nogle efterhånden ret habile emulatorer til Megadrive, GBA, NES, C=64 og andet (det er mest de førnævnte, jeg bruger).

Jeg har holdt mig til dens native OS, men hvis man gerne vil kunne installere Dingux, som giver mulighed for mange flere apps og emulatorer, så skal man lige sætte sig lidt ind i hardware-revisionerne, da der er nogle modeller med forskellige display-controllere (hvis jeg husker ret - check med en dingux-guide), som ikke alle er lige samarbejdsvillige. Ellers skal man købe en A380 som har det forudinstalleret - og lidt bedre specs.

Der kan godt være lidt knas med at mounte den på nyere OSer. På Windows skal man hårdt og brutalt hive den ud i stedet for at lave en pæn eject. På Mac var der i starten et problem med, at overførsler kunne gå i stå og Dingoo skulle genstartes. Man kan eventuelt omgå det ved at smide sine ting på et SD-kort i stedet for den indbyggede hukommelse. Det er dog stadig muligt at få overført til intern hukommelse, men det kan godt give lidt frustrationer. Til gengæld kører det bare derudad, når den først er fyldt op. Batterilevetiden er fænomonal og det er standby også.

Eneste andet minus jeg kan komme i tanker om er, at når man roder rundt og får den til at crashe, så kan det være nødvendigt at resette den, hvilket kræver en nålelignende spids. Jeg har smidt den lille sim-ejector fra iPhone i tegnebogen af samme årsag. En sikkerhedsnål kan også bruges.

Knapperne er af fine at spille med. Hele enheden er glossy, så er man allegisk overfor det, skal man holde sig væk. Jeg er glad for min og foretrækker den fremfor de alternativer, som p.t. bliver præsenteret som "næste dingoo" (primært android-baserede dimser).
Svar: #15 Opdateret: 19. jul 2012  
 
14:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler K1GBA   19. jul 2012 00:11
Jeg var lige ved at finde linket til Dingoo Scene og spottede nyheden om K1GBA på forsiden. Måske værd at undersøge nærmere.
Svar: #21
 
15:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @13   19. jul 2012 00:45
Lige en advarsel om A380. Dens skærm har en kombination af løjerligt vinklet belysning og TN-panel som gør at den optimale synsvinkel ikke er lige på, men ca. 10 grader til venstre. Det irriterede mig, men som med alt andet: Your Mileage May Vary.
 
 
16:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @trez og Odin   19. jul 2012 09:17
Tak for anbefalingerne - jeg er solgt. Eller rettere, det er en Dingoo A320e til undertegnet. Fandt en sælger på Ebay sendt i aftes (ny model) og lagde en ordre. Den blev sendt i morges. Glæder mig til at lege med den.
Svar: #20
 
17:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Nu har du jo købt, men   19. jul 2012 10:34
havde du tænkt på Gameboy Player? Det er den bedste løsning, synes jeg, men jeg bryder mig heller ikke om små skærme. Efter jeg har fået DSi XL, er det godt nok svært at koncentrere sig om at kigge på noget, der er mindre. 3DS'en får af samme årsag ikke ret meget spiltid her i hytten.
Svar: #18 #20
 
18:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @17   19. jul 2012 12:23
Gameboy Player er smart, men for det første gider jeg ikke hive min Gamecube frem og har den sluttet til TV'et fast og for det andet, så vil jeg specifikt gerne have det på en håndholdt så jeg kan sidde i bussen på vej til arbejde og spille Advance Wars og Fire Emblem. Ultimativt tidsfordriv, når man bliver fragtet.

Min grænse går nok ved skærme på størrelse med DS'ens (Dingoo ligger lige deromkring). Men jeg glæder mig satme til at spille på 3DS Xl og dens store skærme.
 
 
19:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Selv tak   19. jul 2012 14:03
Det er muligt, at jeg kom til at bestille en A1KGBA selv. Min GBA SP er lidt flaky i on/off-knappen efterhånden, og så har jeg to maskiner til Four Swords. Plus skærmen så ret anstændig ud.
 
 
20:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @17   19. jul 2012 14:04
Hej Jens!

@16

Tillykke med købet. Håber du bliver lige så glad for den, som jeg er for min.

Dingux guide - hvis du skulle svinge i dén retning.
  Opdateret: 19. jul 2012  
 

n/a12Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


You're right, no human being would stack books like this.
-- Peter Venkman (Ghostbusters)