Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Spil: E3 2012</i>Kommentarer til Spil: E3 2012 Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Spil


KOMMENTARER (18)

1:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen E3 2012   4. jun 2012 23:11
Så er ballet skudt igang, og vi må hellere få en tråd at samle folks begejstring, øjenrullen og rasende intelligente perspektivering i. Jeg har høje tanker om jer, mine herrer. Giv los.
 
 
2:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Nyheder ude endnu?   5. jun 2012 10:36
Er der kommet noget spændende endnu. Enten er jeg ikke synkroniseret med E3, eller også har der været ret stille om det i år.

Nintendo præsenterede den finaliserede WiiU-controllerpad, som ligner prototypen på en prik pånær tilføjelsen af en røvfuld ekstra knapper. Der kommer også en WiiU Pro-controller, som formår at ligne en Xbox-controller på en prik.

Microsoft lancerede ... Microsoft Glass, eller noget? Streaming spil til mobile enheder? Sony gjorde det samme. Ljorg tror ikke rigtig på streaming spil endnu.

Spilannonceringer har jeg ikke fulgt med i, fordi de hedder alle sammen noget med ret højre tal klistret på. Halo 4. Mario 7. Generic Game 5. Jeg bliver træt.

Er det bare mig, eller har jeg misset noget vitalt?
 
 
3:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Smart Glass   5. jun 2012 10:54
Er nærmere en mellemting mellem Airplay og en sekundær skærm. Læg strategi i krigsspillet på din tablet, mens handlingen sker på TV. Få interaktiv baggrundsinfo fra dine tv-serier, mens du ser dem uden at skulle slå det op. Start afspilning et sted og fortsæt et andet. Virker på tværs af Windows, iOS, Android.

Af nyt var South Park-spillet helt klart oppe at ringe, men meget af det helt nye blev kun vist som teasere. Men jeg glæder mig altid til nyt fra Twisted Pixel, og Matter kunne måske være interessant.

Selv om det er en efterfølger glæder jeg mig til Halo 4. Det er på mange måder en ny start for serien (ny udvikler, ny story arc, ny musiker - fra Massive Attack), og enginen har vist også fået en overhaling, for for første gang kører det native 720P.

Watch Dogs kom lidt fra siden og overrumplede, men det må være fra PC eller next-gen.

PS Plus-abonnenter får det til gengæld godt. Spandevis af retailspil til download? Jotak da.

Quantic Dream og Naughty Dogs nye ting så også fine ud.
  Opdateret: 5. jun 2012  
 
4:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Spil på min radar   5. jun 2012 11:55
Specielt Need for Speed: Most Wanted-rebooten er jeg hooked på. Det er igen Criterion, der står bag, og de kan jo noget med biler.

Samtidig ligner Forza Horizon en værdig efterfølger til Test Drive Unlimited (hvor den reelle toer aldrig rigtig fængede).

Ellers er det selvfølgelig ting som Last of Us, Assassin's Creed III, Splinter Cell: Blacklist, Far Cry 3, Watch Dogs, God of War: Ascension og så Dead Space 3, der har min interesse. Det bliver en god vinter endnu en gang.

WiiU og andet hardware har ikke min interesse endnu, men det bliver da enormt spændende at se, hvordan specielt WiiU'en bliver modtaget.
  Opdateret: 5. jun 2012  
 
5:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Jeg tæller stadig timer   5. jun 2012 11:58
til Konamis pressekonference går igang. Det har simpelthen været et eksponentielt stigende studie i surrealisme år for år og jeg har store forventninger til WTF-faktoren i år. Mellem Tak Fujis maveplasker-præsentation, Naoki Maedas sindssyge fremtræden, klaskende mandepatter i mexikanske bryderkostumer, Den Intenst Stirrende Mand, det komplet paralyserede publikum og alle de andre festlige indslag, har der været mere end almindeligt overskud på batshit bananas-kontoen.
 
 
6:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Men...   5. jun 2012 12:09
Hvor er The Last Guardian? Snøft.
 
 
7:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Mine E3 moments   5. jun 2012 13:27
Videoer fra diverse efterfølgere interesserer mig ikke. De nye ting tiltrækker sig min opmærksomhed. Beyond så ganske interessant ud, men uden at have set decideret gameplay er det umuligt at regne ud om det rent faktisk er sjovt at spille.

Watch Dogs derimod.... wow. Stort set udelukkende gameplay og så endda med en rigtig fed gimmick (on the fly hacking), som blev udnyttet blændende godt. Grafikken var også skøn (særligt de regnvåde gader). Jeg er dog spændt på hvor meget grafisk lir de er nødt til at skære fra i konsoludgaverne (ja, det kommer til Xbox og PS3), for demoen kørte helt klart på en PC.

Jeg er så imponeret, at det er utænkeligt for mig at noget på E3 vil imponere mig mere end Watch Dogs. Havde de annonceret at det var eksklusiv launchtitel til konsol x, så havde det været købsgrund nok for mig. Det spiller på de helt rigtige tangenter mht. hvad jeg gerne ser af blanding mellem gammel og nyt gameplay for slet ikke at snakke om grafisk lir.

Var der forresten andre, der bemærkede, at Microsoft har fået en mere fornuftig tilgang til rabat ved Summer of Arcade? Det er ikke længere nødvendigt at købe samtlige titler for at få bonuspoints, nu kan man nøjes med at købe tre. Glimrende idé da non-kinectejerne ellers bliver udelukket hver gang, da der altid er en fesen Kinect titel med. I dette års XBLA Summer of Arcade behøver man kun købe tre titler for at få 400MSP foræret. Med Deadlight (ser røvlækkert ud) Dust: An Elysian Tail og Tony Hawk HD blandt titlerne, så er de 400 points så godt som hjemme.
 
 
8:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler PS+   5. jun 2012 14:54
Så er der info om første kuld af spil til PS+-folket. Det er dæleme ikke ringe.
 
 
9:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Hot damn   5. jun 2012 15:35
Det ser dælme godt ud. Flere spil jeg er interesseret i og ikke har købt. Darksiders, Warhammer, Motorstorm Apocalypse. Haps!
Svar: #10 Opdateret: 5. jun 2012  
 
10:   Glitch @9   5. jun 2012 16:34
Og det er åbenbart bare den første måned! Det er et lidt vildt koncept. Jeg kommer aldrig igennem min spilbunke nu.
 
 
11:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Indeed   5. jun 2012 17:11
Jeg kommer aldrig igennem min spilbunke nu.

Jeg har i forvejen skåret kraftigt ned på hvor tit jeg køber nye spil. Det her vil stort set udrydde, at jeg nogensinde køber spil på releasedatoen, fordi jeg hele tiden har noget at spille og derfor lige så godt kan vente til de falder i pris.

Nu mangler vi bare at fuldpris-Vitaspil med tiden også kommer på Vita.

Med deres efterhånden irriterende skift af fokus fra spil til multimedia, og Sonys øgede fokus på gamere, så får MS mere og mere skubbet mig henimod, at jeg kun skal have en enkelt konsol i næste generation, og det bliver PS4(1). De skal have nogen fuldstændigt sindssyge eksklusivtitler hos MS før jeg ider investere i deres næste konsol.

1: Jeg anser ikke Wii U for at være en del af næste generation. Den tilhører den nuværende generation. Når det er sagt, så har jeg da ikke helt afskrevet den, selvom jeg er skeptisk. Fortsæt-spillet-i-sengen funktionen kan jeg absolut se ide i, men der skal en del mere end blot Nintendos egne titler til før jeg gider. Der skal platformseksklusive titler fra udviklernes A-hold til, for så snart næste generation af konsoller tropper op, så vil multiplatformstitlerne på Wii U næppe være værd at gå efter.
Svar: #12
 
12:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @11   5. jun 2012 17:29
Lad os nu se, om vi overhovedet får en eller to nye maskiner næste år. Alt peger godt nok på det i øjeblikket, men samtidig har både Sony og MS lige skudt en stor del af det unikke ved Wii U i sænk, og Nintendo må som sædvanlig falde tilbage på egen IP for at drive salget.

Det er både i MS' og Sonys interesse at holde den nuværende konsol kørende så længe som muligt.

I øvrigt vil jeg sætte spørgsmålstegn ved fokus. Jeg har prøvet at samle op på de to præsentationer, og dette er, hvad jeg er kommet frem til:

Microsoft
Traditionelle spil - eksklusive (så vidt vides):
Halo 4
Forza Horizon
Fable: The Journey
Gears of War Judgment
Ascend New Gods
LocoCycle
Matter
Wreckateer
Dance Central 3

Multiplatformspil:
Assassin's Creed 3
Far Cry 3
Splinter Cell: Blacklist
Tomb Raider
Resident Evil 6 (timed exclusive DLC)
Black Ops 2 (timed exclusive DLC)
South Park: The Stick of Truth
Madden 13
FIFA 13

Andet:
Nike Plus Kinect Training
Smart Glass
Internet Explorer
Bedre søgning
Favoritter
Mere video-content
Xbox Music

Sony
Traditionelle spil - eksklusive (så vidt vides):
PlayStation All-Stars Battle Royale
The Last of Us
Beyond: Two Souls
Assassin's Creed III: Liberation (Vita)
Call of Duty: Black Ops: Declassified (Vita)
Little Big Planet 2 DLC
God of War: Ascension

Multiplatformspil:
Assassin's Creed III (eksklusiv DLC - timed?)
Far Cry 3 (eksklusiv DLC - timed?)

Andet:
Wonderbook
Mere PlayStation Plus-content
Mere video-content på Vita
PlayStation-spil på HTC

-

Ud af de to, får jeg umiddelbart mest fra Sony alene på grund af PS+, men sætter man listerne op overfor hinanden (og her tager jeg gerne mod rettelser - har arbejdet ud fra hukommelse og et par opsummeringer på nettet), så synes jeg i høj grad, at Microsoft har fokus på gamere. Ja, de har også på multimedia, men det er jo kun én af brikkerne. Jeg synes i hvert fald, at listerne taler for sig selv. Og så har begge rent faktisk titler, jeg er interesseret i i år, hvilket er dejligt.
Svar: #14
 
13:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen skal udfyldes   5. jun 2012 17:50
Det er både i MS' og Sonys interesse at holde den nuværende konsol kørende så længe som muligt.

Det har du helt bestemt ret i, men der er to ting der vil afholde dem fra at holde liv i maskinerne så længe som de reelt har lyst til:

-Konkurrenten. Begge vil gøre hvad de kan for at lancere deres nye konsol før modparten, da det vil give et fremragende forspring. Hvis vi går udfra at de mest sandsynlige tidspunkter at lancere de nye konsoller er enten julen 2013 og marts 2014, så er der en forbistret masse potentielle kunder, der allerede er tabt, når man lancerer i marts 2014, fordi de ikke allerede gider/kan investere i endnu en konsol. Og langt de fleste tredjepartstitler til 2014 maskinen vil ikke være et salgsargument da de sikkert findes til 2013 maskinen.

Med andre ord er det en KÆMPE satsning at vente til 2014. Og venter man til sent i 2014 (hvilket reelt betyder november), så har konkurrenten haft et års forspring og ens launch lineup vil se ret fattigt ud til sammenligning med det spilkatalog modparten kan bryste sig af. Det er ikke nogen hemmelighed, at den primære grund til at Xbox 360 har solgt flere maskiner end PS3 er, at den udkom først.

-Den anden grund er Nintendo. Hvis det rent faktisk lykkes Nintendo at få ordentlige tredjepartstitler i stor stil, så kan det få en pæn bid af core gamer segmentet til at løbe en Wii U. Jo længere Wii U når at være på markedet alene som den kraftigste konsol (uanset om det kun er en smule kraftigere), jo flere core gamere vil købe en. De penge de bruger er penge som kunne være gået til MS eller Sony.

November 2013 - det er helt sikkert det tidspunkt de begge går efter at launche. Hvis de kan vel at mærke. Men det finder vi sandsynligvis først ud af i ugen før E3 2013, når alle de store nyheder bliver lækket. Hvad der kunne være rigtig interessant er hvordan julehandelen vil se ud hvis de begge launcher samtidigt, hvis de ikke tilfældigvis bliver annoncere med samme pris, så vil den dyreste nok blive nødt til meget hurtigt at lave et prismatch, da det ellers vil være en kæmpe hæmsko.
Svar: #16
 
14:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @12   5. jun 2012 18:00
Jeg skulle nok have uddybet. Min begyndende antipati mod MS er nok mere affødt af at Sony gør mere og mere for at der kommer noget nyt på bordet med nye og interessante eksklusive titler og ikke mindst at man for det årlige abonnement rent faktisk får noget konkret for pengene nemlig spil. Hos MS får man reelt ikke andet end muligheden for at spille online (gratis hos Sony) og så lidt rabatter på downloadtitler her og der. Ikke ligefrem imponerende sammenlignet med alt det man får via PS Plus for slet ikke at snakke om cross play med Vita.

Sammenligner vi E3 titlerne er det faktisk rimelig fattigt fra begges side (forventeligt, mange af de store titler gemmes til næste generation), men det er reelt kun Sony der har eksklusive titler der fanger min opmærksomhed: Beyond og The Last of Us. MS har... intet. Kun efterfølgere og så nogen nye IP'er som ikke siger mig noget synderligt.
Svar: #16
 
15:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Nintendos E3 præsentation   5. jun 2012 19:28
Den generelle forventning var at Nintendo uden mindste problemer ville have den mest interessante E3 præsentation. Ikke mindst da de annoncerede at hele deres show ville være om spil, spil og bare spil.

Sikke dog en kæmpe skuffelse det viste sig at være. Ubisoft har uden mindste besvær overgået dem. Nintendo gjorde nærmest alt for at overbevise os om at de ikke tager core gamers seriøst. Det kan godt være der er masser af salg i det, men fitness-snavs, Nintendo-land og nogle ports er altså ikke måden man sælger en ny maskine på til dem der typisk er early adopters. Zombie U så ok ud og var reelt det eneste spil, der viste en interessant udnyttelse af den nye controllers muligheder til gameplay formål. Men på ingen måder en systemsælger.

Ingen Zelda, Metroid, F-zero wtf? 3DS showet i morgen har jeg langt større tiltro til vil handle om interessante spil (ser frem til Castlevania). Wii U showet var ret skuffende må jeg sige. Tænk at man kan lave et show om en ny konsol og spillene til den og så være langt mindre interessant end blot én enkelt udgivers show.
 
 
16:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @13   5. jun 2012 19:41
Det er hvis vi antager, at Wii U rent faktisk ER kraftigere - hvilket det meste i øjeblikket peger på, at den ikke er. PS3, 360 og Wii U er mere eller mindre lige, og det er netop en af grundene til, at Sony og MS måske vælger at vente. Men hvis den ene annoncerer launch, så gør den anden også. Og du har ret i, at det vil være en fordel at være først og have den rette pris. Sidstnævnte havde formentlig mere at gøre med 360s sejr over PS3 end alle parametre i lang tid.

@14
Nu ved jeg godt, at du ikke gør meget i multiplayer, men det er bestemt prisen værd for Gold i forhold til den stadig ufatteligt ringe onlinefunktion på PS3, hvis man vil spille online med venner. Dertil har det som regel tjent sig ind i rabatter på XBLA-titler, jeg alligevel ville have købt. Men jeg kan fint følge dig, og jeg er skam stor fan af PS+ - bare ikke af så meget andet på PS3. Platformen er for kluntet. Men man kan jo håbe, de har lært noget, så PS4 ikke halter en generation efter Xbox 3 igen.
 
 
17:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Nintendo   5. jun 2012 19:45
I det mindste var det uden de to værter fra Ubisofts side. Men ja, det var lidt tyndt. Tror dog den var ok for de, der ikke helt forstår maskinen, og spillene viste nogle interessante ting rent designmæssigt. Det eneste fede var dog Pikmin 3 og Mario 2-tingen. (Jeg har ikke allergi overfor numre, så længe der er gode spil bag)
 
 
18:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen skal udfyldes   5. jun 2012 19:59
og spillene viste nogle interessante ting rent designmæssigt

Det er jeg skam heller ikke uenig i. Jeg kan helt klart se mange interessante gameplaymuligheder for brug af skærmen og gyroen i controlleren. Alene motion sensor (Alien, Zombie U) og hele idéen med at holde den op foran skærmen når man skal scanne (Metroid Studios, kom nu) er genialt.

Dog ikke nok til at sælge maskinen eller spillene til mig. Jeg har heller intet mod efterfølgere, hvis de er gode, men det der virkelig manglede ved showet var bare én eneste ny IP, som så ud som noget man bare måtte eje. Der var ikke en eneste i hele deres præsentation. Ikke én.

Det er hvis vi antager, at Wii U rent faktisk ER kraftigere - hvilket det meste i øjeblikket peger på, at den ikke er. PS3, 360 og Wii U er mere eller mindre lige

Den vil sandsynligvis have mere RAM, men CPU og grafikkort vil nok ikke være væsentligt hurtigere (måske endda langsommere), så det endelige resultat vil sikkert være nogenlunde det samme. Ikke mindst da det er sjældent, at man i multiplatformtitler ser maskinens styrker blive udnyttet fuldt ud. Hvor kraftig den rent faktisk er får vi nok ikke at se før de første Nintendo titler udviklet fra grunden op af til den udkommer. Et nyt Zelda eller Metroid for eksempel.

Nu ved jeg godt, at du ikke gør meget i multiplayer, men det er bestemt prisen værd for Gold i forhold til den stadig ufatteligt ringe onlinefunktion på PS3

Ja, den eneste form for multiplayer jeg gør i er faktisk asynkron. Highscores og turbaserede ting (sidstnævnte reelt kun på iPhone og iPad). Men jeg ved godt Live tramper ret hårdt på PSN, når det gælder multiplayer. En del af det skyldes nok også PS3'ens begrænsninger (den har for lidt RAM), så i næste generation ville det være underligt, hvis ikke der bliver et langt større fokus på chat, vennelister osv. end nu.
  Opdateret: 5. jun 2012  
 


SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Homer: Hey boy! Wanna play catch?
Bart: No thanks dad.
Homer: When a son doesn't want to play catch with his father something is definitely wrong.
Grandpa: I'll play catch with you!
Homer: Go home.
-- The Simpsons