Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Elektronik og legetøj: Windows Media blues</i>Kommentarer til Elektronik og legetøj: Windows Media blues Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Elektronik og legetøj


KOMMENTARER (32)

n/a12Næste side
1:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund Windows Media blues   15. feb 2012 16:46
Jeg har nogle wmv-filer. Efter en hel del kamp har jeg fået Windows Media Center til at fungere, og jeg har fået den til at snakke med min Xbox360 - både som Media Center og via uPnP. Så langt så godt.

Hvordan afspiller jeg det på en anden windows-maskine? Jeg synes jeg media center på den vil snakke med det andet WMC. Jeg synes ikke Windows Media Player gider opdage det (måske ved jeg ikke hvordan, men hjælpen er ikke ret hjælpsom), og XBMC og Kinnsky virker heller ikke. XBMC gider ikke se maskinen (måske den skal genstartes - har ikke forsøgt, da jeg har nogle downloads kørende på den, som jeg lige skal vente på). Kinnsky ser den fint, men den vil åbenbart ikke kendes ved filerne. Der sker ikke noget i hvert fald, når jeg prøver at afspille dem.

Er der en god måde at få det gjort på UDEN at skulle til at transmogriffe wmv-filerne om til et andet format?

Er der noget der streame det til ipad - igen uden at jeg skal ændre for formatet?

Slutteligt .. overvejer at rippe nogle DVD'er. Hvad er det letteste. Bare at rippe det som ISO filer eller hvad gør "man"? Hvad er godt at bruge til det?
 
 
2:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen UPnP jazz   15. feb 2012 20:19
Jeg bruger aldrig Windows Media Player, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med at få den til at tale sammen med Windows Media Center, men du burde fint kunne starte WMC på en anden Win7-maskine og få den til at se og afspille filerne fra den første.

Nu ved jeg ikke hvordan dit setup er, og om den maskine du har lagret videofilerne på er en regulær server, men jeg kan da anbefale at installere en generisk UPnP server på den. Den burde både WMP, andre WMC-klienter, Xbox 360 og XBMC fint kunne se uden at du skal bøvle med SMB shares. Jeg har selv en forkærlighed for Seervio fordi den er såre simpel og gratis.
Den kan ses af alle mediespillende enheder her i hytten og burde også kunne ses af dine. Der er ikke så meget man kan gøre galt: Installér, giv den et navn, peg på directories med dine mediefiler, done. Hvis en afspiller fortæller den, at den ikke kan afspille en specifik type mediefil, kan den også transcode automatisk (den del har jeg dog ikke haft behov for endnu).

Til iPad'en er AirVideo din mand. Både Trez, Lars og undertegnede er meget glade for den. Den afspiller hvad den kan i klienten, og alt hvad den ikke kan, sørger serveren for at transcode on-the-fly uden at du opdager det. Installér AirVideo-serveren og hent AirVideo app'en til din iPad. Det er en vindercombo.

Vil du have fancy interface og metadata til iPad'en, kan du installere Plex app'en og Plex Media Server på din servermaskine. Det tager dog for lang tid at rode med hvis du er førstegangsbruger og bare gerne vil se noget video nu.

Slutteligt .. overvejer at rippe nogle DVD'er. Hvad er det letteste. Bare at rippe det som ISO filer eller hvad gør "man"? Hvad er godt at bruge til det?

Det kommer an på hvad du vil. Under alle omstændigheder skal du anskaffe dig AnyDVD.

A) Vil du navigere rundt i menuerne, se ekstramateriale osv., giver det bedst mening bare at dumpe dem som ISO'er. Så: Køb og installér AnyDVD. Indsæt DVD, vent på at AnyDVD bypasser dens DRM, højreklik AnyDVD-ikonet nede i hjørnet og tryk Rip To Image. Vær dog opmærksom på at det ikke er alle medieafspillere der forstår ISO'er.

B) Vil du have rene videofiler ud som de fleste af dine afspillere burde kunne sluge, kan du bruge tiden med at nørkle med Handbrake, der også transcoder og reducerer filerne, eller du kan hente MakeMKV, der tager det rene MPEG2-content inkusive subs og pakker dem fint ind i en .MKV container for dig.
Handbrake tager en del tid men sparer dig plads. MakeMKV er rasende hurtigt og bevarer dit content i sin oprindelige kvalitet.
Svar: #3 #32 Opdateret: 15. feb 2012  
 
3:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @2   15. feb 2012 23:08
Hej Anders.

Tusind tak for hjælpen. Serviio ved jeg ikke helt. Media Player og deling fungerer IMO mindst lige så godt, så det beholder jeg. Airvideo er guld. Har lige købt app til 18 kr. Det er ca. lige så meget value for money som iPeng.

MakeMKV har jeg lige testet. Det virker super (hvis jeg altså kan læse filerne efterfølgende - men det regner jeg med).
Svar: #4
 
4:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @3   16. feb 2012 00:07
"Tusind tak for hjælpen."

De nada.

"Serviio ved jeg ikke helt. Media Player og deling fungerer IMO mindst lige så godt, så det beholder jeg"

Ah. Ud fra dit første indlæg fik jeg bare klart indtrykket af, at deling netop ikke fungerede overhovedet - jfr. "XBMC gider ikke se maskinen", "Jeg synes ikke Windows Media Player gider opdage det".

Men fedt at du fandt et lys i AirVideo.
Svar: #5
 
5:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @4   16. feb 2012 00:16
På min windåse-klient, som muligvis er syg. I øvrigt er den lige så sur på Serviio, så jeg tror ikke det er serveren der fejler.

I øvrigt funker mkv filerne bare super.

PS. Havde købt en Logitech remote, som jeg egentlig aldrig havde fået taget i brug. Det må være dovenskab - havde købt den og faktisk også konfigget det meste af den, men så var det alligevel lettere at bokse med de andre remotes i stedet for at fintune det sidste.

Men den virker finno som remote til xbox360. Både den i stuen, og den jeg lige har købt af Kritte, der skal stå på værelset. Det er lidt federe end en notebook med VGA-out, som jeg har testet lidt med.

Øj, hvor er jeg med på noderne nu. :-)
 
 
6:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen DVD og MakeMKV 101:   16. feb 2012 01:28
Selv om MakeMKV er såre simpelt, kræver DVD-formatets luner stadig at man har sin sunde fornuft med sig. Derfor får lige et hurtigt crash course, så du ikke ender med at spilde din tid på at encode de forkerte ting og først opdage det senere:

Bare i tilfælde af at du ikke er helt stiv i DVD-strukturen: DVD-specifikationen tillader ikke filstørrelser over en gigabyte. Derfor er film af almindelig spillefilmslængde aldrig samlet i én fil, men spredt udover flere .VOB filer. Ydermere indeholder DVD'er ingen indikation af hvilke .VOB-filer der er hvad, så det er en god idé at kigge på spilletiden eller filstørrelserne i MakeMKVs oversigt, når man skal identificere hvad der er film og hvad der er ekstramateriale.

Film og MakeMKV:

Det kan måske virke mærkeligt at film-DVD'er i MakeMKV oftest ser ud som om de indeholder langt flere gigabyte end du ved der er plads til. Dette skyldes, at MakeMKV ganske praktisk slår beslægtede .VOB filer sammen til én øverst i oversigten, men også viser dem enkeltvis nedenunder.
Idet DVD'er ikke indeholder nogen form for metadata der kan afsløre hvilke af .VOB-filerne der er en del af hovedfilmen og hvilke der er menuer, ekstramateriale eller andet, analyserer MakeMKV scriptingen i DVD'ens menuer. Når den finder en række .VOB'er som skal afspilles umiddelbart efter hinanden, antager den, at der er tale om hovedfilmen. Denne antagelse er rigtig i 99% af tilfældene for film og som resultat vil du se en fil, der typisk vil være et sted mellem 4 og 7GB i toppen af listen. For film kan du derfor stort set altid bare vælge den største fil og fjerne fluebenet for alle de andre.

Serier og MakeMKV:

For serier kan du også komme ud for at finde én stor fil i toppen af listen, men dette vil som oftest skyldes, at DVD'ens menuer indeholder et "Play All"-punkt, som i scriptingen til forveksling ligner en film. Denne fil skal du bare droppe, og i stedet tage filerne nedenunder, som vil være de individuelle episoder (med mindre, selvfølgelig, at du vil have dem alle i én fil). Hold øje med at du ikke encoder filer med meget kort spilletid. Det er bare menutransitioner og den slags.

I Options kan du også sætte en bagateltærskel for spillelængde som MakeMKV bare skal ignorere helt. På den måde kan du f.eks. undgå at klip kortere end 30 sekunder overhovedet figurerer i listen.
Svar: #7
 
7:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @6   16. feb 2012 16:45
Tak for tipsene. Jeg er ikke begyndt at rippe endnu, så det er fint med lidt tips. Faldt i øvrigt lige over en skæg til - FAT32 kan ikke lide filer større end 4G, så en af mine prøverips klagede over den eksterne disk jeg brugte (der var præformaeret med FAT32).
 
 
8:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen FAT32   16. feb 2012 20:01
Jøsses. Er den meget gammel, den disk? Jeg har godtnok ikke kørt FAT32 på noget andet end memorykort i en menneskealder.
Svar: #9 #10
 
9:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @8   16. feb 2012 21:43
Det er overraskende normalt. Man skulle ellers tro, at det var FATX eller NTFS, som var standard i dag på den slags...
 
 
10:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund ISO   21. feb 2012 08:00
@8 næh, men det var den præloaded med. Det var de 1Tb diske jeg købte for et par år siden også ...

Anyway - jeg har fået både Serviio og Tversity transcoding fra mkv filer til at spille på xbox. Men jeg synes ikke den kan finde ud af at skippe frem i chapters / spole m.v. Ved du hvad der kan gå galt?

Er nok mest varm på en ISO løsning. Hvordan får man det lettest til at spille på xbox360? Jeg kan via media center lave noget auto-mount og integration i WMC, så det virker på pc'en, men vil det også virke på extenderen?

Det virker nemlig ikke for VOD filer, som jeg fint afspiller i WMC efter lidt installering af divx, men xbox'en vil ikke kendes ved det. Men med lidt held vil den jo se det mountede ISO som en DVD-disk. Nogen der har prøvet det?
Svar: #11
 
11:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @10   21. feb 2012 11:03
"Anyway - jeg har fået både Serviio og Tversity transcoding fra mkv filer til at spille på xbox. Men jeg synes ikke den kan finde ud af at skippe frem i chapters / spole m.v. Ved du hvad der kan gå galt?"

Chapters ryger formentlig når du transcoder. Det er ikke alle containerformater der har support for chapters. WMV har ganske vist en chapters-lignende funktion, men den håndteres meget andereldes internt, hvorfor det måske ikke kommer med ved en hovedløs transcoding. Du burde dog fint kunne skippe og spole, men jeg har som sagt ikke haft behov for transcoding-featuren i Serviio, så jeg må være dig svar skyldig der.

"Jeg kan via media center lave noget auto-mount og integration i WMC, så det virker på pc'en, men vil det også virke på extenderen?"

Hvis du med extenderen mener Xbox 360, så tror jeg det ikke, men prøv.

"Det virker nemlig ikke for VOD filer"

Hvilket format er de VOD-filer i?
Svar: #12
 
12:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @11   21. feb 2012 11:42
ok, tester i aften.

format? originalt format. rippede det med magicdvd hed det vist.
Svar: #13
 
13:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @12   21. feb 2012 16:49
Ah. Du skrev VOD. Det læste jeg som Video On Demand. Jeg troede du havde hentet noget content som du også forsøgte at spille. Du mente VOB.
Svar: #15
 
14:   Atriedi Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Morten Petersen Speaking of tversity   21. feb 2012 19:18
Jeg ville prøve tversitys smarte integration med YouTube, men lige meget hvilken fremgngsmåde jeg bruger siger PS3'en altid "no files". Er der nogen af jer, der har erfaring med det?
 
 
15:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @13   23. feb 2012 09:09
Man kan godt få iso transcodet og sendt til xbox. Der er flere mediaservere der kan håndtere det - men fælles er at jeg ikke synes det virker ret elegant. Man åbner bare imaget og peger på en vob som den så streamer.

Bedste bud er at trække det ud i mkv filer med makemkv. Der er chapter-informationer men jeg har ikke fundet nogen som helst måde at få xbox360 til at bruge dem. Jeg kan godt bruge dem hvis jeg f.eks. streamer det ned i en xbmc over upnp, men ikke på xbox. Den kan så skippe et antal sek/min, som man kan sætte op på media centeret i registry, men det er ingen optilmal løsning.

Overvejer om jeg skal købe en egentlig media-server (gider ikke bygge min egen htpc). Er der nogen der ved, om de undersøtter chapters i mkv?
Svar: #16
 
16:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @15   23. feb 2012 11:16
"Overvejer om jeg skal købe en egentlig media-server"

Som i hardware? Software? Hvad har du kig på?
Svar: #17
 
17:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @16   23. feb 2012 12:12
hardware. Jeg fandt en WD TV live kasse til 800 pisk, som eftersigende kan det jeg skal bruge. Har i hvert fald googlet mig frem til at den kan læse chapters fra makemkv's filer, så det er jo fint. Så larmer den nok også lidt mindre end den xbox jeg bruger lige nu.

Det ender måske med at jeg får en xbox i overskud, men i det mindste har jeg da så hjulpet CSW med at slippe af med sin, og jeg har en i reserve hvis den anden går i stykker :) - sådan går det når man er for hurtig.

PS. WD Tv Live får også okay anmeldelser, så jeg håber ikke jeg har købt noget lort. I det mindste kan jeg så sende den retur igen.
  Opdateret: 23. feb 2012  
 
18:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Ah.   23. feb 2012 20:03
Ok, jeg bliver altså snoskforvirret, når du roder rundt i begreberne. WDTV Live har ikke ret meget med en mediaserver at gøre. Det er en afspiller. Men nu giver det pludselig også mening at du nævnte HTPC i samme sætning.

Anyway, WDTV Live er en rigtig god lille kasse. Jeg har den selv. Det er den bedste dedikerede afspiller jeg har prøvet i den prisklasse og den eneste jeg har beholdt (og jeg har testet mange). Den lider selvfølgelig under det samme som alle andre Sigma-baserede medieafspillere (dårlig GUI-performance og begrænset processorkraft til andet end at spille lyd og video). Menuerne er klodsede, men betydeligt bedre end det meste i klassen hvis vi ser bort fra AppleTV. Det den gør, gør den til gengæld rigtig godt. Og den æder stort set alt uden bøvl, har et pænt output, respekterer interlace-flag for interlacet content og er generelt dejligt no-nonsense. Vil du snakke UPnP? Fint. Vil du hellere snakke SAMBA? Den klarer vi også.

Chapters ved jeg dog stadig ikke om den spiser fra MKV'er. Jeg testede lige en episode Futurama, og til trods for at jeg kunne bringe chapter menuen op, hoppede den ikke videre til det jeg trykkede på. Til gengæld kan den spise ISO'er og behandle dem som var det rigtige DVD'er, så længe de er rippet korrekt. Så det gør jo lissom den problematik ligegyldig.
Svar: #19
 
19:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @18   23. feb 2012 20:31
Jeg beklager forvirringen. Jeg ved ikke bedre :)

Til 800 kr. turde jeg godt tage chancen. Med lidt held er den i posten i morgen. Jeg læste på diverse forums, at den havde haft problemer med chapters i mkv, men at det var rettet i en firmware. Derudover var der noget med, at den var lidt hysterisk med hvilket program der havde lavet dem. F.eks. havde den problemer med ældre versioner af makemkv - men efter sigende skulle det spille med den nyeste.

Tak for hjælpen.
Svar: #20
 
20:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @19:   23. feb 2012 20:43
Og så nægter den at snakke direkte med OSX. Der skal fx. være en Nas imellem dem.
Svar: #21
 

n/a12Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Homer: I saw this in a movie about a bus that had to SPEED around a city, keeping its SPEED over fifty, and if its SPEED dropped, it would explode. I think it was called, "The Bus That Couldn't Slow Down."
-- The Simpsons