Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Litteratur: Sure jens og Martin</i>Kommentarer til Litteratur: Sure jens og Martin Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Litteratur


KOMMENTARER (59)

n/a123Næste side
1:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul Sure jens og Martin   28. aug 2010 13:14
I øjeblikket er vi sure på:
JM: George R. R. Martin
Fem fucking år har jeg ventet på næste bog i Song of Ice and Fire-serien. FEM år. Og der er stadig ikke annonceret en dato. Alligevel har Martin tid til diverse andre projekter. Det kan man kalde at pisse på sine fans.


Vil du have en god bog eller noget han japper af fordi det pinedød skal overståes?

Nå, du er under alle omstændigheder mindst halvandet år bagud for resten af de rasende fans. George svarede i februar 2009, Scalzi og Stross kom begge til hans forsvar.
 
 
2:   the LU Tronernes spil   28. aug 2010 15:43
Du kan vel fordrive tiden med at se tv-serien, der vises om et halvt års tid. Jeg er i hvert fald en smule spændt på at se hvor godt HBO er sluppet afsted med at sætte billeder på den mundfuld som bøgerne er.
 
 
3:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen En god bog   28. aug 2010 16:08
Selvfølgelig skal han tage sig den tid det tager at lave en ordentlig bog, og sideprojekter kan være helt i sin orden. Men når han kan finde tid til at skrive andre bøger, så synes jeg ikke længere det er er spørgsmål om at tage sig god tid.

Hastearbejde er en skidt ting, men fem år er bare ikke i orden. Der er selvfølgelig ikke en skid jeg kan gøre ved det, men mest af alt er jeg vel bare bitter over at jeg startede på serien i sin tid. Jeg hader at vente på efterfølgere. Og serien er for god til at jeg bare kan være ligeglad.

Det bliver interessant at de om tv-serien når at indhale forfatteren. Det er der faktisk næsten ingen tvivl om. Især da Martin også bruger tid på at skrive manuskripterne. Det virker dog ganske lovende, at de vil bruge en hel sæson per bog. Så burde det ikke blive alt for komprimeret.
  Opdateret: 28. aug 2010  
 
4:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen skal udfyldes   28. aug 2010 16:52
"Selvfølgelig skal han tage sig den tid det tager at lave en ordentlig bog, og sideprojekter kan være helt i sin orden. Men når han kan finde tid til at skrive andre bøger, så synes jeg ikke længere det er er spørgsmål om at tage sig god tid."

Nej, det er et spørgsmål om, at han grangiveligt slås med et problem i forhold til serien som gør, at han ikke bare kan sætte sig ned og rasle en opfølger ud. Samtidig har han med al sandsynlighed heller ikke råd til at sidde og gruble og gå i stå.
 
 
5:   cyberstorm GRRM   28. aug 2010 23:57
Det sidste halve års tid er han gang på gang kommet med opdateringer på, hvor langt han er nået, og hans gordiske knude (som han kalder den) hænger tilsyneladende i en ret tynd tråd efterhånden, så hans fans på LiveJournal er fortrøstningsfulde. Selvfølgelig er der ingen, der håber, at han laver en Robert Jordan og dør, inden serien er færdig, men de respekterer, at han spiller højt spil og nægter at gå på kompromis med sin vision. Selv vælger jeg at sætte min lid til, at tv-serien tvinger ham til at holde fokus, så han ikke bliver overhalet indenom :-)

Hvilke bøger er det desuden, han skal have skrevet? Ud over "Dunk & Egg"-novellerne og hans bijob som redaktør på fantasy-antologier og "Wild Cards"-serien kan jeg ikke umiddelbart finde noget. "Dunk & Egg" vil jeg personligt ikke være foruden, og "Wild Cards" skal man nok ikke regne med, at han dropper, da det jo er et univers, som ham og hans forfatter-buddies har holdt liv i i over 20 år nu.
  Opdateret: 29. aug 2010  
 
6:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen skal udfyldes   29. aug 2010 01:48
Det var de værker du nævner som jen hentydede til.

Min verden går ikke under fordi jeg endnu ikke sidder med Dance With Dragons. Den var primært fremprovokeret af at hans book Update på hjemmesiden ikke havde ændret sig spor siden jeg sidst kiggede for et par år siden.
Svar: #7 #53
 
7:   cyberstorm @6   29. aug 2010 04:28
Check. Det er også lidt kikset, at han ikke har opdateret siden januar 2008, men han skrev på et tidspunkt, at hans Not A Blog havde flere daglige hits end hjemmesiden, og det er dér, han kommer med status updates. Han er bare blevet træt af at love ting, han ender med ikke at kunne holde alligevel mht. deadlines, så dem kommer han ikke med nogen af.
 
 
8:   msh skal udfyldes   29. aug 2010 16:59
Jeg frygter lidt for resten af serien, den sidste bog der er udkommet synes jeg led lidt af at der ikke skete så meget i den sammenligned med de forrige bøger i serien.
 
 
9:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Spørgsmål til TV-serien   3. jul 2011 20:59
Jeg har med vilje holdt mig væk fra alt hvad der har haft med materialet at gøre for at undgå spoilere. Det har imidlertid gjort det meget svært at finde svar på følgende:

Er Game Of Thrones TV-serien afsluttet? Som i: Dækker episoderne første bog fra start til slut? Og er der en afsluttet story arc selvom det bare er første del af en større historie?

Jeg hader at gå igang med en serie og ende på en cliffhanger, hvorefter jeg skal vente et år på fortsættelsen. I langt de fleste tilfælde venter jeg til serier er afsluttede før jeg giver mig i kast med dem, men konen plager om at vi skal igang med at se den. Wikipedia fortæller, at hvad der er ude nu konstituerer første sæson og at næste sæson er i støbeskeen. Men jeg kan ikke finde svar på, om der er tale om Game of Thrones sæson to (så den altså er uafsluttet på nuværende tidspunkt) eller om næste sæson kommer til at dække A Clash Of Kings - den næste bog i serien.
Svar: #10 #14 Opdateret: 4. jul 2011  
 
10:   cyberstorm @9   3. jul 2011 22:35
De fleste gætter på følgende mønster:

Bog 1 -> Sæson 1 (realitet)
Bog 2 -> Sæson 2 (bekræftet)
Bog 3 -> Sæson 3, 4
Bog 4, 5 -> Sæson 5, 6, 7

Og nej, 1. sæson er ikke mere afsluttet, end 1. bog er. Utallige af brugerne inde på imdb's forum påpeger, at de aldrig før har set en tv-serie være så tro mod forlægget som "Game of Thrones". Personally, I'm just happy to get what I get. If they actually manage to finish the series, then that'd be awesome, men det er alt, alt for tidligt til, at jeg ville sætte penge på det. Så i første omgang ser jeg blot frem til natten mellem d. 11. og d. 12., hvor Fantask holder midnatsåbent for alle os nørder, der ikke kan vente med endelig at få fingre i bog 5.
Svar: #11 Opdateret: 3. jul 2011  
 
11:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @10   3. jul 2011 23:15
Bog 1 -> Sæson 1 (realitet)
Bog 2 -> Sæson 2 (bekræftet)


Ah. Så sæson 1 dækker altså hele bog 1. Splendid.

Og nej, 1. Sæson er ikke mere afsluttet, end 1. Bog er.

Tak for svaret, men det har jeg desværre ikke nogen idé om, hvad betyder da jeg ikke har læst bøgerne. Efterlader den seeren hængende eller er der et eller andet niveau af forløsning på samme måde som f.eks. hver Harry Potter-film/bog giver forløsning og afslutning på et delelement af historien? Sidstnævne kan jeg nemlig godt leve med. Jeg gider bare ikke stoppe med alting flagrende i vinden.
Svar: #12 #13 Opdateret: 3. jul 2011  
 
12:   the LU @11   3. jul 2011 23:53
Både og. Der er massevis af løse tråde, men på en eller anden måde føles det "afrundet", i hvert fald for visse personer, haha. Men overordnet set, så er det nok mere mulighed et end to.

Nu er serien dog så god at jeg næsten synes at du burde bryde dit princip. GoT er ganske fabelagtig, også som tv-serie.
 
 
13:   cyberstorm @11   4. jul 2011 09:32
Helt klart mere 1 end 2, som Tobias skriver. Faktisk ender sidste afsnit med cliffhangers for stort set samtlige personer. Jeg er dog enig med ham i, at du bør bryde dit princip. C'mon: Peter Dinklage, Sean Bean, Charles Dance, James Cosmo. Og så spiller resten af castet også fantastisk - hvis du ikke ender med at elske Maisie Williams lige så meget som os andre, er du en hård mand. Så c'mon: You know you want to...

[Edit] Det går op for mig, at jeg nok hellere må uddybe det med cliffhangers. Der er ikke tale om cliffhangers i den forstand, at en af personerne står med et sværd for struben eller med ryggen til et fald på 100 m, hvor du får et "To be continued" smidt i hovedet. De enkelte historier blev del-afrundede, men samtidig peger de alle frem mod det, der sker umiddelbart efter som en konsekvens af del-afrundingen.
  Opdateret: 4. jul 2011  
 
14:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @9   4. jul 2011 10:20
Jeg har ikke læst bøgerne, kun set serien. Jeg vil mene, at den "afslutningsmæssigt" ligger på niveau med de sidste Harry Potter-bøger: Der er afsluttet nogle plot-lines, men vi står tilbage med et meget kraftigt ønske om at finde ud af, hvad der sker nu hvor... osv. Det ses da også i Fantask, der har solgt usædvanligt mange eksemplarer af bog nummer 2 de seneste uger.
 
 
15:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Takker.   4. jul 2011 21:11
Mange tak for svarene, alle. Det giver mig en rimelig god idé om, hvad jeg kan forvente mig.

"C'mon: Peter Dinklage, Sean Bean, Charles Dance, James Cosmo. Og så spiller resten af castet også fantastisk"

Det har modsat effekt, det der. Jo bedre ting ser ud, des mere tøvende bliver jeg med at komme igang med dem før de er HELT afsluttede. - Netop for at sikre mig, at jeg ikke ender i en årligt tilbagevendende limbo-situation eller får startet på en serie, der pludselig bliver lukket og slukket midtvejs. I så fald vil jeg ihvertfald vide på forhånd, at det er præmisserne, før jeg giver mig i kast med den. Oplevelserne med Carnivàle, Deadwood, Firefly og Odyssey 5 har efterladt sig dybe spor.

Jeg har indtil videre ventet på Dexter i fem år og True Blood og Sons Of Anarchy i tre. Før det, gav jeg Lost sine seks år.

Fringe og Warehouse 13 ser til gengæld så episodiske ud, at jeg nok godt kan gå igang med dem uden at få serietraumer når jeg rammer "muren".
Svar: #16 #19 #59 Opdateret: 4. jul 2011  
 
16:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @15:   4. jul 2011 21:28
...
Har du ikke set Dexter?
x_x
 
 
17:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @Odin   4. jul 2011 21:45
Nu har jeg kun læst bøgerne men udfra hvad du skriver, bør du IKKE gå igang med TV-serien. Bøgerne er bestemt ikke afsluttede, flere af dem var oprindeligt planlagt som et værk og blev delt op i to pga længden. Bøgerne skifter konstant mellem flere forskellige personers plottråde. Det er utroligt velskrevet og et meget spændende plot, men regn med at komme til at sidde ved sæsonafslutningerne med en hunger efter ikke een men derimod adskillige fortsættelser af plottråde.

Altsammen forudsat, at den er så tro mod bøgerne som folk siger. Den eneste form for "afslutning" de enkelte bøger har er, når de slutter af med at en af hovedpersonerne (der er mange) dør. Men sådan en afklipning af en længere plottråd resulterer som regel i skabelsen af en eller flere nye. Og så er vi i cliffhangerland igen.

Jeg tror folk er for farvede af, at serien er fantastisk og ikke ønsker du går glip af den. Forståeligt, men vogt dig Anders. Det her er langt højere oppe på "Raaahhsgu!"-skalaen end Carnivale og Deadwood lagt sammen.
 
 
18:   the LU @Dexter   4. jul 2011 23:03
Dexter opfylder efter min mening "Potter-kriteriet", så det er bare om at komme i gang, Anders.
 
 
19:   cyberstorm @15   5. jul 2011 00:44
Endnu engang bør du lytte til Tobias, Anders. Brief rundown for ya:

Dexter: Hver sæson er standalone. Der er moderat udvikling, men intet, der forhindrer de enkelte sæsoner i at være afsluttede i sig selv.

Fringe: Der tager du i dén grad fejl. Første sæson starter som standalone, men slutter som en del af et større plot, som de næste sæsoner samler op på, indtil alt kredser om det. Tænk X-Files, hvor enkelthistorier som Squeeze/Tooms og freakshowet gradvis blev afløst af større og større fokus på The Black Ooze og Mulders søster. Okay: Det er langt værre i Fringe. Dertil kommer, at serien har faldende seertal, så de er nødt til at lave en Battlestar snart og afslutte skidtet (hvilket de vistnok også gør i næste sæson).
  Opdateret: 5. jul 2011  
 
20:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund True Blood   5. jul 2011 06:56
Dexter: Hver sæson er standalone. Der er moderat udvikling, men intet, der forhindrer de enkelte sæsoner i at være afsluttede i sig selv.

Det samme kan siges om True Blood. Hvad synes I om Sons of Anarchy? Jeg optog første sæson, da de sendte det fra Zulu, men jeg har godt nok svært ved at komme i gang (har set de første par afsnit).
Svar: #21 #27
 

n/a123Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Martin: Has the witch gone yet?
Frasier: Lilith's still here, dad.
Martin: Oh, in that case, I'll ask you too, Lilith. Has my twitch gone yet? I had some very strong coffee this morning and...
Lilith: Skillfully done, Martin.
-- Frasier