Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Film og TV: Forslag til gode TV serier</i>Kommentarer til Film og TV: Forslag til gode TV serier Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Film og TV


KOMMENTARER (825)

n/a123404142Næste side
1:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund Forslag til gode TV serier   2. jan 2008 21:16
Jeg er begyndt at komme i seriebekneb.

Jeg er gået i gang med Dead like me sæson 2, men jeg synes egentlig ikke rigtig serien har fænget for mig. Så jeg har mest lyst til at lægge den på hylden. Jeg har et par sæsoner Deadwood liggende, men da jeg på et tidspunkt startede på piloten, så sagde det mig ikke det store. Burde dog give det en chance mere på et tidspunkt, men orker det egentlig ikke lige nu. Jeg har prøvet at se My name is Earl, men er aldrig kommet videre end første halvdel af sæson 1.

Så nu har jeg brug for nogle gode forslag til serier. Jeg har et par i tankerne, f.eks.

Lost
Er ikke superfan af Abrams og bryder mig ikke om de uendelige cliffhangers, men måske er det bedre at se det på DVD i sammenhæng. Jeg overlevede dog at se Alias, så værre er det ikke.

Dexter
Er på ønskelisten, men ikke ude på DVD endnu

Prison Break
Skulle være okay, jeg synes bare historieoplægget efterlader mig kold. Er den noget værd?

Rome
Lidt det samme som Prison Break.

Hvad skal jeg ellers overveje? Jeg kan godt lide lette serier, serier med humor og gerne actionprægede og scifi/fantasy, dog ikke et krav. Jeg holder af / har inden for de senere år set f.eks.

Boston Legal
Stargate SG-1/ Atlantis
Buffy / Angel / Firefly
Babylon 5 / Crusade
Battlestar Galactica
Veronica Mars
Wonderfalls
La Femme Nikita
Alias
Heroes
The Shield
Svar: #2 #3 #4 Opdateret: 2. jan 2008  
 
2:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @1   2. jan 2008 21:54
Jeg bliver pludselig grusomt i tvivl... Har du set Sorkin's serier? Sports Night, West Wing og Studio 60?
 
 
3:   kvan @1   2. jan 2008 22:03
Deadwood skal have nogle afsnit til at bygge personerne op, men så tør jeg næsten også garantere, at du er solgt.

Dexter er brilliant, se den snarest muligt.

Prison Break er rigtig god i første sæson. Anden sæson starter på samme niveau, men bliver lidt so-so efterhånden. Tredje sæson droppede jeg efter fire afsnit.

Rome holder hele vejen.

Californication, som TV2 i øvrigt lige har vist første afsnit af her til aften, er fremragende.

Et par andre:

Sopranos
Rescue Me
Homicide: Life on the street
Carnivale (lyt ikke til Lars :)
 
 
4:   cyberstorm @1   2. jan 2008 22:24
Lost: Jeg blev så omvendt aldrig hooked på Alias (vist mest fordi personerne, og især Jennifer Garners hovedperson, irriterede mig), hvorimod jeg forgudede de første to sæsoner af Lost pga. persongalleriet og dialogen. Et par afsnit inde i tredie sæson begyndte jeg dog at føle, at det trak i langdrag, og da så en af mine yndlings-characters døde, kom jeg aldrig videre. Jeg har dog planer om at se den til ende en dag.

Dexter: Se den, se den, SE DEN. Men det har du så også planer om :-)

Prison Break: Første sæson fandt jeg ret god, og jeg fik også set de fleste afsnit af anden sæson, men jeg kom aldrig rigtig i gang med tredie, så det har nok ikke været en af mine yndlingsserier. Jeg vil dog stadig mene, at atmosfæren og personerne i første sæson gjorde den værd at se.

Rome: Så en lille smule, men det fængede ikke. Andre herinde virker dog til at være meget begejstrede, så du kan jo altid prøve.

De fleste af "mine" serier er også på din liste, men der er da et par stykker, der ikke er:

4400: Hvis du kan lide scifi-agtige serier, så er den vel ikke helt ved siden af. Den er ikke i min Top 5, men jeg har bestemt tænkt mig at blive ved med at følge med i den. Et par af personerne er ganske cool. Nu har jeg ikke set Heroes (hvilket ærgrer mig, så det bliver der nok rådet bod på en dag), men jeg har på fornemmelsen, at 4400 er en slags Heroes meets X-Files (grundet det bureau, som de to hovedpersoner - en mandelig og en kvindelig agent - arbejder for).

House: En del fans herinde, men også et par "meh". Der er næppe nogen tvivl om, at bærende element er Hugh Lauries hovedperson, så hvis man synes, at han er genial, så er der en fair chance. Serien minder ikke synderligt meget om nogen af dem på din liste, men den minder så heller ikke om nogen af dem på min, og jeg vil foretrække House frem for de fleste andre af de serier, jeg ser. Humoren er bare for god. Hvad humor angår, så er jeg til Scrubs, men endnu mere til Boston Legal (hvis det på nogen måde hjælper).

Spooks: Jeg anbefalede kraftigt denne serie i en anden tråd, fordi jeg synes, at briterne med Spooks har lavet en agentserie, der ganske enkelt virker mere realistisk end noget, jeg har set fra amerikanernes side. Når jeg får mig en ordentlig indkomst, er jeg ikke i tvivl om, at jeg investerer i samtlige sæsoner. Jeg blev introduceret til serien via et terror-afsnit, der hed "Nest of Angels". Jeg sad simpelthen med åben mund og polypper bagefter og tænkte, at jeg sjældent havde set så sublimt et serie-afsnit før.

Carnivale: Ifølge ljorg en serie for alle os, der synes, at grimme, overvægtige cirkus-freaks er sexede. I virkeligheden en serie, der viser, hvor almindelige ualmindelige mennesker er (og sexede cirkus-freaks havde næppe været voldsomt almindeligt). Universet og den bagvedliggende historie er virkelig spændende, men desværre (øvøvøv!) får vi kun en trediedel af den historie, da serien blev axed efter to sæsoner grundet et tårnhøjt budget og svigtende seertal. Nogle afsnit (som desværre kommer i klynger) får serien til at gå i tomgang, men hvis man har lidt tålmodighed, så kommer den i gang igen, og man bliver (jeg blev i hvert fald) belønnet.

Smallville: For nogle år siden ville jeg have forsvoret, at jeg nogensinde skulle blive fan af den serie, men den er sgu' kommet i gang efterhånden, og jeg er ret vild med, hvor mange af universets helte og skurke de efterhånden har haft forbi. Og Justice League er oprettet nu. Good times.
  Opdateret: 2. jan 2008  
 
5:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Taken.   2. jan 2008 22:30
Det er det eneste jeg kan bidrage med, som ikke allerede er blevet nævnt. Den har stået på hylden længe her i hytten, men i den søde juletid gik konen og jeg igang med at se den, og den blev slugt over 3 dage. Virkelig godt UFO-drama af Spielberg og Tobe Hooper, der spænder over 4 generationer af tre familier. Supergodt skrevet.

Hov. Og Six Feet Under, da jeg da også lige ser at ingen har nævnt den.
Svar: #9
 
6:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund Svar på flere   2. jan 2008 23:14
Taken
Er det en afsluttet miniserie på 10 afsnit eller endnu en serie, der er død inden den begyndt?

Six Feet Under
Jeg har set brudstykker på tv, men det fængede slet ikke.

Smallville
Har set en smule på tv uden at løbe skrigende bort eller være vildt begejstret. Jeg vil dog på din anbefaling kigge lidt nærmere på den, den har indtil videre kørt i 7 sæsoner, så helt skidt er det jo nok ikke.

Carnivale
Det er en HBO serie, jeg synes de virker lidt tunge i det. Jeg har aldrig rigtig brudt mig om Sopranos og jeg gabede næsten inden Deadwood introen var færdig. Til gengæld var jeg vild med Band of Brothers. Jeg orker næsten ikke at se endnu en serie der ikke rigtig får afsluttet historien.

4400
Jeg har fanget et par afsnit og det var ikke uinteressant. Måske jeg skulle kigge lidt mere på det. @Cyberstorm, få du nu set Heroes og det kan ikke gå hurtigt nok!

Spooks, Californication og Rescue Me
Kender dem ikke, men har noteret dem.

House
Jeg er selv begejstret for både Scrubs og Boston Legal - dog uden ligefrem at købe Scrubs, da jeg synes den bliver lidt triviel i længden. Hvis det er lidt i samme genre, så skal jeg have prøvet detn.

Lost
Jeg tror den kan fås billigt og jeg tror det hjælper på cliffhangerne og den noget langtrukkede historie at man kan se den i sammenhæng. Det hjalp i hvert fald med både Heroes og Alias. og @Cyberstorm, enig i at Jennifer Garner er irriterende og plottwisterne bliver for meget. Jeg synes dog især sæson 3 og 4 er ganske fornuftige og i det hele taget er serien værd at se, hvis man fanger den billigt.

Prison Break
Den bliver droppet, da der er flere der mener den ikke holder i længden.

Rome
Hvad handler den egentlig om og hvad ligner den og hvad er det, der gør den god?

Homicide
Har set en del afsnit på tv og syntes den var i den bedre ende af genren uden at være i nærheden af f.eks. The Shield. Jeg endte med at blive lidt træt af den efter nogle afsnit, især begyndte Pembleton karakteren at irritere mig. Jeg har overvejet at se The Practice. Jeg har set de sidste sæsoner der lagde op til Boston Legal og jeg kan godt lide David E. Kelleys stil.

Sports Night, West Wing og Studio 60
@Rockbear, nej dem har jeg ikke set. Men jeg har hørt meget godt om West Wing og Studio 60. Sidstnævnte kan dog vist ikke købes endnu.

Tak for responsen og alle tipsene - der er en del til eftertanke.
Svar: #8 #10
 
7:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul 4400   2. jan 2008 23:20
Heroes sæson 1 er "4400 done right" i min bog. 4400 gik i stå, før den faktisk fik fortalt en historie.
 
 
8:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @6   2. jan 2008 23:21
Af Sorkin-serierne bør du starte med West Wing, der er den mest helstøbte. Hvis du ikke sidder og mumler "Bartlet for prez" inden der er gået 10 afsnit, så er du dum.
 
 
9:   jaes @5, 6   2. jan 2008 23:30
@5
Nu du har Taken friskt i hukommelsen, kunne du så ikke gøre mig en stor tjeneste hoppe herover og svare på indlæg nr. 152?

@6
Ja, en afsluttet miniserie. Jeg kan også klart anbefale den. Taken er virkelig gennemført og spændende. Desuden koster den kun omkring 125 kr.

EDIT: Ja, ok, eftersom jeg fandt slutningen lidt svag og uafklaret, bør jeg måske ikke kalde Taken gennemført. Men der er da den mulighed, at jeg har overset noget (det er det, jeg gerne vil have Odins second opinion på). Men uanset, har Taken så mange lyspunkter, at jeg synes, den er meget seværdig.
Svar: #10 #14 Opdateret: 2. jan 2008  
 
10:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @6   2. jan 2008 23:43
Hvis du vitterligt ikke har tålmodighed til personudvikling og gabte over Sopranos og Deadwood, så hold dig langt, langt væk fra Six Feet Under. Det er en fantastisk serie, men slet ikke for dig.

Mht. Taken så er den - som jaes siger - afsluttet. Det er Spielberg. Han har midler til at afslutte sine ting hvad enten nogen vil købe dem eller ej.

@9: Will do.
Svar: #14
 
11:   Dslacker skal udfyldes   2. jan 2008 23:53
Nu ser jeg slet ikke noget Trek på din liste - er det med vilje da jeg ellers vil anbefale Deep Space Nine...
Lidt udenfor Trek, men stadig "genre" derhenad er Andromeda og endnu længere væk Farscape, Eureka, Surface, klassikeren Survivors og Supernatural.

Af humor sa var jeg meget glad for engelske Coupling og er pt vild med Weeds.
Så er der jo Seinfeld og Curb Your Entusiasm, Extras og the office.

Mht til Rome så minder det vel mest om, I, Claudius, men langt flottere produceret og fyldt med blod og nøgne damer ;-)

Deadwood kræver at man bruger et par afsnit eller 4 til at vænne sig til at en del af figurerne næsten taler på Shakespearske vers (Det er en af grundene til at der bandes så meget - så er det nemmere at få versefødder og tryk til at passe), men så er det altså en intens oplevelse.

Jeg forstår ikke helt din modstand mod Pembleton i Homicide - han er da en fascinerende figur... derudover så vil Homicide lide kraftigt, hvis man ikke ser dem i rækkefølge.
Svar: #13 Opdateret: 2. jan 2008  
 
12:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund Indkøb   2. jan 2008 23:54
okay, det endte med

West Wing sæson 1-7
Battlestar Galactica Razor
Taken mini-series
House sæson 1-2
Spooks sæson 1-5

De var okay billige på CDWOW og Sendit. Rome, Lost og Smallville var på den dyre side, så de må vente til jeg bliver desperat.

Så er der lidt at kigge på igen. Tak for hjælpen.
 
 
13:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @11 *Lille SPOILER for Homicide*   2. jan 2008 23:59
Jeg har set alle afsnit af Star Trek TNG, DS9 og VOY samt nogle afsnit af Enterprise, som jeg aldrig kom til at lide. Jeg bryder mig ikke om Farscape og de andre du nævner kender jeg ikke. Dog mener jeg der er mange der synes Andromeda er noget bras.

Coupling og Extras har jeg set. Især Coupling er fænomenal underholdning, tak til Jfallesen for at anmelde det og gøre opmærsom på det. Jeg kan ikke lide The Office og Seinfeld kun i små doser.

Vedr. Pembleton, så mener jeg han på et tidspunkt fik nogle adfærdsproblemer pga. en eller anden hændelse jeg ikke lige kan huske. Det irriterede mig en del.

Jeg kan høre jeg skal give Deadwood en chance mere, den fik kun en halv time af første afsnit fordi jeg ikke var så motiveret. Og så har jeg aldrig prøvet igen.
 
 
14:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @9, @10   3. jan 2008 00:10
@9, Taken til 125 kr? Så har jeg sgu købt den for dyrt. 21£ på Sendit, 24£ på CDWOW og 37£ på Choicesuk. Kan se Axel har den til 125 kr. plus porto, så nu har jeg cancled den hos Sendit. Hvis så bare Axels webside ville fungere så ville det jo være fint.

@10, jeg tror du har ret med Six Feet Under. Jeg kedede mig stort set inden de havde åbnet munden. Jeg giver Deadwood endnu en chance, ikke mindst fordi jeg HAR købt 2 sæsoner af den, men jeg noget tilbageholdende vedr. Six Feet, Canivale og Sopranos. Sopranos er faktisk nok det der tiltaler mig mest, men for pokker hvor har det været kedeligt når jeg er dumpet ind i et afsnit i ny og næ.
Svar: #15
 
15:   cyberstorm @14   3. jan 2008 01:35
Du har ret: Det er alle "langsomme" serier. Jeg kunne dog godt lide universet i Carnivale og Deadwood, så derfor fulgte jeg dem, mens det aldrig blev til det store med Six Feet og Sopranos (gangster-serier/-film har aldrig sagt mig særlig meget). Hvis du simpelthen ikke er til "langsomme" serier med megen dialog, så glæder jeg mig dog en smule til at høre, hvad du synes om The West Wing. Jeg synes selv, at den er ganske okay, men hvis du zapper forbi den på et tilfældigt tidspunkt, så er sandsynligheden ret stor for, at der sidder/står to gutter i et lokale og snakker.

Hvis Supernatural (indlæg 11) er den serie, jeg tror, det er, så vil jeg gerne bakke op om anbefalingen. Dslackers gruppering er dog rimelig inklusiv, for Supernatural er en gyser-serie, der efter min bedste overbevisning ikke har noget med scifi at gøre. Jeg har desværre aldrig fulgt med i den, men jeg har fået set en håndfuld afsnit efterhånden, og de har alle skreget på flere. En dejlig stemning, kemien mellem de to brødre er virkelig god, og kan jeg godt lide det X-Files-agtige koncept med en ny slags overnaturlig bad guy i hvert afsnit.

PS: Min søster var skuffet over Razor, men jeg kunne nu ret godt lide det. Der er dog ingen tvivl om, at det er et "mens-vi-venter-på-sidste-sæson"-afsnit. Og damn, hvor jeg dog håber, at strejken blandt Hollywoods script writers ikke betyder, at Battlestar lukker ned i utide. Wiki: "Only the first 10 episodes of Season Four (Razor is considered two episodes) were filmed before the 2007 Writers Guild of America strike halted production of all scripted TV shows. The final scripts of the season were not complete and production was temporarily shut down. As a result, the actors were placed in limbo, bound by a contract, but not paid. This may put the final episodes in jeopardy since the show could shut down completely if the strike continues."
Svar: #16 #53
 
16:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @15   3. jan 2008 01:47
Rimeligvis skal siges at jeg nok ikke har givet Deadwood, Six Feet og Sopranos en fair chance, Carnivale har jeg slet ikke set. Det er bare lidt skægt at de alle er fra HBO. Der er et eller andet over dem, der ikke fænger. Jeg tror jeg kan lide West Wing - det skal jeg jo sige, når jeg lige har købt 7 sæsoner. Men du skal nok få en melding når jeg er kommet i gang med den.

Jeg håber virkelig ikke at Galactica skal lide den tort at blive lukket ned uden at de får afsluttet historien. Det ville være bittert.
 
 
17:   Rudi Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Rudi U. Rasmussen Nips   3. jan 2008 08:53
Der er nævnt mange gode serier, men hvad med Nip/Tuck? Er jeg den eneste der holder af dette syge drama?
Fucked up serie om to plastikkiruger og deres endnu sygere patienter. Fantastisk morsomt skrevet, kombineret med klamme operationsscener og historier om afpresning, seriemordere og folk der omskærer sig selv.
Svar: #18
 
18:   kvan @17   3. jan 2008 09:37
Nej, du er ikke den eneste, jeg havde bare helt glemt det.
 
 
19:   henrikmk Hopla   3. jan 2008 11:45
Californication vil jeg klart anbefale. Ellers faldt jeg i med at se Red Dwarf igen fra starten og kan ikke slippe det igen. Hjælp.
Svar: #20
 
20:   jacob_tf @19   3. jan 2008 15:18
Smeghead! Af komedier synes jeg nu også Scrubs er ret sjov. Har foreløbig haft megen morskab ud af de første 4 sæsoner. Alene dr. Cox' kommentarer gør investeringen det hele værd.

Dr. Cox: You know, the only way you could be more useless right now is if you actually were the wall. Now, it certainly is true that you'd at least be serving a purpose - specifically a surface for a jackass to lean against - but it could be argued that this is more useless than doing nothing.
Svar: #21
 

n/a123404142Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


[Ralph is lying in bed]
Ralph Wiggum: Daddy, these rubber pants are hot.
Police Chief Wiggum: You'll wear 'em till you learn, son. Wear 'em till you learn.
-- The Simpsons