Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Elektronik og legetøj: 3's mobiltelefoner</i>Kommentarer til Elektronik og legetøj: 3's mobiltelefoner Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Elektronik og legetøj


KOMMENTARER (27)

n/a12Næste side
1:   Glitch 3's mobiltelefoner   6. maj 2004 16:04
Er der nogen, der har nogle erfaringer med 3's mobiltelefoner. Hvis der er, vil jeg gerne høre om dem. Jeg går nemlig og overvejer et køb.
 
 
2:   kvan Jeg har prøvet én   6. maj 2004 16:39
Det var deres første, Motorolaen med den store skærm. Det var muligvis den elendigste brugerflade jeg endnu har oplevet, og den var længere tid om at boote end min laptop(!). Men de nye modeller er nok bedre.
 
 
3:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Z1010   6. maj 2004 18:17
...Mener jeg den hedder... fra Sony-Ericsson skulle komme snart og er vist blevet godt modtaget.
 
 
4:   Michmach NEC   6. maj 2004 20:50
Jeg har proevet den seneste fra NEC. Det var en fin fin telefon, men man skal nok vaere opmaerksom paa at deres daekning ikke er saa imponerende, som de gaar og praler med. Jeg havde ihvertfald en del problemer med at koble op til deres onlinetjenester - til trods for at daekningen skulle vaere 100% i de omraader jeg proevede i.
 
 
5:   Glitch Købt.   11. jul 2004 15:09
Jeg har nu haft min NEC 616V i et par måneder. Den er købt med det nu hedengangne 3BOOM abonnement med guldpakken.
3BOOM kostede 49 kr om måneden, al tale og sms mellem 3-mobiler var gratis, så længe den der ringede op befandt sig i et område dækket af 3 ved opkaldets start. Tale og sms med andre kostede hhv 70 og 15 øre.
Guldpakken er et tillægsabonnement der koster 99 kroner om måneden og som gør næsten alt på 3's portal gratis. Købet af guldpakken gjorde det billigere at købe telefonen. Uden pakken ville den koste 1500 med pakken ville den koste 999, så det kunne næsten ikke betale sig andet. Jeg ville kun spare 100 kr, til gengæld ville jeg skulle betale for brugen af alle 3's tjenester på portalen, dvs nyheder, spil, filmtrailers mm.

Jeg læste inden købet lidt på mobildebat.dk, fordi jeg havde hørt om problemer med nogle af 3's mobiler. Jeg læste mig frem til, at den nye udgave af NEC 616, den der hedder 616V var relativt problemfri, så den købte jeg. "V"-et betyder simpelthen, at telefonen har vga-kamera og tager relativt gode billeder. Der er dog ikke zoom på kameraet. Til gengæld er der digitalt zoom på videokameraet.
Udover vga-kameraet er der egentlig ingen forskel på NEC616 og NEC616V bortset fra, at 616V har den nyeste software-opdatering.

Jeg har ikke oplevet nogen problemer med min tlf indtil nu, den er godtnok genstartet et par gange, men det har ikke været noget større irritationsmoment. Man skal dog være opmærksom på, at nogle af funktionerne kræver så meget strøm, at hvis man bruger det almindelige batteri (der følger også et større batteri med. Større både fysisk og ydemæssigt), så skal man oplade telefonen en gang om dagen. Der er dog efter sigende nye batterier på vej, som skulle have en bedre ydeevne.

Nu findes 3Boom abonnementet ikke længere. Istedet får man et Boom-abonnement. Prisen er på 69 kroner pr måned og samtale- samt smsprisen er hævet med 5 øre til hhv 75 og 20 øre. Dog er det stadig gratis at ringe og sms'e indbyrdes mellem 3-telefoner, så længe den ene er i et område dækket af 3. Men hvad der virkelig er skidt ved abonnementet er, at man skal ringe eller sms'e for 150 kroner om månenden. Derudover skal man stadig vælge om man vil købe en guld- eller sølv-tillægspakke.

En af de nye 3-telefoner, der er blevet godt omtalt, er Sony-Ericcsons Z1010, som man også kan købe hos 3. Men dens pris er meget afskrækkende, den ligger på om 4499 kr med fuldt abonnement. Der er heller ikke så stor forskel på den og NEC 616V funtionsmæssigt, så medmindre man går meget op i design, er der ikke rigtig nogen grund til at købe den.

Jeg er meget glad for min NEC 616V, men hvis jeg stod og skulle købe den nu med det nye abonnement, så ville jeg tænke mig godt og grundigt om. Simpelthen fordi man skal ringe for 150 kr om måneden før det kan betale sig.

Åhja, og 3's hjemmeside findes her.
  Opdateret: 11. jul 2004  
 
6:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Nettet   12. jul 2004 13:10
Nu har jeg indtil videre forgæves to gange forsøgt at prøve 3s services, men begge gange var de nede (i den periode hvor fyren med telefonen var på besøg), så jeg fik aldrig set et filmklip eller lignende på den. Hvor stabil er disse services til dagligt? Kan man overhovedet bruge dem til noget?

Han surmulede lidt over, at han betalte for fri adgang, når han alligevel ikke altid havde adgang til tingene. Det kan der jo være noget om. Hvis det alt for ofte er nede, kan det vel bedre betale sig at betale per megabyte - eller måske slet og ret finde en almindelig mobiltelefon.
Svar: #8
 
7:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen en ladning om dagen?   12. jul 2004 14:37
Nu forstår jeg ikke helt tingene. Er 3 ikke det samme som det japanske mobilnet? Jeg havde en telefon i Japan, der kunne surfe internet, tage billeder (også kun digi-zoom, det var jo en billig telefon til 0,06 øre), optage filmsekvenser, sende det hele over email, spille filmklip og alt muligt andet lal. Den skulle lades op en gang om ugen.

Telefon (som er en Sony Ericsson) er en "G3"-telefon (eller var det "3G"? Kigger lige på den, når jeg kommer hjem) - er det ikke det samme som det danske 3? Den er også ca. halvt så stor som de der mursten, man ser i 3's reklamer.
Svar: #8 #9
 
8:   Glitch @6 + @7   12. jul 2004 15:15
@6 : Egentlig synes jeg, at 3's portal og services er rimelig tilgængelige. Der har vist været en periode, hvor de havde nogle problemer, men de er tilsyneladende løst nu. Jeg har i hvert fald ikke nogen problemer med at benytte dem. Om man kan beruge dem til noget er jo lidt en smagssag. Dog synes jeg egentlig, at det er meget fedt at have adgang til sådan noget som nyheder både som tekst og video. Ligeledes kan man jo se filmtrailers og lignende på den. I skrivende stund er jeg lige gået igang med at downloade et filmklip om den biograf-aktuelle Dawn of the Dead. Jeg havde ikke nogen problemer med at downloade og se klippet bortset fra, at der ikke var nok hukommelse tilbage i telefonen, så jeg blev nødt til at slette nogle ældre klip. :-)

@7 : Det er også let at blande tingene sammen. 3 er et dansk teleselskab, der er et datterselskab til det der hedder HI3G.
Mobilnettet er det, der hedder 3G. Om det er det, de har i Japan, ved jeg faktisk ikke. NEC 616V-telefonen er vist en kinesisk telefon og dens store problem er tilsyneladende batterierne. Med det almindelige tynde batteri skal man oplade en gang om dagen, hvis man bruger den til andet end at sende sms'er eller almindelig telefoni. Med ekstrabatteriet, der er ca dobbelt så tykt som det almindelige. Med det kan man "nøjes" med at oplade telefonen hver anden-tredje dag alt efter brug.
En af grundene til, at jeg valgte 616V var netop, at det var en klap-telefon (musling), så den ikke fylder så meget.

Telefonerne i Japan er utvivlsomt bedre end det, man pt kan få herhjemme, men hvis man vil betale 999.- for en telefon med abonnement (som jeg gjorde i for et par måneder siden, prisen er steget lidt), så kan man ikke få noget mere avanceret end NEC 616V. Men der er da ikke tvivl om, at jeg vil udskifte telefonen på et tidspunkt, efterhånden som der kommer flere og bedre modeller. Jeg kan bare ikke forestille mig at gå tilbage til 2g-nettet. Eller 2,5g som Sonofons E-go og TDC's FLY er en del af.

 
 
9:   kvan En teori   12. jul 2004 15:52
Kan batterilevetiden mon hænge sammen med at 3's netværk endnu ikke dækker specielt godt, så deres telefoner roamer på GSM i en del områder? Når jeg har været på ferie i f.eks. Frankrig med min GSM-telefon, har jeg oplevet at batterilevetiden gik fra flere dage til under én, hvis jeg ikke låste telefonen til ét netværk - roamingen mellem forskellige netværk er meget batteritung.

@7: Japanerne bruger en CDMA-variant, og UMTS er også CDMA-baseret - men det er ikke den samme variant. De er dog begyndt at bruge UMTS derovre, men det er ikke så udbygget som deres "gamle" CDMA.
Svar: #11
 
10:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Min teflon   12. jul 2004 17:46
Hedder Sony-Ericsson A1301S og så står der "Qualcomm 3G CDMA" på siden af den.

Hep, det er den her, solgt under det fantastiske "Camera Needs Fashion"-slogan.. Jeg købte den i Titanium Blue (man får også de der totalklamme sølv-covers med, men dem puttede jeg altså ikke på), selvom den er noget mere cool i Space Black.

Selvom man ikke fatter japansk, kan man klikke på alle links ude til venstre for at se forskellige billeder af telefonen.

Men den er jo gammel. De nye motherfuckere har f.eks. 3.2 Megapixel kamera med autofocus (hvilket er noget bedre end mit nuværende 2.1 Megapixel rigtige kamera) og GPS indbygget.
Svar: #12
 
11:   Glitch @9   12. jul 2004 18:32
Jeg tror ikke de, dårlige batteritid har noget med roaming at gøre. Man skal være indenfor 3's netværk for at kunne bruge deres portal og downloade film eller videotelefonere. I dag har jeg ikke bevæget mig særlig meget rundt, jeg har mest været hjemme og min batteriikonet er pt på laveste niveau. Jeg satte den til opladning i nat, så...

Men jeg glæder mig helt sikkert til at se, hvilke nye telefoner, der kommer efter årsskiftet, hvor de andre selskabers 3g-net også bør sættes igang.
 
 
12:   kvan @10   12. jul 2004 21:40
Det er ikke bedre end dit rigtige kamera, for rigtige kameraer har en bedre optik og formodentlig også en større CCD. Kameraerne på roverne oppe på Mars er f.eks. på 1MP, men deres overlegne optik og CCD gør at de kan levere billeder der er langt bedre end hvad et 4MP forbrugerkamera kan levere.

Offtopic, men jeg er bare træt af at MP er det eneste der bliver fokuseret på, for det betyder at producenterne bruger mindre tid på ting der ville batte langt mere i forhold til billedkvaliteten.
Svar: #19 Opdateret: 12. jul 2004  
 
13:   jfallesen Annoncer   12. jul 2004 22:09
Okay, hvad er det lige ved denne tråd, der får Google til at komme med psykologannoncer?
Svar: #14
 
14:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @13   13. jul 2004 00:04
Ja. Den er jo ikke engang begyndt at handle om mumitrolde endnu.
Svar: #15
 
15:   Peter @14   13. jul 2004 09:45
Ja, de er ellers lidt uhyggelige, de der trolde.

I øvrigt er jeg skuffet over at en googling efter "mummitrolde geekculture.dk" ikke giver nogen resultater. Jeg troede ellers at nærværende site var Danmarks vigtigste samlingspunkt for folk med mummitroldsmareridt.
Svar: #16 #18
 
16:   kvan @15: Huh?   13. jul 2004 10:06
Der kommer da to links - i hvert fald hvis man staver "mumi" med ét m ^_^
Svar: #17
 
17:   Peter @16   13. jul 2004 10:40
Øv, pwn3d.

I det mindste kom endnu en tråd til at handle om mumitrolde.
 
 
18:   Terry Patcher @15   13. jul 2004 17:16
Det hjælper også hvis man bruger googles "site:" funktion.. så en søgning på mumitrolde site:geekculture.dk, giver lidt flere resultater.
 
 
19:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @12   14. jul 2004 14:18
Det vidste jeg faktisk ikke, jeg troede at megapixel var den afgørende faktor. Så bliver det jo uendeligt sværere, når jeg skal købe mit næste kamera ...
Svar: #20
 
20:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @19   14. jul 2004 14:24
Nah. Ikke hvis andre gør researchen for dig. Dpreview.com er den eneste reference du behøver. Hvis alle anmeldte ting ligeså grundigt som han, så ville marketing-folk aldrig få et ben til jorden før salg.
Svar: #21
 

n/a12Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


[Fencing]
Inigo Montoya: You are wonderful!
Man in Black: Thank you; I've worked hard to become so.
Inigo Montoya: I admit it, you are better than I am.
Man in Black: Then why are you smiling?
Inigo Montoya: Because I know something you don't know.
Man in Black: And what is that?
Inigo Montoya: I... am not left-handed!
[Moves his sword to his right hand and gains an advantage]
Man in Black: You are amazing!
Inigo Montoya: I ought to be, after 20 years.
Man in Black: Oh, there's something I ought to tell you.
Inigo Montoya: Tell me.
Man in Black: I'm not left-handed either.
[Moves his sword to his right hand and regains his advantage]
-- The Princess Bride