Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Elektronik og legetøj: GBA konkurrent til jul</i>Kommentarer til Elektronik og legetøj: GBA konkurrent til jul Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Elektronik og legetøj


KOMMENTARER (9)

1:   Rudi Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Rudi U. Rasmussen GBA konkurrent til jul   30. mar 2003 14:00
Se mere om den håndholdte konkurrent her.
  Opdateret: 30. mar 2003  
 
2:   C32 Hvis man vil have en gba konkurrent   30. mar 2003 15:25
Så tag et kig på GP32... Til samme pris som en GBA SP har den langt hurtigere og bedre hardware, pc-link muligheder og læsning af mmc kort..
Den kan endda emulere de fleste konsoller og håndholdte, omend udviklingen af software går lidt trægt.
Svar: #3
 
3:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @2   30. mar 2003 17:36
Til samme pris som en GBA SP har den langt hurtigere og bedre hardware.

Der er ingen idé i at hive hardware-specs ud af skuffen, når man snakker om spillekonsoller. 90% af successen kommer fra software-udvalget, og ligemeget hvor kraftig en maskine er, er det spillene (og markedsføringen), der tæller.

På det punkt tror jeg ikke på, at GameBoy Advance har nogle værdige konkurrenter. Har I set salgstallene på det bæst? 981.000 enheder i Japan alene i år (SP og gammel model lagt sammen). Det er den bedst sælgende konsol i verden - bedre end PS2, der er kongen blandt next-gen-maskinerne.

Dens nærmeste håndholdte konkurrent hedder Wonderswan. Dem blev der solgt 221.000 af i Japan sidste år, hvilket lyder ganske pænt indtil man sammenligner med et salg på 3,3 milloner Gameboy Advances. Spørg så dig selv, hvilken platform du helst vil udvikle spil til - og bemærk så, hvor ligegyldigt hardware-specs er nu.

Jeg kan desværre ikke checke udvalget af spil til N-gage, fordi min browser ikke er "ready to N-gage" grundet manglende Flash. Jeg hader Flash. Hader, Hader, Hader det. Men med Nokias evne til at lave "fejlfrie" telefoner[1], gætter jeg på at N-gage ikke bliver særlig sjov.

[1] Af en eller anden grund accepterer folk ret velvilligt, at de nyeste, flotteste telefoner er propfyldt med bugs, der får dem til at opføre sig højst besynderligt og crashe i tide og utide. Det ser ud til at det er vigtigere for Nokia at annoncere nye produkter end at de rent faktisk virker.
Svar: #4 #5 #6
 
4:   Hambone Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Henrik Schmidt @3   30. mar 2003 18:06
Det ser ud til at det er vigtigere for Nokia at annoncere nye produkter end at de rent faktisk virker.

Jeps, for deres primære målgruppe er netop teenagere og lige derover, der kun er interesseret i stil. Så er det mindre vigtigt at man skal genstarte sin telefon en gang imellem (det er de jo alligevel vant til fra deres Windows-PC'er ;-)

At det så lyder helt vanvittigt i mine ører, at en telefon kan gå ned og skulle genstartes, er noget helt andet...
  Opdateret: 30. mar 2003  
 
5:   C32 @3   30. mar 2003 18:52
Hvad nu hvis jeg sagde at der arbejdes på en gba emulator til GP32... :)
 
 
6:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @3   30. mar 2003 19:45
Spørg så dig selv, hvilken platform du helst vil udvikle spil til - og bemærk så, hvor ligegyldigt hardware-specs er nu.

Personligt vil jeg sige GP32. For mindre firmaer er det næsten umuligt at komme ind på GBA-markedet. Kender til flere spil, som bare ligger hen fordi der ikke er en dyr licens at koble på (så folk køber det fordi de kender navnet).

GBA-markedet er ganske enkelt for dyrt at komme ind på, og salgene har faktisk også været rigtigt dårlige for software hos tredjeparter. Rent salgsmæssigt tror jeg faktisk at en hvilken som helst konsol er et mere indbringende valg.

Som mindre spiludvilker er N-Gage og GP32 (især sidstnævnte) dog langt mere interessant. Det kan godt være potentialet for afkast er langt mindre, men til gengæld er startinvesteringen også sindssygt meget mindre.
 
 
7:   jacob_tf Realistisk set...   1. apr 2003 08:33
Vil der jo ikke være mange penge at hente på at udvikle til GP32, da der ikke er solgt så mange af dem. Det svarer lidt til at udvikle til Amiga i dag. Som sådan en glimrende maskine, men der er ikke penge i det.

Dog indrømmer jeg gerne at jeg selv er lidt hooked på at få en GP32, da jeg jo netop er ret vild med emulering :)

Med hensyn til Wonderswan, så er den slet ikke slået igennem uden for asien, så der skal man nok heller ikke regne med det helt store marked for andre end asiater.

N-gage er dømt til at floppe fra starten. Previews har allerede sablet den ned, og selv om man naturligvis ikke skal regne 100% med et preview, så har Nokia slet ikke forstand på konsoller og markedsføring af disse. Det er lidt som deres... hm, 5110? (den med "tastatur" og mp3) som de også reklamerede ret meget for, men som floppede big time.
Svar: #8
 
8:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @7:   1. apr 2003 18:03
Man kan sagtens tjene penge, men mellemmænd skal fjernes. Ergo er der mere arbejde i det, men det er ikke desto mindre muligt - både til Amiga, GP32 og hvad vi nu ellers kan finde på.
 
 
9:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus GP32 passé?   24. okt 2003 13:59
Mitsui announced they have withdrawn from the development of the Korean portable machine GP32, due to financial difficulties. All activities for GP32 have been stopped immediately.

Æv, den så ellers lovende ud, så jeg havde lidt håbet på, at den ville komme til Europa på et tidspunkt.
 
 


SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Maude Flanders: Edna, I really don't think we're talking about love. We're talking about S-E-X in front of the C-H-I-L-D-R-E-N.
Krusty the Clown: Sex Cauldron! I thought they closed that place down!
-- The Simpsons