Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Nyheder: A day in hell!</i>Kommentarer til Nyheder: A day in hell! Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til Nyheder


KOMMENTARER (5)

1:   Michmach A day in hell!   12. sep 2001 07:47
Klokken var 9.40


Jeg er i sommerhus i staten Delaware med min far som er paa besoeg fra Danmark. Telefonen ringer. Det er min kone, som med skaelven i stemmen fortaeller mig at terrorister har bombet New York. Jeg er stadig forvirret og vi ender samtalen med at telefonen er helt doed.


Jeg staar op - taender fjernsynet. I samme sekund kommer nyheden ind...Washington DC (hvor min kone ringede fra) er under angreb. Hjertet stopper. Kan slet ikke traekke vejret. Pentagon er ramt!! Puha..det er slemt, men ikke midt i DC. Aander lettet op..ser World Trade Center styrte i grus. Igen er sveden paa panden. Det kan ikke vaere rigtigt. Jeg maa sgu stadig droemme.


Minutterne gaar. Stadig helt rundt paa gulvet. En bombe er nu sprunget inde i selve DC. Et fly er paa vej mod det hvide hus. Mine svigerforaeldre arbejder begge i bygninger med udsigt til det hvide hus. Det er ligesom en film. Jeg har stadig ikke roert mig siden jeg startede fjernsynet. Saetter telefonen paa speed-dial til min kone. Optaget, number can't be reached, we're sorry the number you called is not available, hyletoner. Jeg ser World Trade Center i grus igen, Pentagon i flammer, stadig intet nyt om bomben ved State Department i DC.


Minutter senere: kommer endelig igennem til min kone. Hun er OK. De er klar til at evakuere bygningen. Hendes foraeldre er OK. Hun vil koere igennem DC for at samle dem op. Jeg opponerer staerkt. Hun har jo bukserne paa, saa foraeldrene SKAL samles op. Igen ender samtalen med at forbindelsen forsvinder.


Tilbage i sofaen foran fjernsynet. Man mener flere fly er paa vej mod DC og NYC. En mulig nedstyrtning i Pennsylvania. Hvad fanden sker der? Hvor er fjenden? Hvem staar bag? Bilbomber i DC? hele min verden synker i grus.


Lige pludselig er der ingen bomber i DC. Nyhederne melder om 10.000 omkomne i NYC. En naerliggende bygning er ogsaa faldet sammen. Panikken er total. Nyhedsmedierne (ikke CNN) er ligesaa forvirret som folk foran skaermen. Rapporter kommer ind om mere end 10 fly der skulle vaere kapret. Hundredevis af fly er diregeret til Canada. Nogle svarer ikke paa radio-kontakt. Amerikanske jagerfly blaeser over vores sommerhus. Frygt og raedsel er mine eneste foelelser. Hvor mange bygninger ryger der idag? Er det her bare starten?


Senere ringer min kone. Hun kan ikke komme frem i DC. Alt staar stille. Jeg forsoeger at bevare roen. Hun er opsat paa at runde omraadet omkring det hvide hus. Det er simpelthen loegn.


Telefon og email gaar amok. Familien og venner i DK er urolige og chokeret. Jeg svarer mails og telefoner med stor paataget selvsikkerhed.


Vi ser amatoer optagelser af WTC. Uhyggelige billeder af folk som springer ud i det rene selvmord. Man mener nu ikke at der er flere fly paa vej. Der er tale om fire fly. Man er ikke sikker paa om der stadig er lastbiler og bilbomber paa vej. Min kone ringer igen. Nu har hun samlet sine chokerede foraeldre op.


Timerne gaar og nyhederne bliver mere struktureret. Efter fire timer er min familie sikkert hjemme. 25 km paa fire timer.


Sidder nu her klokken kvart i to om natten. Hjemve og chok er nok det eneste der beskriver mig lige nu.


Ville lige dele dagen med jer alle. Lidt selv-terapi er ikke at foragte. Undskyld mig mine stavefejl og grammatiske fejl. Jeg haaber i alle er sikre derhjemme. Over and out.


PS Hvis i vil bruge denne post paa forsiden er i mere end velkomne!


  Opdateret: 12. sep 2001  
 
2:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler En dag som aldrig bliver glemt   12. sep 2001 08:55
Selvom vi er så langt væk fra USA ved jeg at de fleste (undertegnede inklusive) er dybt rystede. Nyhederne spredte sig næsten hurtigere på sms, email, icq, telefon end nyhedsmedierne herhjemme nåede at formidle dem. Mange sad apatiske foran fjernsynet og bare så på.


For mig eget vedkommende havde jeg gået og tullet rundt på mit værelse og da jeg kom ud i køkkenet efter lidt tidlig aftensmad, bragede fjernsynet løs på CNN. Jeg spurgte drillende om der var nogen der var hørehæmmede, men så kiggede jeg på skærmen og så "USA Under Attack". Så lurede jeg jo hurtigt at noget var galt.. En af de andre sagde "World Trade Center er styrtet sammen og en del af Pentagon er ramt af et fly". Selv på det tidspunkt hvor jeg kunne se hvad der skete på CNN tænkte jeg "yeah right!". Ganske kort tid efter viste de resterne af det rygende WTC og først dér slog realiteten mig. En af de største bygninger i verden er smadret af terrorister. Pentagon er blevet angrebet af terrorister. Hvem stod bag? Hvad ville der ske nu? Det kunne helt sikkert ikke være tilfældigt at Pentagon var et af målene.
At en bygning som WTC styrter i grus rammer hårdt. Det er en af de ting man bare regner med ER DER. Ligesom man regner med at Eiffeltårnet, Frihedsgudinden, det skæve tårn i Pisa osv. vil være der til den dag hvor man får chancen for at se dem.
Det rystede med andre ord mit fundament. Da jeg så begyndte at sætte mig ind i de involveredes sted begyndte raseriet of afmagten at koge frem.


Døden er for smertefri en udvej for de umennesker som står bag denne handling. De folk som jublede i gaderne rundt om i verden (Danmark inklusive) skulle henrettes.


Jeg er dog nervøs for at dette vil få fremmedhadet til at blusse endnu mere op i højre-Danmark og det vil gå ud over uskyldige. Lad os håbe at folk bevarer hovedet koldt og fokuserer på hvem den egentlige fjende er.


For lige at runde historien af kommer her et par usenet links. Heldigvis kan kun den ene være rigtig, og begge er højst sandsynligt lavet af et par sindsforvirrede scriptkiddies (specielt nummer 2):


post 1 (læg mærke til dato) og post 2.


Lige for at sætte prikken over i'et er folk begyndt at smide denne rundt:
"In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn
apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will
succumb, The third big war will begin when the big city is burning" -
Nostradamus

  Opdateret: 12. sep 2001  
 
3:   kvan Nostradamus...   12. sep 2001 16:43
...har aldrig skrevet noget i den retning.


Hvis man gerne vil finde profetier er der bedre kilder:


"and the great white whale falls upon two waves that fall wayside, while dolphins climb the big hexagon"


- "Moby Dick" af Herman Melville.

 
 
4:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Ahhh   12. sep 2001 20:36
Rart at få det afklaret :)


Men at Nostradamus aldrig har skrevet noget i den retning må dog siges at være forkert hvis man skal være på tværs ;) Det er jo netop et eksempel på noget Nostradamus typisk kunne have skrevet..

 
 
5:   Pedefup FUP og fiduser...   15. sep 2001 15:00
Det viser sig iflg. et program på Danmarks Radio torsdag som jeg desværre ikke selv hørte, at verset stammer fra en canadisk studerende der i flæng har skrevet mange forskellige vers ala Nostradamus og spredt dem tilfældige steder for meget få år siden...

Men derfor var verset jo temmelig uhyggeligt alligevel :)

Cheers. Pede.
 
 

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Well, this is great. If the ionization-rate is constant for all ectoplasmic entities, we can really bust some heads... in a spiritual sense of course.
-- Ray Stantz (Ghostbusters)