Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Mobile operativsystemer</i>Kommentarer til Mobile operativsystemer Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til afstemningen Mobile operativsystemer


KOMMENTARER (84)

Forrige side12345Næste side
61:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @60   27. okt 2010 21:37
Mystisk. Her nægtede den det på adskillige telefoner på forskellige firmwares.
 
 
62:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Tjoh   28. okt 2010 12:09
Det gør nu ikke telefonen til HTC's bedste, men blandt deres Windows Mobile-telefoner synes jeg altså godt om den :)

Men nu er der faktisk en iPhone 4 på vej til mig, og det glæder jeg mig meget til, da både test af en sådan og mine måneder med HTC's Legend (som mit firma ikke vil understøtte) har givet mig lyst til noget mere end WM. Ikke at jeg manglede den lyst før, men nu er den i hvert fald blevet styrket :)
Svar: #63 Opdateret: 28. okt 2010  
 
63:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @62   28. okt 2010 12:38
Men nu er der faktisk en iPhone 4 på vej til mig, og det glæder jeg mig meget til, da både test af en sådan og mine måneder med HTC's Legend (som mit firma ikke vil understøtte) har givet mig lyst til noget mere end WM. Ikke at jeg manglede den lyst før, men nu er den i hvert fald blevet styrket :)

God fornøjelse. Der er ingen tvivl om, at det er en lækker telefon - selvom den ikke kan multitaske ordentligt :-(. Det er Legend nu også, men i forhold til vores firmabrug, er det et problem at DME (vores PIM) ikke er fuldt understøttet. Efter sigende fordi Google holder API'er hemmelige og fordi der er stor forskel på hvordan producenterne implementerer Android. Jeg forstår det ikke helt, men hvis det er sandt, så er det jo et problem for Androids udbredelse.

Der går også rygter om at Google vil arbejde mod at gøre UI delen bedre i Android, så Samsung, HTC og hvad de nu hedder ikke skal lave deres egne udvidelser. Et bedre UI og den nylige mulighed for at købe apps i Danmark, og det begynder at ligne noget.
Svar: #65
 
64:   Atriedi Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Morten Petersen Android   28. okt 2010 12:48
Ja - gennem vores firmaordning har jeg lige bestilt en Samsung Galaxy S - så må vi se, hvad det er for noget. Sidste år fik jeg en HTC Diamond Touch (1) med WM. Min første smartphone. Ikke nogen success... Hold. Da. Kæft. En skodtelefon! Hvis ikke jeg havde arkiveret min gamle Nokia håndværkertelefon, var jeg nok gået tilbage til den igen.
Svar: #67
 
65:   jacob_tf @63   28. okt 2010 15:06
Telefonen kan sagtens multitaske. Det er iOS der ikke kan. Jailbreak, slå Apples appswitching fra og installér Backgrounder. Så har du ægte multitasking.

Men det tager altså mere batteri, så selv jeg, som ellers havde vænnet mig til ægte multitasking inden iOS 4, har valgt at benytte den indbyggede. Den er nu ganske tilfredsstillende.
Svar: #66
 
66:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @65   28. okt 2010 16:20
Jeg ved godt at det er en design-beslutning fra Apples side. iOS4 kan jo godt multitaske nogle ting. Jeg er egentlig slet ikke interesseret i at alt multitasker og æder batteri, men jeg er interesseret i at jeg kan vælge hvilke der skal.

Så vidt jeg forstår det, skal en iOS applikation skrives om for at kunne multitaske. Enhver udvikler skal altså implementere deres egen form for multitasking. Det redder mig naturligvis en smule, i takt med at udviklerne retter deres programmer, men det er ingen elegant løsning.
  Opdateret: 28. okt 2010  
 
67:   jfallesen @64   28. okt 2010 18:08
Jeg er vældig glad for min Galaxy S – men lad mig allerede give dig et tip, hvis du har planer om at lade den synkronisere med Exchange: Slå push fra! Exchange kommunikerer så meget over den åbne TCP-session, at det kommer til at knibe for batteriet at holde en hel dag. Med sync en gang i timen holder det let to dage eller mere.
Svar: #68
 
68:   Atriedi Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Morten Petersen @67   28. okt 2010 18:48
Check - det regner jeg nu ikke med, at jeg skal.
 
 
69:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Diamond Touch 2   28. okt 2010 20:15
Med Push slået til, samt Gmail check hvert 15. minut holder telefonen batteri i to dage. Ganske godt gået, synes jeg, og det er noget (af det eneste) jeg vil savne, når jeg skifter til iPhone. Legend er også nede på en dags tid med Push, akkurat som min test-iPhone (3).

Det er min største anke ved de nyere telefoner, men det er åbenbart accepteret af de fleste, af alle nye telefoner skal oplade hver nat. Det er lidt noget øv.
Svar: #70
 
70:   jacob_tf @69   29. okt 2010 09:19
Ja du kan godt vinke farvel til at have push slået til en hel dag - eller to - på iPhone. Det sluger max meget batteri. I det hele taget skal man passe på med at have for mange push notifikationer, for nutidens telefoner holder ikke længe på en opladning.

Jeg oplader min tlf. ca. hvert 1½ døgn. Uden push på mail.
Svar: #71
 
71:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @70   29. okt 2010 09:30
Hmm, jeg kører push på gmail og DME (der dog ikke multitasker) på iOS4. Den bruger 10-20% på en dag ved at stå standby, håndtere et par samtaler og måske være i brug i en halv times tid sammenlagt. Det synes jeg er okay.
Svar: #73 Opdateret: 29. okt 2010  
 
72:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Batteri på iPhone   29. okt 2010 10:52
Jeg kører ikke med push, men kan da lige dele følgende erfaring (fra en nu aldrende iPhone 3G):

Levetid på 3G-net: Lidt over en dag
Levetid på GSM-net: Lidt under en uge

YMMV, selvfølgelig. Og der er faktisk fint hul igennem på GSM-nettet, både til mail og surf.
 
 
73:   jfallesen @71,72   29. okt 2010 12:07
Push af gmail er ikke noget problem – men push mod Exchange er desværre helt håbløst i praksis. :-(

Og ja, 3G koster meget mere end GSM, især hvis telefonen er i områder med dårlig eller manglende 3G-dækning. Hvis man gider, kan det betale sig at slå 3G fra, når man pendler – især hvis det sker i en højtliggende undergrundsbane gennem en storby.
Svar: #74
 
74:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus @73   29. okt 2010 12:18
Eller Kystbanen måske? Der forsvinder signalet to 3-4 gange ind mod København, så det kunne vel også have noget at sige til mit batteriforbrug? Tak for tippet.
Svar: #75
 
75:   jfallesen @74   29. okt 2010 13:12
Jep, det kunne meget vel koste dyrt på batteriforbruget. Og det er jo nemt at prøve, om det gør en forskel.

Selv gider jeg ikke at slå det til og fra hele tiden, så jeg lader bare hver nat, også selv om telefonen normalt godt ville kunne klare to dage under disse forhold.
 
 
76:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Push - iPhone   29. okt 2010 19:50
Hmm, jeg synes nu ikke det er helt så slemt som i beskriver.

Jeg kører udelukkende på 3G, Exchange Push er permanent slået til, og min Gmail er sat til at tjekke for mail én gang i timen. Jeg sidder konstant og surfer den halve time til og fra arbejde. Jeg har et par spil (Words With Friends, Chess With Friends), som underretter mig via push, hver gang det er mit træk. Det resulterer som regel i, at jeg når jeg kommer hjem fra arbejde har 55-75% batteri tilbage. Det kommer kun ned i 30'erne, hvis jeg har haft et par lange samtaler også.

Mine forhold er dog optimale - jeg kommer aldrig ind i områder uden dækning, og det hurtigste jeg kører i, mens jeg surfer, er en bus inde i byen (Kbh).

Jeg kan ofte klare to fulde dage før en opladning, men oplader som regel hver aften (eller tager oplader med på arbejde).
Svar: #77 Opdateret: 29. okt 2010  
 
77:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus @76   30. okt 2010 11:14
Det er jo dejligt at høre, men nu må vi se med mig under mine forhold, når min iPhone lander. Jeg skal nok poste mine erfaringer :)
Svar: #80
 
78:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Smartphones og batteri   30. okt 2010 13:14
Vi forventer måske også bare for meget af batteriet på smartphones. Ældre telefoner holder længere men bliver heller ikke brugt på samme måde. Min SE W810i mistede også hurtigt batteri, når jeg spillede eller surfede fra den, og omvendt holdt min iPhone 3G strøm en uges tid uden opladning, da jeg var i udlandet, havde slået data roaming fra og ikke var i nærheden af wifi.

Til daglig har jeg typisk 50-60% tilbage ved aftenstid med push fra to exchange-servere og almindelig brug ved siden af. Man kan ganske rigtigt spare en del batteri ved at slå push fra.
  Opdateret: 30. okt 2010  
 
79:   jacob_tf iControl   2. nov 2010 16:01
Har selv installeret programmet iControl (findes på Cydia) på min (jailbreakede) iPhone 4. Det er en genial lille applikation til kun fem dollars, hvor du kan sætte op hvornår der automatisk skal slås blåtand, wifi, 3g etc. til og fra.

F.eks. kan man sætte den til at 3G og Bluetooth er slået fra, så længe telefon er gået i dvale. Når man så tænder den, kan den automatisk slå begge dele til. Eller meget andet. Programmøren praler med at man kan få op til dobbelt så længe på en opladning. Min egen erfaring siger 40-50% mere (ved det brug jeg har). Men det er nu også absolut en forbedring. Og burde være standard i OSet.
 
 
80:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen @77   3. nov 2010 07:33
men nu må vi se med mig under mine forhold, når min iPhone lander.

Strømbesparelsen ved at slå 3G fra gælder ikke kun iPhone. Min forrige Sony-Ericsson havde nogenlunde samme forhold - lidt over en dag på 3G og langt over en uge på GSM.

Kystbanen har nok kun en lille finger med i spillet, selvom det vitterligt er et mobildødt område - også for GSM[1]. Jeg havde samme opførsel i weekenderne, hvor telefonen bare lå i huset. Kørte den 3G, åd den batterierne lynhurtigt.

[1] Jeg læste et eller andet sted, at de fine mennesker i Rungsted ikke vil have synlige mobilmaster i området, hvilket skulle være grunden til at især Rungsted-området er næsten fuldstændigt mobildødt. Det er altid en salig fryd, når toget kommer i nærheden af Rungsted og de højtråbende, mobiltalende idioter bliver dejlig stille efter en række "Hallo? Hallo? Er du der? Hallo?", tilsat en tilsvarende række smørrede grin fra irriterede medpassagerer.
Svar: #81
 

Forrige side12345Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


We've been going about this all wrong. This Mister Stay-Puft is okay. He's a sailor, he's in New York. We get this guy laid, we won't have any trouble!
-- Peter Venkman (Ghostbusters)