Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Mobile operativsystemer</i>Kommentarer til Mobile operativsystemer Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til afstemningen Mobile operativsystemer


KOMMENTARER (84)

Forrige side12345Næste side
41:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @40   6. okt 2010 08:39
En masse producenter er faktisk blevet enige om at benytte Micro USB som standard, vist tildels på grund af pres fra blant andet EU.

Vil du høre det værste? Ja, det kommer du til nu, for du kan jo ikke nå at sige noget alligevel.

Jeg har oplevet at få en spritny Nokia E66. Den har et microUSB stik - men det er et specielt Nokia microUSB der er udformet på en måde, så et almindeligt stik lige præcis ikke passer. Hvor intelligent.

Det mest (tragi)komiske er så, at kablet der lå i kassen fra Nokia var ... trommehvirvel ... et almindeligt USB kabel, der ikke passede til telefonen. Jeg var målløs. Hvis man så skal have et kabel fra nokia så koster det en 50-100 kr. (lige som Apples gør) for basalt set et USB kabel, der ellers normalt koster en krone. +/-

Jeg har ikke oplevet andre end HTC bruge standard USB, men de har så tilgengæld gjort det længe. Jeg skal så sige i den sammenhæng, at jeg mest har beskæftiget mig med Nokia, HTC, lidt SonyEricsson, en smule gammelt RIM og iPhone.
 
 
42:   henrikmk @39   6. okt 2010 09:41
Han var også glad for multitasking, hvilket jeg godt kan forstå, men jeg synes nu godt han kunne kritisere, at det er en sølle form for multitasking, de har lavet. Jeg forstår godt deres bevæggrunde derfor, men det ville godt nok være rart hvis tredjeparts programmer kunne multitaske - evt kunne man jo lave det valgfrit lige som man gør med adgang til GPS m.v.

Nu er jeg selv kommet lidt i tvivl om grænsen for multitaskingniveauet, idet f.eks. musikafspillere åbenbart frit kan spille og skifte sang i baggrunden, også hvis det er fremmede musikformater som SID eller MOD. Det troede jeg ikke man kunne. Resten klares med push notifications, og nu da deres tasking model er sat op, kan det nok ikke udelukkes der kommer flere metoder i fremtiden til at lave et eller andet i baggrunden.

Ellers synes jeg det virker ganske OK, bortset fra at man skal dobbeltklikke på home-knappen. Knappen er tilpas hård til, at man ikke altid får dobbeltklikket, og så ryger man ud i hovedmenuen.
Svar: #46
 
43:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @39   6. okt 2010 10:17
De 160 GB i en classic er en harddisk. Ikke en SSD eller sådan noget. En harddisk. Bare lige, så du har det på det rene.
Svar: #46
 
44:   Sodavand Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Søren Vestergaard @39, 43   6. okt 2010 11:14
Ja, og mere RAM løser ikke dit problem med pladsmangel.
Svar: #46
 
45:   mogensp Samsung kører også standard microusb   6. okt 2010 12:20
Deres android modeller gør, ved ikke med deres øvrige modeller.

Nu venter jeg så bare på et bluetooth headset med microusb så jeg ikke skal have to opladere i bilen.
  Opdateret: 6. okt 2010  
 
46:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @42 m.fl   6. okt 2010 12:52
Så vidt jeg ved skal der gælde bestemte betingelser for at multitasking er tilladt. Men det er muligt jeg gør dem lidt uret - jeg kan se at vores PIM producent skriver noget om at de i IOS4 kan lade programmet vågne og gøre ting via et apple push, selvom det er i princippet er suspended, og det lyder i så fald rigtig interessant. Så skal jeg nok holde min mund.

@43, ok - det var jeg ikke klar over. Men derfor synes jeg stadig det er åndssvagt, at man ikke får mulighed for at ploffe et flashkort i den, så man kan have flere medier med sig.

@44 - RAM/flash whatever. Jeg mente den slags, hvor man lagerer ting - ikke arbejdshukommelsen.
Svar: #47
 
47:   Naiera Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Kristian Meller @46   6. okt 2010 13:26
Men derfor synes jeg stadig det er åndssvagt, at man ikke får mulighed for at ploffe et flashkort i den, så man kan have flere medier med sig.

Have you met Apple?

Det er jo det sædvanlige med Apple-produkter. Det samme gælder for batteriet. Vi er nogle der lever med det, og så er der den gigantiske fanskare der ikke kunne være mere ligeglade.
Svar: #48 Opdateret: 6. okt 2010  
 
48:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @47   6. okt 2010 15:45
Det er jo det sædvanlige med Apple-produkter. Det samme gælder for batteriet. Vi er nogle der lever med det, og så er der den gigantiske fanskare der ikke kunne være mere ligeglade.

Jeg lever også med det, og jeg forstår godt Apples (kommercielle) bevæggrunde for det. Dvs. jeg har ikke forståelse for det, men jeg forstår godt hvorfor de synes det er en god idé.
 
 
49:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @39   6. okt 2010 15:46
Med en enkelt undtagelse er det ganske valide punkter. Ganske vist er iTunes stadig ikke lossless, men det er sgu længe siden, der var DRM på musikken. Da der var, var det jo også et krav fra dinosaur-industrien og ikke fordi Apple syntes, at det var sjovt. Man har hele tiden kunnet købe cder at rippe fra, så DRM på onlinemusik har kun tjent til at frustrere brugere. Når det er sagt, så var FairPlay i det mindste i den knap så urimelige ende af skalaen.
Svar: #50 Opdateret: 6. okt 2010  
 
50:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @49   6. okt 2010 16:08
DRM er jo også andet end det. DRM er også Apples hysteriske måde at styre content på brugerkonti (og signeringsparanoia) i en sådan grad at jeg ikke kan installere en f#cking gratis applikation via deres eget enterprise værktøj, fordi der er noget signering der går i fisk. (det virkede IOS3).

For at give dig et konkret eksempel. Vi vil gerne levere en klar og fiks telefon til vores brugere. Vi kan godt aktivere den med iTunes og installere en DME klient (hvilket vores PIM hedder). Det virker også fint, men det bliver gjort i en speciel brugerkontekst.

Fint, brugeren er glad. Første gang vedkommende så vil noget mere med sin iPhone og installerer iTunes og vælger at synkronisere. Så sletter den alt hvad der er på telefonen - inklusiv mit fine program.

Hvis jeg derimod leverer telefonen i orig emballage til dem, så kan de starte med at installere iTunes, oprette en konto og forøsge at installere DME selv, hvilket nogle vil synes er helt fint - og andre vil løbe skrigende bort.

Men tilbage til DRM. Måske er det fjernet fra filerne, men DRM er jo andet end at filerne er sovset ind i noget skrammel. Og selv om det så er blevet DRM frit (og det skal Apple da have tak for), så synes jeg det er ærgeligt at man ikke udnytter den digitale distribution til netop at levere en vare der er bedre end den klassiske CD - f.eks. højere bit/sampling-rater.
Svar: #51 Opdateret: 6. okt 2010  
 
51:   Aiwendil @50   7. okt 2010 14:52
En lille kæphest med bitrater:
Der er ikke hørbar forskel på 16- eller 24-bit lyd. Der ligger en lang teoretisk forklaring om digitale lydteoremer bag, som jeg gerne giver ved lejlighed.

Men ellers er jeg helt på linje med dig, når det kommer til frustration over, at digital download af musik er så forbandet pauvert. Der findes dog muligheder, selvom det endnu ikke kan konkurrere med priserne og særligt udbuddet hos iTunes.

Edit: Jeg har hørt om gode erfaringer med Bower & Wilkins musikbutik. Dog kun fra en bekendt. Det er mest klassisk de gør sig i, med afstikkere til lidt pop, jazz og verdensmusik.
Svar: #52 Opdateret: 7. okt 2010  
 
52:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @51   7. okt 2010 20:03
En lille kæphest med bitrater:
Der er ikke hørbar forskel på 16- eller 24-bit lyd. Der ligger en lang teoretisk forklaring om digitale lydteoremer bag, som jeg gerne giver ved lejlighed.


Jeg læste et sted nogle argumenter for hvorfor det i visse situationer kunne gøre en forskel (og det var ikke noget audiofilt pseudovidenskabeligt pjat, men en teoretisk forklaring der lød meget plausibel), men jeg kan ikke huske det præcist - eller hvorhenne jeg så det. Derudover betyder samplingraten vel også noget 96kHz kontra 44,1 kHz på PCM/Std. CD audio??

Men hey - kom du gerne med en lang og teoretisk forklaring. Jeg er næppe den eneste, der vil læse det med stor interesse.
Svar: #53 Opdateret: 7. okt 2010  
 
53:   Aiwendil @52 Bitrater   8. okt 2010 14:53
Så lang er forklaringen faktisk ikke, hvis jeg springer nogle præmisser om digital information over.

Min formulering om, at der ikke er hørbar forskel, var nok lidt for kategorisk.
Hvad jeg mener er, at i praksis vil du aldrig komme ud for et tilfælde, hvor der er noget at vinde ved 24 bit. Der kan forekomme en tænkt situation, hvor man kan have gavn af indspilninger i 24 bit, men det kræver 1) et lydisoleret rum, 2) et anlæg, der kan outputte over 110 dB og 3) en musikkilde med et dynamisk register større end 96 dB. Og selv hvis man havde disse tre ting, tvivler jeg på, at man for alvor ville være interesseret i at gøre brug af muligheden.

Det handler om lydgulv og det dynamiske register, musikken breder sig over.

For at man kan konstatere en lyd, skal den være kraftigere end den støj, som er omkring dig; den støj kaldes lydgulvet. I en almindelig dagligstue kommer det sjældent under 40 dB, et åbent kontor med aktivitet er ca. 50 dB, et sæt godt isolerende hovedtelefoner er nok omkring 25 dB. Et lydisoleret rum - f.eks. et professionelt musikstudio, har typisk et lydgulv omkring 10 dB.

En digital lydoptagelse i 16 bit har et dynamisk register på 96 dB, da hver bit giver 6 dB til registret. Det betyder, at en optagelse skal over 96 dB, før 16 bit formatet ikke kan rumme hele spændvidden af lyden.
Jeg kender ikke til en eneste musikoptagelse, der har et dynamisk register over 96 dB. De vildeste optagelser af symfoniorkestre jeg har hørt - og de var vilde - kommer ikke over 70 dB. Meget moderne musik kommer aldrig over 40 dB (hvilket i øvrigt siger noget om moderne musik, men det er en anden sag) i spændvidde.
Et dynamisk register på 70 dB vil kræve 12 bit (70 dB / 6 bit) for at blive optaget uden mangler.

Hvis din optagelse i forvejen ikke udnytter al den tilgængelige plads til digital information, hvad skal man så med 8 ekstra bit? Det er bare 48 dB (8 bit * 6 dB) mere med tomhed, oven i de allerede uudnyttede bit ved en 16 bit optagelse.

Men sæt vi på magisk vis fik fingrene i en optagelse, der krævede 24 bit, fordi den havde et dynamisk register på 144 dB. I et lydisoleret rum med et lydgulv på 10 dB vil det kræve at anlægget spiller 154 dB, før man kan høre 'hele musikken'. Spiller man i sin dagligstue, skal der 30 dB mere til, altså over 180 dB. Det er et forbandet kraftigt lydtryk, som jeg ikke kan anbefale nogen at udsætte sig selv - endsige andre - for.

24 bit kan være relevant, hvis man gerne vil gengive en korrekt, fyldestgørende optagelse af en jetmotor i sit eget hjem. En sådan ligger omkring 150 dB fra 30 meters afstand. Eller en virkelighedstro oplevelse af en vuvuzela fra en meter, hvilket er omkring 120 dB. Men hvorfor i alverden man skulle være interesseret i det, er mig en gåde.

EDIT: Korrektur.
Svar: #54 Opdateret: 8. okt 2010  
 
54:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @53   8. okt 2010 16:00
Mange tak. Har du også en god forklaring på hvordan sampleraten påvirker lyden?
 
 
55:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund Verdens værste telefon   22. okt 2010 18:06
Lad mig først sige at jeg har prøvet SonyEricssons Java-skrammel. Jeg har prøvet adskillige iterationer af QTEK/HTC Windows-telefoner lige fra før det ikke engang hed Windows Mobile endnu. Men aldrig har jeg dog nogensinde oplevet en så gennemført elendig lorte-møgtelefon som denne. Vi taler om: HTC Diamond2.

Jeg kender de fleste af dens brødre og søstre - og forældre. lige fra TyTN, Touch Dual, Touch HD, Diamond og Pro og jeg skal gi' dig ska' jeg. Og de er ved den søde grød ikke noget at råbe hurra for, men dette er dog topmålet. Lad mig forklare.

Jeg starter med at sende en WAP besked med en URL adresse til den. Den viser kun afsender og ingen URL. Jeg ved godt at WAP ikke er bredt understøttet, men alle andre Windows mobile telefoner jeg har prøvet har forstået det.

Oki-doki, så sender jeg en SMS i stedet for. Der er et hyperlink i. Well, det kan man ikke klikke på. Man kan nogle gange besvare den og ved at trykke vildt febrilsk på den få den til at spawne en browser. Oftest ender man bare med at slette SMS'en og så kan man starte forfra.

Godt, men så kan jeg jo kopiere URL'en ind i adressefeltet i Internet Explorer eller Opera, som er på telefonen. Jeg markerer ved at holde stylus-pennen nede og vupti det gik fint. Vælger marker alt og kopier. Så langt så godt. Så går jeg over til browseren. Trykker på adressefeltet og prik, prik, prik der tegnes den lille cirkel hvorefter man normalt får en menu. Her vælger telefonen så at crashe.

Jeg prøver at slukke telefonen ved at holde powerknappen nede. Jeg får dialogen frem men den reagerer ikke på input. Er nødt til at tage batteriet ud. Da den starter op igen har den selvfølgelig skøjtet opsætningen. Jeg prøver nu i ca. en time på at åbne en URL så jeg kan downloade og installere mit PIM software på den - og pludselig får den fat.

Jeg installerer gladeligt, men kort efter jeg har startet programmet op crasher telefonen. Genstart. Jeg starter programmet op igen, formår at lave en fuld synkronisering hvorefter den crasher igen.

Okay, det er nok softwaren der er blevet syg, tænker jeg. Tjekker hos htc.com og ser at der er kommet en opdatering til ROM'en. Den fylder 180Mb, men jeg kan kun downloade med ca. en halv kilobit fra de to EU-sites. Da jeg skifter til US går det meget hurtigt, og det tager kun knap en time om at hente 180 Mb på vores 250Mbps linje. Huhej hvor det går.

Nå, men telefonen skal så flashes. Batteriet er selvfølgelig ikke opladet og HTC tillader ikke at man flasher en telefon med mindre der er mindst 50% strøm på den. Så venter jeg en times tid på at den lader op. Jeg flasher telefonen og er glad for at den ikke døde midt i processen og gennemfører start-konfigurationen.

Jeg bruger igen en times tid på at få den til at launche en URL - for ja, det kan man stadig ikke gøre ret konskvent og at indsætte tekst i browseren virker stadig ikke. Nu går telefonen godt nok ikke ned længere, men den fryser blot browseren så man skal stoppe processen.

Der mistede jeg tålmodigheden og gav den til en kollega, der vist nok endte med at få driblet vores PIM ind på den. Jeg forstod efterfølgende at han havde sendt en WAP besked. Altså det jeg startede med at prøve, men åbenbart virkede det så nu efter ROM opgraderingen.

Dem havde jeg tre (3!) af på samme dag. Den ene af dem fik jeg på i løbet af en tre kvarter, så det var jo store sager. Jeg skal lige sige det er en opgave der normalt tager et par minutter. Den anden nægtede at boote efter den blev flashet, så den er nu sendt til rep.

Hermed kårer jeg HTC Diamond2 som verdens værste telefon. I hvert fald den værste jeg nogensinde har rørt ved. Hvordan nogen kan lave noget der er så gennemført defekt går over min forstand. Jeg får hovedpine af at tænke på hvor mange vi rent faktisk har af dem (lad os sige det er tættere på 50 end ingen).
  Opdateret: 22. okt 2010  
 
56:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus HTC Diamond Touch 2   27. okt 2010 16:35
Jeg har en, og den fungerer upåklageligt for mig. Jeg har Windows Mobile 6.1 på den, men jeg både opgraderede (til WM6.5) og nedgraderede den uden problemer, da 6.5 stinker værre end... ja, 6.1.

Touch-skærmen er ikke noget at råbe stort hurra for, men den virker da, mens telefonen som helhed har en god størrelse, godt batteri, og den fungerer bedre end nogen andre Windows Mobile 6.1-telefoner, jeg har haft kva mit arbejde. Og denne her er vel min femte eller sjette. Det inkluderer en Diamond (1), som jeg bestemt finder ringere end toeren.

Næh du, Hvis du vil have mig til at nævne en lorte-HTC, så prøv deres S520 Snap. Mage til driftsUstabilt bras skal man lede længe efter. Touch Pro 2 er heller ikke for hvide mennesker, og vi har vel haft en samlet fejlrate på 33% på disse to modeller. Snap'en har en tendens til enten at fryse eller blot ikke synkronisere mail, mens Touch Pro 2's skærm har det med at holde op med at tage imod input. At jeg sidder med den fravalgte testmodel Diamond Touch 2 er mit held, faktisk(!)
Svar: #57 #59 Opdateret: 27. okt 2010  
 
57:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @56   27. okt 2010 16:58
Jeg har aldrig haft "fornøjelsen" af en S520, men det lyder som en af de mindre udgaver af telefoner uden touch. Jeg har testet både S730 og S740. Det er ufatteligt at du holder af Diamond 2, men jeg gætter på du har fået verdens eneste fungerende eksemplar.
 
 
58:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Haha   27. okt 2010 19:27
Vi har kun to i forretningen, og den anden bruger er heller ikke utilfreds. Jeg har dog ikke WAP'et URL'er - og har heller intet behov - så jeg ved ikke, om mit eksemplar ikke også er "defekt" på det område. Den fungerer dog fint med Exchange Push, Gmail, SMS, telefon, nyhedstjek på nettet samt musikafspilning, og så forlanger jeg næsten ikke mere. Det er nok snarere dér, at hunden ligger begravet :)
 
 
59:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @56   27. okt 2010 19:37
Kan du indsætte en URL i adressefeltet i browseren? Min laver en cirkel af prikker og så sker der ikke mere. Hvis jeg er heldig. Er jeg uheldig crasher telefonen.
 
 
60:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus URL pasted i adressefelt i browser på Touch Diamond 2   27. okt 2010 20:05
Virker fint her.
Svar: #61
 

Forrige side12345Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Cole Sear: We were supposed to draw a picture, anything we wanted. I drew a man who got hurt in the neck by another man with a screwdriver. Malcolm Crowe: You saw that on TV, Cole? Cole Sear: Everyone got upset. They had a meeting. Mom started crying. I don't draw like that any more. Malcolm Crowe: How do you draw now? Cole Sear: Draw... people smiling, dogs running, rainbows. They don't have meetings about rainbows.
-- The Sixth Sense