Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Checkout!</i>Kommentarer til Checkout! Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til billedet Checkout!


KOMMENTARER (13)

1:   solskin Dejligt   17. sep 2008 17:22

Hvor er det skønt med nogle historier til billederne! Tak for det!
 
 
2:   lars bs skal udfyldes   18. sep 2008 00:09
"Supermarkederne forstår jeg dog ikke helt. Det er nogenlunde samme
koncept som her, bortset fra at kassedamen tager varerne op ad kurven,
scanner dem, og putter dem ned i en ny kurv."

Det er samme princip som hos Aldi, bortset fra det her er overladt til kunden at putte varerne i kurven.

Selvom det går ganske hurtigt med betjeningen i japanske supermarkeder, synes jeg at traditionen med at betale i kontanter kan være utrolig frustrerende. Hvis ikke man er forsigtig, ender man lynhurtigt med en uoverskuelig pung fyldt med 1-yen mønter, der er et helvede at komme af med igen. Jeg har haft et mindre bjerg til at lægge på mit skrivebord, indtil jeg tog mig sammen og vekslede dem til en pakke cigaretter, og det er ikke god japansk kotume at betale med to håndfulde 1-yen mønter.
Svar: #3 #5
 
3:   jacob_tf @2   18. sep 2008 06:42
Bare lige for at være helt sikker: Du mener "...det er ikke god japansk kutyme at betale med..."? Eller er ordet kotume et japansk udtryk der går en ikke-japanofil som mig forbi :-)
 
 
4:   NerdBird Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lærke Pickering Thomasen Søstrene Grene   18. sep 2008 06:43
bruger lige netop også den med at de tager ens varer op af kurven, scanner dem, og lægger dem ned i en anden kurv.

Hvilket giver bøvl, hvis en kunde så deefter pakker tingene ned i sin pose/taske fra sidstenævnte kurv uden at fjerne den...
 
 
5:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @2   18. sep 2008 07:31
Jeg tror bare, at Aldi har en lidt halvhjertet implementation af den tyske model. Går du i Lidl ser du, hvor effektiv den kan være. Du kommer tingene op på båndet, går ned og lægger dem i igen, efter hånden som ekspedienten kører dem igennem (og med lidt tanker om organisationen, mens man lægger dem op, kan selv en proppet kurv komme ud igen lynhurtigt), hvorefter man betaler og går over til et pakkebord for at putte i poser i fred og ro.

Nogle Aldier mangler dog pakkebordet og i værste fald kan man kun sætte kurven før kassen, hvilket er helt hul i hovedet.

Når ovenstående system virker, virker det ellers rigtigt godt. Jeg har aldrig oplevet at stå i kø i mere end et par minutter, og det er mere afslappende end at stå og wrestle med plastikposer, mens man kan se næste kunde er på nippet til at blive sendt ned ad samme varespor.
 
 
6:   lars bs #3   18. sep 2008 13:55
Jeg må indrømme, at jeg helt bevidst skrev "kotume" og ikke "kutyme". Af en eller anden årsag ser førstnævnte mere "rigtigt ud" (og det er åbenbart en udbredt stavemåde), men min ordbog er desværre helt enig i at "kutyme" er den korrekte stavemåde.
Svar: #7
 
7:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @6   18. sep 2008 14:03
Det er nok fordi du er mere vant til at skrive kostume end kutyme.
 
 
8:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Det skal du ikke være ked af.   18. sep 2008 14:09
Jeg har det på samme måde med kutyme som jeg har det med majonæse (Cue Peter Juul, der smadrer mig, kalder mig stokkonservativ og elitær, revser mig for manglende forståelse for sprogs udvikling og stikker flade herfra og til Mars). Det ligner noget slendrian fremstillet af plebejere med ringe forståelse for sammenhængen mellem det skrevne- og udtalen af det franske ord, det i virkeligheden er: "coutume".
Svar: #9 Opdateret: 18. sep 2008  
 
9:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @8   18. sep 2008 15:04
Det hedder Mayonnaise. Og linie.
Svar: #10
 
10:   moyet @9   18. sep 2008 16:45
Du glemte en helt tredie ord.
Svar: #11 #12
 
11:   Glitch @10   18. sep 2008 18:41
Et?
 
 
12:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @10   18. sep 2008 20:00
Virkelig? Det må jeg lige checke...
Svar: #13
 
13:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @12   18. sep 2008 20:17
Well played. En personlig kæphest du lige fik striglet og bragt til ro der.
 
 


SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


A number of religions in Ankh-Morpork still practiced human sacrifice, except that they didn't really need to practice any more because they had got so good at it.
-- Terry Pratchett (Guards! Guards!)