Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Oversætteren skal dø</i>Kommentarer til Oversætteren skal dø Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til billedet Oversætteren skal dø


KOMMENTARER (16)

1:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Pinligt og amatøragtigt.   18. aug 2011 14:22
Der er simpelthen ikke andre dækkende ord.
 
 
2:   Atriedi Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Morten Petersen Joooo   18. aug 2011 14:46
Ringe, elendigt, dårligt, jammerligt, miserabelt, usselt og ynkeligt er hvad jeg lige kan komme på her og nu =)
 
 
3:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Nemlig   18. aug 2011 15:37
Og det er kun beskrivelsen af bilkørslen, mens billedet blev taget.
 
 
4:   Sodavand Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Søren Vestergaard Hovsa.   18. aug 2011 20:33
Det har muligvis været sådan længe, men jeg får en underlig mouseover på Geek Peeks nu... What gives?
Svar: #5
 
5:   henrikmk @4   18. aug 2011 21:17
Det er min skyld. Jeg spurgte om man kunne få EXIF information på, så man er fri for at spørge til det i kommentarerne. Det er EXIF information der ses i mouseover teksten.
Svar: #6
 
6:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @5   18. aug 2011 21:54
Nøøøøøørd!
Svar: #7
 
7:   Kochie Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Koch @6   19. aug 2011 00:12
Hvem kodede det?
 
 
8:   jacob_tf GPS bøffer   19. aug 2011 09:38
Min kærestes GPS skriver Københavm efter sidste opdatering. Det er også lidt ringe, omend det trods alt kunne være en simpel tastefejl. Billedets fejl er jo direkte meningsforstyrrende.
Svar: #9
 
9:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @8   19. aug 2011 12:46
Min kærestes GPS skriver Københavm efter sidste opdatering. Det er også lidt ringe

København er fandme ikke Ringe. Ellers skal du have et nyt kort til din GPS.

Billedets fejl er jo direkte meningsforstyrrende.

Jeg gloede i hvert fald lidt. Det underlige er, at stemmen fint siger "Kør ind i rundkørslen og tag anden afkørsel". Hvor læser de op fra? Ikke samme oversættelse, som er i software, i hvert fald.

Jeg har også brudt hovedet med, hvordan det er blevet til "vælg". Jeg formoder, at teksten har været "enter round-about and take second exit". Men at oversætte "enter" til "vælg" kræver godtnok at man strækker fantasien til bristepunktet. Måske har man siddet og oversat dankort-terminaler eller lignende med "enter"-knapper.
Svar: #10
 
10:   jfallesen @9   19. aug 2011 12:58
Hvor læser de op fra? Ikke samme oversættelse, som er i software, i hvert fald.

Hvilken stemme bruger du? Jeg kan tydeligt genkende det som en Garmin (ligner faktisk en Nüvi 660/670 som min), og der kan du vælge mellem i hvert fald to stemmer, hvoraf den ene er TTS og den anden er en indtalt stemme.

Hvis du vælger TTS, burde du få oplæst det samme, som står på skærmen samt navne på veje osv. Kan det tænkes, at du har den indspillede stemme i stedet? For der er blot en række standardbeskeder, der passer til de ting, der skal annonceres.

Jeg bruger en engelsk TTS på min, da jeg så netop får vejnavne og lignende læst op. Det fungerer faktisk rigtig godt – men giver nogle sjove resultater, når jeg så er i Danmark og ikke skifter til en dansk TTS. Dens forsøg på at oplæse danske vejnavne er … interessante. :-)
Svar: #11
 
11:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @10   19. aug 2011 13:43
Det er faktisk en nüvi 660. Den er efterhånden .. hvad? 4-5 år gammel. Men jeg har endnu ikke fundet nogle features i de nye modeller, der retfærdiggør en opgradering - måske lige vognbane-guiden.

Anyhow det er den danske TTS-stemme, vi kører med. Den læser bestemt ikke op, hvad der står på skærmen :-)
Svar: #12
 
12:   jfallesen @11   19. aug 2011 15:03
Men jeg har endnu ikke fundet nogle features i de nye modeller, der retfærdiggør en opgradering

Min er også en 660'er. Den fungerer fint det meste af tiden, men i London har den ofte problemer, fordi der er så omfattende et vejnet, den skal forholde sig til, og der kommer den af og til bagud med at opdatere kortet, hvilket er voldsomt upraktisk. Og så fører den begrænsede indbyggede flash til, at kortopdatering er en besværlig, manuel procedure, hvis jeg både vil have UK og DK i samtidigt.

Anyhow det er den danske TTS-stemme, vi kører med. Den læser bestemt ikke op, hvad der står på skærmen

Interessant. Det virker umiddelbart meget forskelligt fra, hvad den engelske TTS gør.

Har du i øvrigt tjekket, om du kører nyeste software? Der er vist ikke kommet ny software de sidste par år, men hvis du aldrig har opdateret, kunne det være værd at prøve.
Svar: #13
 
13:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @12   24. aug 2011 14:57
Jo, den kører den nyeste software. Oversættelserne bliver sjovt nok progressivt dårligere.

Med hensyn til kortkapaciteten, hvorfor lægger du ikke bare kortet på et SD-kort? Det bruger jeg, og det fungerer fint. De er jo ikke ligefrem dyre længere.
Svar: #14
 
14:   jfallesen @13   24. aug 2011 15:06
Det er stadig ikke tilstrækkeligt. Hele Europa kan ikke være der, og de faste definerede regioner i softwaren giver mig ikke mulighed for at få både DK og UK med.
Svar: #15
 
15:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @14   24. aug 2011 15:39
Nu er det noget tid siden jeg opdaterede sidst, men på daværende tidspunkt var der ingen problemer i at hælde hele City Navigator Europe på et SD-kort.

Kan Nüvi 660 ikke tage SD-kort over 2 gig?
Svar: #16
 
16:   jfallesen @15   24. aug 2011 16:52
Kan Nüvi 660 ikke tage SD-kort over 2 gig?

Bingo! :-(
 
 


SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Jeannie Bueller: There is an intruder - male, Caucasian, possibly armed, certainly weird - in my kitchen.
-- Ferris Bueller's Day Off