Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Kommentarer til <i>Read my lips: No More Scart!</i>Kommentarer til Read my lips: No More Scart! Tilbage til Hovedsiden

Gå tilbage til billedet Read my lips: No More Scart!


KOMMENTARER (36)

n/a12Næste side
1:   Naiera Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Kristian Meller   3. okt 2010 02:46
Ja, Wii ligner lort ligemeget hvad man gør. Nintendos konsoller har altid haft elendigt video-output. Selvom der rent faktisk er en bedre mulighed end composite, så betyder det ikke, at man rent faktisk kan få et pænt billede ud af maskinen...
 
 
2:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Component   3. okt 2010 09:35
Jeg kører da min Wii med component og synes, at det er et pænere billede end composite. Hi-def it ain't, men det er bedre end ingenting.
 
 
3:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen skal udfyldes   3. okt 2010 10:31
Selvfølgelig er det bedre end composite. Det er jo heller ikke det manden siger. Han siger bare at flot bliver det aldrig.

Jo før Nintendo træder ind i "våbenkapløbet" mht konsoller jo bedre.
 
 
4:   henrikmk HåDeEmI   3. okt 2010 10:50
Jeg kører da min Wii med component

Nogen har opfundet HDMI. Har Nintendo ikke opdaget det?
 
 
5:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Nope   3. okt 2010 11:24
Nintendo hænger stadig fast i den analoge tidsalder. Det bedste man kan hive ud af Wii er 480p. HVIS spillet altså understøtter det.

Det bedste ved Move er næsten, at den overflødiggører Nintendos teknologiske fordel og viser at Motion Control og HD er en fed blanding. Det kan kun være en god ting hvis det presser dem til at lave en Wii 2 (jeg foreslår "Twii") med ordentligt output og HD. SD opløsning i en moderne konsol er bare ikke i orden længere.
  Opdateret: 3. okt 2010  
 
6:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler HD   3. okt 2010 13:39
Det er ikke fordi, jeg har noget imod HD og motion control. Jeg vil bare vende det om og sige, at Wii-spillene ikke nødvendigvis bliver bemærkelsesværdigt bedre af at være i HD.

Jeg gider stort set ikke spille på Wii, men det har ikke noget med grafikken at gøre. Det er alt det andet (online-del, unødvendigt kompliceret styring, for meget shovel-ware etc.).

Når det er sagt, så ville det da være besynderligt at lancere en ny konsol uden HD i 2010.

Det bedste ved Move er næsten, at den overflødiggører Nintendos teknologiske fordel og viser at Motion Control og HD er en fed blanding.

Jeg synes det bedste ved Wii er, at den efterhånden oldgamle teknologi stadig leverer bedre spiloplevelser end den fra 2010.

- og jeg er efterhånden ret indifferent overfor begge :)
 
 
7:   Kiwi skal udfyldes   3. okt 2010 14:21
Det har ikke så meget med kablerne at gøre, HDMI og component giver ihvertfald samme billedkvalitet (når BD standarden ikke vil tillade 1080p over component, har det mere med kopisikring end kvalitets sikring at gøre).

Nintendo har vidst "flicker filter" / blur på mange af deres spil, efter hvad jeg kan huske er Super Smash Melee et af de få hvor man kan slå det fra og til. Hvis man vil have bedre billedkvalitet fra sin Wii kan man smide signalet gennem en god scaler. En anden mulighed er Dolphin emulatoren på en (meget) kraftig HTPC.
 
 
8:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Ikke forstået.   3. okt 2010 14:31
"Det har ikke så meget med kablerne at gøre, HDMI og component giver ihvertfald samme billedkvalitet (når BD standarden ikke vil tillade 1080p over component, har det mere med kopisikring end kvalitets sikring at gøre)."

Hvad har ikke så meget med kablerne at gøre?
 
 
9:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @alle   3. okt 2010 20:21
Jeg kører da min Wii med component og synes, at det er et pænere billede end composite

Der er ikke noget, der er grimmere end composite (hvilket gør det endnu mere uforståeligt, at der kun ligger et composite-kabel i PS3-æskerne). Men jeg kørte altså min Wii gennem SCART (RGB) før, og fra RGB til Component kan jeg overhovedet ikke se forskel.

Nogen har opfundet HDMI. Har Nintendo ikke opdaget det?

Den tænkte jeg også over, da jeg rodede med det nye kabel. I grunden burde det være billigere at smide en HDMI-port i maskinen, fordi der så ikke længere er behov for en D/A-konverter i den. Men jeg tror Nintendo tænker i børneværelser, og der er altså nogle år endnu, før de smås fjernsyn også kommer med HDMI som standard - de skal jo lige ha' brændt forældrenes gamle CRT af først.

Det bedste ved Move er næsten, at den overflødiggører Nintendos teknologiske fordel og viser at Motion Control og HD er en fed blanding

Lissom dengang DS og PSP kom på gaden, nogenlunde samtidigt? Dengang hvor alle var fuldstændigt slået bagover af den lækre PSP-hardware, der kunne spille musik og film, gå på internettet og havde den (på det tidspunkt) bedste skærm i et håndholdt consumer-produkt. Og grinede hånligt af DS'ens åbenlyse inferiøre teknologi? Som altid: "It's the games, stupid". Det sagt, så forstår jeg slet ikke, hvorfor Wii er så populær. Måske "It's the Fits, stupid".

HDMI og component giver ihvertfald samme billedkvalitet

Så vidt jeg ved, er max-opløsning på component 1080i, og ikke en begrænsning i BD-standarden. Xbox kan også kun outputte 1080i over component. HDMI har 1080p og er digitalt, og så stopper enhver sammenligning af billedkvalitet jo.

Og så er der det med lyden, der ikke er så god i component-kablet :-)
Svar: #13
 
10:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @Jens, forresten   3. okt 2010 20:27
Jens, forresten: Mine HDMI-kabler er fra Harald Nyborg. kr. 39 stykket.

Jeg må dog indrømme, at jeg flottede mig med lidt ekstra afskærmning på 10-meter kablet til projekteren. Det måtte jeg af med kr. 229 for.

Har forresten en fyr på arbejde, der mener at farverne bliver lidt bedre, når han bruger et dyrt HDMI-kabel.
Svar: #11
 
11:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @10   3. okt 2010 20:37
Oplever han også forskel i billedkvaliteten på hans browser alt efter om bits'ene transporteres over single-mode eller multi-mode-fiber?
 
 
12:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler skal udfyldes   3. okt 2010 21:43
Så vidt jeg ved, er max-opløsning på component 1080i, og ikke en begrænsning i BD-standarden. Xbox kan også kun outputte 1080i over component

Sludder. Både PS3 og 360 kan outputte 1080p over component. Det er dog langt fra alle skærme, der understøtter 1080p over component.

Xbox kan også kun outputte 1080i over component. HDMI har 1080p og er digitalt, og så stopper enhver sammenligning af billedkvalitet jo.

Long story short: nej. Den middellange: Alt afhængigt af en masse faktorer kan HDMI være bedre end component på samme fjernsyn og omvendt (blandt andet afhængigt af kvaliteten på component in + component-kabler vs fejlkorrektion på HDMI - så vidt jeg har forstået. Jeg læste om det for længe siden og har ikke længere links ved hånden).
Svar: #14 Opdateret: 3. okt 2010  
 
13:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen @9   3. okt 2010 21:44
Du misforstår mig. Den teknologiske sammenligning gik på at en Ps3 med Move kan ALT teknisk hvad en Wii kan - bare bedre. Det samme kan man jo ikke sige om PSP, som ikke har to skærme eller touch. De to konsoller et usammenlignelige. De er begge gode til noget den anden ikke kan.

Wii har kun to eksistensberettigelser. Motion control og en porteføjle af serier, som kun kommer på den. Sidstnævnte er nu dens eneste eksistensberettigelse, og ja, det er da helt klart en fordel af de større, men det står godt nok sløvt til med interessante nye eksklusive spil. Jeg har købt et nyt spil til min Wii siden launch (hvor jeg købte et par stykker). Spilmæssigt er det en utroligt skuffende maskine i forhold til de andre. Ja, den sælger fremragende, men det er vist mere fit spil der driver den kamel end det er kvalitetstitler. Og i multiplatfornshjørnet er den jo konstant i skammekrogen med udgaver, der ligner løgn i forhold til "de rigtige" versioner. Og online er som Trez rigtigt påpeger en ond joke. Jeg ser frem til at Nintendo ser på alt det rigtige som konkurrenterne gør og kopierer løs som ind i helvede. Følg med tiden Nintendo og i vil se hardcoregamerne og tredjepartsudviklerne flokkes om jer - i har pengene til det.

Hånden på hjertet, er der en eneste ejer af både Wii og PS3, der nogensinde ville købe et spil til Wii, hvis det også fandtes til PS3?

Og angående component, så kan du skam godt få 1080p ud af konsollerne via component, det gælder bare kun spillene.
 
 
14:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af billedets ophavsmand m/k @12   3. okt 2010 21:51
Både PS3 og 360 kan outputte 1080p over component.

Really? Nu er det længe siden, jeg har prøvet, men mener ikke jeg havde muligheden for at vælge noget højere end 1080i på xboxen.

Uden at vide ret meget om emnet, vil jeg stille mig tvivlende overfor om component kan være bedre end hdmi. Signalvejen er vel:

for component

digital kilde -> analog konvertering -> lossy transmission -> digital konvertering -> display

for hdmi

digital kilde -> lossless transmission -> display

Cue Anders, der kommer og fortæller, at jeg ikke fatter en bjælde af noget :-)
Svar: #18
 
15:   Kiwi skal udfyldes   3. okt 2010 21:59

9 Component kan køre 1080p uden problemer, og min launch x360 kører faktisk 1080p. Så MS er vidst ikke helt enige med dig ;-)

At HDMI er digitalt giver det ganske rigtig en teoretisk fordel. Men i de setups jeg har set har der ikke været forskel kvalitets mæssigt, de forskelle der var forsvandt efter kalibrering.
Du har dog ret i at HDMI er noget nemmere når det kommer til lyd. Når jeg skal tilslutte nye enheder til anlægget foretrækker jeg også HDMI når det er muligt, men det er som allerede nævnt ikke fordi kvaliteten er bedre.
Scart RGB og component er faktisk også temmelig ens, så vidt jeg husker ligger forskellene primært i måden der synkroniseres på. Så det er nok derfor du ikke har kunne se forskel :-)

Min pointe (som åbenbart er feset hen over hovedet på nogen) er at hvis du kører med component eller scart RGB, kan du ikke opnå bedre kvalitet på en Wii. En HDMI udgang vil ikke fjerne den blur der kommer fra flicker filteret.

Svar: #17 #21
 
16:   Kiwi skal udfyldes   3. okt 2010 22:01
Skal vidst lige huske at opdatere siden før jeg svarer ;-)
 
 
17:   larskl Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Kim Lund @15   3. okt 2010 22:14
At HDMI er digitalt giver det ganske rigtig en teoretisk fordel. Men i de setups jeg har set har der ikke været forskel kvalitets mæssigt, de forskelle der var forsvandt efter kalibrering.

Jeg kører Xbox360 over component og PS3 over HDMI. Og selvom man ikke kan sammenligne direkte, så virker det som om at PS3'en står en anelse mere skarpt. I hvert fald på min skærm (panasonic full hd).
 
 
18:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler @14   3. okt 2010 22:59
Really? Nu er det længe siden, jeg har prøvet, men mener ikke jeg havde muligheden for at vælge noget højere end 1080i på xboxen.

Jeg mener heller ikke, man får muligheden, hvis ikke skærmen understøtter det på den pågældende indgang. Det er det samme på mit HDTV, der ikke kan spise 1080p over component. Der findes dog skærme, der kan.

Uden at vide ret meget om emnet, vil jeg stille mig tvivlende overfor om component kan være bedre end hdmi.

Jeg havde sådan set samme indstilling, indtil jeg læste et par artikler om emnet. Jeg ser lige, om jeg ikke kan grave dem frem, når jeg får et øjeblik.

Essensen var dog, at HDMI ganske vist er digitalt, men der kan stadig ske fejltransmissioner. Alt afhængig af, hvor meget man gør ud af fejlkorrektion og evt. behandling af samme kan billedkvaliteten åbenbart lide.

Det er også helt rigtigt, at component som udgangspunkt er mere sårbart, men til gengæld er der oftest gjort mere ud af at rette op på udsving i signalet netop fordi det er analogt, og derfor kan det åbenbart resultere i et bedre billede. Men det vil svinge fra setup til setup. Jeg ville egentlig bare pointere, at det ikke er helt så simpelt, som man (med rette) kunne foranlediges til at tro.
Svar: #19
 
19:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen @18   3. okt 2010 23:14
"Jeg mener heller ikke, man får muligheden, hvis ikke skærmen understøtter det på den pågældende indgang."

Det kan Xbox'en ikke vide noget om. Component er envejskommunikation, så den eneste umiddelbart mulige grund til at Lars ikke har set den er, at han checkede for muligheden før Microsoft ændrede maksimumopløsningen fra de oprindelige 1080i til 1080p i slutingen af 2006.

"Det er det samme på mit HDTV, der ikke kan spise 1080p over component. Der findes dog skærme, der kan."

Præcis. Og det er problemet med 1080p over component, for selv om Kiwi siger, at det virker fint på hans setup, var 1080p aldrig en officiel del af standarden og blev derfor aldrig bredt understøttet af displayproducenterne. CEA foreslog en ændring i component-standarden i 2007 for at gøre 1080p officielt understøttet, men da var component allerede så småt ved at lukke og slukke, så den blev aldrig vedtaget.
  Opdateret: 4. okt 2010  
 
20:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen skal udfyldes   3. okt 2010 23:20
Eh? Ikke får muligheden hvis skærmens indgang ikke understøtter det? Der er da ikke nogen kontrollredsløb i component, som kan sende et signal tilbage til kilden om hvilke opløsninger den understøtter?
 
 

n/a12Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR 

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


People say crazy shit during sex. One time I called this girl "Mom."
-- Randal (Clerks)