Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Glog-indlægGlog: Man sku' ha' ventetBrian Rocatis2009-12-26 Tilbage til forsiden


Jeg har et "nej tak til reklamer"-skilt på min dør. Det har givetvis sparet mig for mange rygskader, at jeg ikke skal slæbe det ugentlige 1½ kg. tryksager ned i papircontaineren, og jeg savner dem på ingen måde.

Men reklamer har lidt samme karakteristika som sladderblade. Jeg kunne aldrig nogensinde finde på at betale penge for et sådant, men når det nu alligevel ligger hos frisøren, så skulle man da være et skarn, hvis ikke man fodrede det interne snagedyr.

Eller, det mener jeg i hvert fald at kunne huske fra dengang, jeg stadig var i besiddelse af en grund til at gå til frisøren, og det er gudhjælpemig ved at være nogle år siden.

I disse juledage ferierer jeg hos de gamle i Herlev. De har ikke noget "nej tak"-skilt, men på den anden side skal de heller ikke slæbe reklamerne ned fra femte; de bor i rækkehus. Men når nu de ligger der, reklamerne, så ku' man jo liiige kigge...

Dum idé. Man får kun bekræftet, hvad man allerede vidste: at man aldrig skal købe elektronisk udstyr før om et år. Et par eksempler, hentet i katalogerne fra Fona, Elgiganten og Føtex:

En 8GB memory stick til kr. 79. Jeg købe en 4GB til samme pris for under et år siden.

En ekstern USB-harddisk på 1TB til kr. 500. Jeg købte 1TB i løs vægt for kr. 800 for under et år siden. Jeg har ikke engang fået formatteret den endnu.

Panasonics 42" HD-ready til kr. 4.000. Jeg havde for præcist et år siden 10 års jubilæum i firmaet, og fik dengang den forrige udgave af samme tv. Det kostede kr. 7.000. I TapeConnection. Nu er prisen (sjovt nok) 42% mindre, og det endda i Elgiganten.

Farveprinter, scanner og kopimaskine fra HP: kr. 249. Inkl. en farve- og en sortpatron. Det er jo åndssvagt. Nye patroner koster kr. 164 stykket fire sider længere fremme! Eller hvad med en laserprinter til kr. 500? Dengang JEG startede min karriere, kostede den slags på den forkerte side af kr. 10.000.

Man kan også vælge at kaste sine hårdt tjente gysser i grams og købe en wireless HP farveprinter med kortlæser og touch display for kr. 555.

Man sku' ha' ventet.

Kommenteret 41 gange


Andre glogs af Brian Rocatis
Shall we shag now or shall we shag later?
-- Austin Powers