Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Glog-indlægGlog: Xbox Media Center - nu uden XboxThomas Würgler2008-06-17 Tilbage til forsiden


Efterhånden har jeg afprøvet lidt af hvert, når det kommer til medieafspillere. Der findes mange fornuftige løsninger på markedet, men den løsning, der altid har været med imponerende, er ganske gratis.

XBMC Media Center blev udgivet til den oprindelige, sorte Xbox, og solgte i sig selv rigtigt mange maskiner. Desværre var indgangsbarrieren relativt høj, da det krævede, at man enten fik sat en chip i sin maskine, eller fulgte vejledningen til at få "softmodded" sin maskine - noget der involverede specielle spil, USB-nøgler og nerver af stål.

I mellemtiden er XBMC så småt begyndt at sprede sine vinger, og kan nu findes på en række værtsplatforme. Deriblandt Windows, Linux og OS X - udover at den oprindelige version stadig bliver vedligeholdt. Windows-versionen er stadig lidt ustabil, men Linux- og OS X-udgaverne er efterhånden ganske brugbare - også til dagligdags brug.

Selv om Linuxudgaven har rundt regnet den samme funktionalitet som OS X-udgaven, er sidstnævnte lidt lettere at få op at køre. Det kræver nemlig ikke andet, end at man henter et arkiv, hvor der ligger et program i, som man bare kopierer ind blandt alle de andre programmer. Det er vitterligt alt, der skal til. Ud af æsken virker det med Apples fjernbetjeninger, som følger med mange maskiner i dag.

Men hvad kan XBMC egentlig gøre for dig? Den kan vise stort set alt, hvad du kan finde at kaste efter det. Uanset om det er obskure video- eller lydformater eller billeder, viser den glad det hele. Ligeledes understøtter det en ordentlig omgang netværksprotokoller, og der er lavet små scripts af tredjeparter, som tilføjer alt fra spil til streaming af online-tv. Den kan sågar spille musik fra et arkiv, finde cover-billeder på nettet og scrobble på Last.fm imens. Dertil kommer muligheden for at afspille ISO-rips af sine dvder, der gør det muligt at have en elegant indgangsvinkel til hele sin filmsamling, hvis man har plads nok på harddisken. Er man stor fan af tv-serier, bliver man direkte forkælet med XBMC takket være gode sæsonoverblik, lækre illustrationer og andet godt. Alt dette mens der stadig er mulighed for at få det til at se ud som Front Row, Xbox 360-interfacet, Windows Media Center eller alverdens andre interfaces. Der kan ses en ældre version i aktion her, og masser af screenshots her.

OS X-versionen er stadig kun 0.5.0 b8, og det kunne jo antyde, at der er lang vej endnu. Min erfaring over den sidste uge har dog været, at der kun er småproblemer, som jeg hellere end gerne lever med, når jeg får alt det, som XBMC byder på. Front Row er smidt på porten og nu er det i stedet OSXBMC, der starter, når min Logitech Harmony får et venligt klem. Der er ganske vist lidt begrænsninger hvad angår styringen via Apple remotes, men man kan hacke sig fra næsten alt - og forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt i fremtiden.

OS X-versionen kræver en Intel Mac med OS X 10.5 og kan hentes ganske gratis.22 kommentarer


Andre glogs af Thomas Würgler
"I have to talk it over with Charlene first," Randy said.
"You don't even believe that yourself," Avi said.
"Charlene and I have a long-standing relationsh--"
"It's been ten years. You haven't married her. Fill in the fucking blanks."
-- Neal Stephenson (Cryptonomicon)