Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Glog-indlægGlog: Har du også for mange kalendere?Thomas Würgler2007-11-04 Tilbage til forsiden


Det er ikke småting, man kan rende rundt og bruge i dag. Man har måske kalendere i sin mobiltelefon, sin PDA, sin laptop, sin desktop, Google Mail, Yahoo! Mail og en ordentlig spandfuld flere udover alle de andre sociale netværk. Som regel kan man synkronisere sine små enheder med computerne, men hvad med alle de andre tjenester, som langt fra alle snakker sammen...

Ville det ikke være rart at få lidt samling på dem? Det var i hvert fald min tanke, og da jeg så Plaxo.com hos en kammerat, lod det til, at løsningen var nær. Plaxo understøtter alt mellem himmel og jord. Der er understøttelse for alle de ovenstående platforme - inklusive Mac OS X.

Men hvad får man egentlig ud af det? Tjah, hvis jeg sidder derhjemme og skriver en aftale ind i iCal, så dukker den efterfølgende op på plaxo.com, Google Calendar og Yahoo! Calendar. Det samme gør sig gældende den anden vej, hvis den bliver tilføjet et af de andre steder. Det er utroligt rart at have adgang til sin hjemmekalender fra arbejde (og hvis IT-afdelingen går med på den, kan man også have adgang til sin arbejdskalender derhjemme).

Det drejer sig dog ikke kun om kalendere. Man kan også samle sine kontakter, og opdager den, at nogle af dem allerede er på Plaxo, så henter den de seneste, opdaterede informationer om dem. Med andre ord behøver man ikke selv sørge for at opdatere deres email, telefonnumre og alt det, som folk kan finde på at rende og ændre.

Hvis man ønsker det, er der også en række betalingsservices som backups af kalender og kontakter, fjernelse af dupletter og et par andre småting. Jeg var dog ikke specielt imponeret over fjernelse af dupletter i kalenderregi, for ganske vist blev der fjernet en sjat, men jeg har stadig en del tilbage fra et gammelt sync-uheld med en Palm.

Vælger man at forbinde sin Plaxo-konto med f.eks. Linked-In, checker den din adressebog for folk, der er på Linked-In, men som du ikke har tilføjet endnu, og man kan så tilføje dem let og hurtigt.

Faktisk er der rigtigt mange små, fine ting, som man kan bruge Plaxo til, og grundfunktionaliteten er rystende billig; den er nemlig gratis. Det kan være at andre af jer derude vil finde Plaxo lige så nyttig som jeg gør, så tippet er hermed givet videre.Kommentarer: 17


Andre glogs af Thomas Würgler
"You like it?" he said to Mort, in pretty much the same tone of voice people used when they said to St George, "You killed a what?"
-- Mort tastes scrumble (Terry Pratchett, Mort)