Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Glog-indlægGlog: Messenger-padder på Xbox 360Thomas Würgler2007-09-14 Tilbage til forsiden


Jeg modtog i dag mit Messenger Kit til Xbox 360. Efter at have testet det i løbet af dagen, kan jeg konkludere, at det er en ret fin lille enhed, som helt sikkert kommer til at afløse mit USB keyboard. Hver for sig hedder enhederne "Chatpad" og "Chatpad headset", så "chatpadden" er selvfølgelig det oplagte kælenavn på dansk.

Det fungerer helt som et regulært keyboard i miniatureform, men det har et par bonus features. Det er tiltænkt som en mulighed for lettere at sende beskeder via Xbox Live eller til MSN Messenger-klienter. Det virker faktisk også glimrende til formålet.

Keyboardet smækker man ind i bunden på Xbox 360-controlleren (med rigelig vold, for det sidder ret stramt), og hvis man vil bruge headset oveni, skal man bruge det specielle headset, som følger med, for stikket er ikke identisk på Messenger Kit'et (i forhold til det indbyggede stik på controlleren).

Når først det lille keyboard sidder i Xbox 360-controlleren, kan man helt glemme, at det er der, hvis man sidder og spiller spil. Det ændrer med andre ord ikke vægtfordelingen særligt meget, og selv om fingrene sagtens kan hvile mod bunden af keyboardet, føles det ikke som om, det er i vejen.

Der er nogle lækre små detaljer, såsom et svagt lys, der gør det muligt at skrive i selv et halvmørkt rum, og en tydelig markering på keyboardet, når man har fået en besked. Keyboardet er i qwerty-layout, har danske bogstaver og alverdens tegn, selv om man skal trykke en ekstra tast ned for at tilgå de to sidstnævnte grupper.

Man kan skrive rimeligt hurtigt, selv om det naturligvis ikke kommer helt op på normal keyboard-hastighed - medmindre man i forvejen bruger tofinger-metoden dér. Konstruktionen føles også ret solid, så jeg er ikke engang nervøs for, at controllerne ryger en tur på gulvet (det er sket før med det trådløse skidt).

Messenger Kit'et er tydeligvis gearet mod folk, som skriver en del beskeder på Live. Jeg falder selv i den kategori, da en del folk alligevel ikke kan finde ud af at sætte et headset i maskinen, så det er lige så praktisk at skrive til dem, som det er at sende en besked med stemme. Som en bonus kan man også bruge spillet til MMORPGer, der bruger keyboards, som f.eks. Phantasy Star Universe. Det er unægeligt lettere at sidde med i sofaen end et helt USB-keyboard.

Kvalitetsmæssigt virker det rigtigt fornuftigt, og hvis man i forvejen sender en del tekst er det helt sikkert en lettelse i forhold til det virtuelle keyboard på skærmen. Siden det heller ikke koster alverden (299), var det i hvert fald en fin investering for mit vedkommende.73 kommentarer


Andre glogs af Thomas Würgler
What do you mean there's no ice! I have to drink this coffee hot?
-- Customer (Clerks)