Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Glog-indlægGlog: Spin, doktor, spin!Anders Petersen2007-09-01 Tilbage til forsiden


Denne, min første, korte glog er egentlig mest et forsøg på at tage hul på bylden og få overvundet min blog-skræk, men jeg følte mig umiddelbart inspireret ved genoplivingen af en af vore mange sprogrevser-tråde.

I guder, hvor jeg hader spin.

Lige for tiden har jeg et enormt problem med at acceptere regeringens og Københavns kommunes forestående "sundhedsrum". Ikke ideen - den har jeg ikke nogen mening om - men ordet. Et lidt vammelt forsøg på at forsøde konceptet for potentielle naboer og konservative borgere. Og måske er det bare mig, men jeg kan fandemig ikke få ordet "sundhed" til at harmonere med et rum, du går ind i, for at ødelægge din krop. Selvfølgelig kan man sige det samme om ordet "fixerum", idet man jo ikke "fixer" så pokkers meget, andet måske lige de seneste abstinenser.

Jeg kan bare alligevel ikke lade være med at synes, at "sundhedsrum" er ekstra kvalmt. Det er for mig at se at tage et grimt symptom på et samfundsproblem og fylde positive konnotationer på det for at gøre det lettere at sluge.

Men fint: Den næste drugrape jeg læser om i aviserne, vil jeg så meget gerne have præsenteret som "gratis drink med uventet elskov". I det hele taget skulle aviserne bare skole deres journalister i en mindre sensationel og mere positiv sprogbrug.

"En 21-årig mand fra Randers fik i weekenden et ildebefindende, som følge af en forhøjet frekvens af knivpåduttelse fra en gruppe lystige, unge mænd fra Gellerup. Politiet informerer om, at gruppen og den unge mand tidligere på aftenen havde udvekslet løjerligheder på et nærliggende dansested, hvorefter mændene af de residerende portnere var blevet støttet til at spadsere udenfor. Tre af mændene er nu i god behold hos Politiet, mens endnu en er på vandring."

Kommentarer: 54


Andre glogs af Anders Petersen
Blue soldier #1: "We need you to help us kill all the red soldiers."
Medic: "Even if my orders didn't prohibit me from doing that, I still wouldn't. I'm a conscientous objector."
Blue soldier #1: A what?"
Medic: "A pacifist".
Blue soldier #2: "You're the thing that babies suck on."
Blue Soldier #1: "That's a pedofile, dumbass."
-- Red vs Blue