Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Glog-indlægGlog: Kommende biograffilmMatias Stuven2007-06-24 Tilbage til forsiden


For nogle år siden gav jeg mig i kast med en serie af artikler, hvor jeg opremsede, hvilke interessante film der var på tapetet de kommende måneder. Serien fortsætter nu i glog-formatet. Til forskel fra Film på vej...-artiklerne vil jeg ikke se så langt fremad, men koncentrere mig om de mest interessante film, der venter lige rundt om hjørnet.

Dette forår har budt på mange store biograffilm, desværre også en hel del der har skuffet fælt - værst har det været med Spider-Man 3 og Pirates of the Caribbean 3 - At World's End - beviser på, at selv respekterede instruktører med god finansiering og gode skuespillere kan snuble, når man skal afslutte for meget på én gang. Til gengæld har Quentin Tarantinos nyeste samarbejde med Robert Rodriguez skabt stor glæde, både hos undertegnede og i lidt mindre grad hos Peter.

Allerede tirsdag aften i denne uge fortsætter endnu en Hollywood-malkemaskine med en aldrende skuespiller, der desperat skal prøve at overbevise omverdenen om, at han er rå, sej og lækker nok til at bære en to timers actionfilm. Traileren for Die Hard 4.0 har i hvert fald fået mig til at købe billetter til biografen. Navngivningen af Die Hard-filmene har altid været grotesk latterlige, men denne sidste version tager prisen for lammeste filmtitel længe. Hvad skal næste udgave så hedde? Die Hard Version 4.0.1, hvor vi tager samme person, giver ham samme lamme one-liners, smadrer lige så mange biler, helikoptere og bygninger som sidst, men tilføjer en ny person/gruppe/idiot han skal redde?

Af logistiske grunde (i menneskekredse kaldes disse også for børn) kan jeg først komme ind og se Der Alte 4.0 på lørdag kl. 21.30, men til gengæld har jeg sikret mig billetter til forpremieren på endnu en stort opsat film, der begynder et minut over midnat natten til søndag - Transformers. Hver gang jeg ser den fede trailer for filmen, er der en stemme i mit hoved, der råber: "Tag dig sammen, det er jo for helvede en Michael Bay-film, du glæder dig til at se!" Jeg ved det jo godt, men af en eller anden uransagelig grund, kan jeg ikke vente med at se den. Jeg glæder mig også til at skulle se først Die Hard 4.0 og lige bagefter Transformers. Det bliver min gode ven Mads og min egen udgave af Grindhouse-konceptet, på samme måde som vi begge så Independece Day to gange på premiereaftenen 11. oktober 1996. Historien om, hvorfor jeg kan huske datoen, må vente til en anden gang.

Kommenteret 31 gange


Andre glogs af Matias Stuven
Agent Smith: I'd like to share a revelation that I've had, during my time here. It came to me when I tried to classify your species. I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment, but you humans do not. You move to an area, and you multiply, and multiply, until every natural resource is consumed. The only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet, you are a plague, and we are the cure.
-- The Matrix