Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

KommentarerKommentarer til Halløj med IP-telefoni
Denne tråd er læst 5.124 gange
Tilbage til Hovedsiden


Gå tilbage til glog-indlæg Halløj med IP-telefoni

Vælg side:123

1:   jfallesen     Quality of Service    5. jan 2008 09:41
Det der med Quality of Service på telefonerne giver allivel ikke meget mening, for i bedste fald virker det kun til og med din bredbåndsforbindelse i udgående retning

Hvis telefonenen kan lave en mærkning, som routeren kan udnytte i upstream på en ikke alt for hurtig ADSL, er det selvfølgelig også OK, men så snart pakkerne ankommer hos din ISP, ophører enhver form for QoS.

Alle mine interne telefoner er WiFi IP-telefoner, komplet med QoS og det hele, men indtil videre har mine erfaringer med VoIP over internet ikke været så gode, netop grundet for ringe kvalitet, så derfor kører alle kald stadig ind og ud via ISDN.

Måske skulle man i virkeligheden forsøge sig igen. Sidst jeg testede, var jeg Tele2-kunde, og efter skiftet til Ventelo har jeg altid kunne fylde min linje op ved download.

Det bliver i så fald ikke Skype, for jeg har brug for noget, der har en åben protokol, som mit eksisterende system kan tale med. Det vil i praksis sige SIP (Subject to Interpretation Protocol :-), hvad man jo også kan køre mod de forskellige udbydere af VoIP over Internet på markedet.

Du nævnte godt nok ikke nogle selskaber, men jeg er da alligevel interesseret i at høre om dine (og andres) erfaringer med de forskellige udbydere.

Men altså: Hvorfor kan jeg ikke få lov at købe en internettjeneste med QoS? :-(
Svar: #3 
 
2:   timmy the monkey     Jeg har netop...    5. jan 2008 10:35
...Tilsluttet min Siemens Gigaset S675 IP, og nu venter jeg bare på at høre mere fra Unotel, hvor abonnementet er bestilt. Mere følger!
 
3:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Denne kommentar er skrevet af artiklens forfatter.   @1    5. jan 2008 10:39
Det var netop i forbindelse med vore egne produkter, at jeg fandt ud af mere om QoS, og som du siger giver det ikke ret megen mening på en almindelig bredbåndsforbindelse.

På arbejde er vi ved at udbygge et Wimax-netværk, der skal dække hele landet, og der kan vi lave langt mere effektiv QoS på, idet båndbredden simpelthen bliver pillet til side, før den når ud og kan blive distribueret til computere og deslige (selvfølgelig kun når telefonen er aktiv). Det er så også med SIP, men vi har kun vores egen voip-løsning til det. Vælger man sin egen på en vanilla Wimax-forbindelse, kan man ikke umiddelbart få de samme fordele.

Men ja, SIP er fint. Til gengæld synes jeg, at jeg får det bedste fra begge verdener med det her stykke hardware - selv om det selvfølgelig kræver at en af dine adaptere kan tage en PSTN-telefon :) Hvis du vil, kan du jo prøve at høre, hvordan det lyder i din ende, når vi taler over nettet ;)

Men meget vel... selskaber. Telefin startede jeg med. Det var ok den første uge eller to og derefter gik det kun ned ad bakke - og det var også en af mine kammeraters oplevelse ved samme selskab. Jeg kiggede derefter på lidt forskelligt, og der var på det tidspunkt lidt mere at vælge imellem. Jeg overvejede blandt andet Musimi (hjælpsom brugerskare med forum, men meget lav bemanding dengang), Telsome og en enkelt mere, jeg ikke lige kan huske. Debitel skulle jeg ikke over til, på grund af mine erfaringer med deres mobiltelefoni. Jeg endte derfor med at hoppe på Jubii GoIP - som efter nogle måneder så blev solgt til Debitel. Suk. Nå, men jeg blev såmænd hængende, for det var et optankningsprodukt og det kørte faktisk glimrende, selv om de også sneg en ændring ind (fra 29 kroner for ubegrænset fastnettelefoni til 29 kroner for ubegrænset fastnettelefoni... op til 1000 minutter eller noget i den stil). Til gengæld ændrede de pludselig abonnementet, så man skulle have proppet et mobilabonnement ned i halsen og have månedlig fakturering i stedet for. Så sagde jeg stop og hoppede over til Telsome Privat. Jeg var faktisk uheldig med nummerporteringen, så jeg var uden telefon i et par dage, men det har kørt helt fint lige siden. Det er lidt dyrere end GoIP-abonnementet, men det er bestemt stadig i den billige ende, og jeg er såmænd godt nok tilfreds.
Svar: #4
 Opdateret: 5. jan 2008 
 
4:   jfallesen     @3    5. jan 2008 20:48
Til gengæld synes jeg, at jeg får det bedste fra begge verdener med det her stykke hardware - selv om det selvfølgelig kræver at en af dine adaptere kan tage en PSTN-telefon :)

Adaptere? Sådan noget har jeg ikke. Jeg har ikke en gang en PSTN-telefon i huset.

Jeg har dog flere gange overvejet, at det kunne være praktisk til testformål. Og fordi det vist er den eneste måde, hvorpå jeg kan konfigurere ISDN TA'ens analoge porte, så alarmen sidder på det rette nummer.
 
5:   mogensp     Hijack    5. jan 2008 20:57
Jeg hijacker lige tråde for egen vindings skyld (muhaha)

Jeg er tæt på at gå over til ren IP-telefoni (tænd så for den skide fiber Dong). Jeg leder med lys og lygte efter en IP-telefon eller adapter der understøtter et trådløst DECT-headset.

Der skulle vel ikke være nogen der tilfældigvis er stødt på et sådan?
Svar: #6 
 
6:   jfallesen     @5    6. jan 2008 09:31
(tænd så for den skide fiber Dong)

Ikke for at gøre dig ked af det, men jeg vil blive mere end almindeligt overrasket, hvis der bliver tændt allerede i denne måned, som der ellers står på deres hjemmeside. Selv hvis det bliver februar eller marts, vil det komme bag på mig. Faktisk frygter jeg, at det tidligst bliver en gang til sommer, men jeg håber godt nok, at jeg tager fejl …
Svar: #14 
 
7:   timmy the monkey     HJÆLP!    7. jan 2008 14:29
Gad vide om der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig? Jeg sidder på en udemærket kollegielinje, ledt ind i en router (Linksys WRT54GS), som leder forbindelsen videre, såvel trådet som trådløst, til en række forskellige enheder. Min Siemens s675IP vil dog ikke kommunikere med routeren overhovedet. Der er kun mulighed for en trådet forbindelse fra ATA-adaptor boksen over til routeren. Føres denne lyser lampen i ATA boksen som om der er forbindelse til routeren (dog uden at den blinker, dvs. ingen dataoverførsel). Telefonen fortæller dog at der ingen forbindelse er, og jeg kan da heller ikke se den på min DHCP-client liste fra routerens software.

I telefonen er der mulighed for at instille en statisk IP-adresse (og selvfølgelig gateway, subnet mask og DNS-server), hvilket jeg uden held har forsøgt at lege med!

Hvad kan problemet være?

Spørg endelig hvis der er noget jeg har glemt at nævne!
 
8:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen    DHCP?    7. jan 2008 14:39
Lyder som om ATA'en ikke er enig med Linksys'en om, hvordan DHCP skal fungere. Du skriver, at du har leget med opsætning af statisk IP. Har du leget så meget, at du rent faktisk har prøvet det med gyldige værdier?

Kør en 'ipconfig /all' på din pc (hvis du altså kører Windows), og noter dig alle oplysninger om gateway, subnet og DNS-servere. Vælg så en fast IP-adresse, der ligger uden for Linksys'ens DHCP-scope og prøv den på ATA'en, sammen med præcis samme gateway, subnet og DNS som du fandt på din pc..
 
9:   timmy the monkey     Det er...    7. jan 2008 16:25
..et rigtig godt spørgsmål - din fine guide hjælp dog ikke på problemet. Jeg forsøgte bagefter at smide ethernet kablet direkte i ATA-adapteren hvilket heller ikke virkede :S

Det må vel betyde at problemet ligger hos konfigurationen hos min ISP/kollegiet benytter?
Svar: #10 
 
10:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen    @9    8. jan 2008 07:11
Prøv at sætte ATA'en til DHCP og sæt den direkte på dit kollegie-link (altså, den ledning, som går ind i Linksys'en i dag). Hvis den virker dér, har du et problem. Hvis den heller ikke virker der, har dn ISP et problem (eller ATA'en er defekt).
Svar: #11 
 
Vælg side:123


SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


People don't fail any more. They experience negative success. We are building a culture of gutless, spineless, self-righteous, whining cry-babies who have an excuse for everything and take responsibility for nothing...
-- Bruce Delamitri (Ben Elton's Popcorn)