Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

NyhederIsao Okawa er død.Christian S. Wittus17. mar 2001Tilbage til Hovedsiden


Segas direktør gennem 20 år, Isao Okawa er død af et hjerteanfald. Okawa-san blev 74 år.

Som anden søn af en tekstilforhandler, blev Okawa-san født i 1926 i Osaka. Han færdiguddannede sig som elektriker/tekniker i 1948, hvorefter sygdom holdt ham sengeliggende i næsten 8 år. I 1967 stiftede Okawa-san et IT-firma ved navn "CSK Corporation", som fik umiddelbar succes. Det var bl.a. det første IT-firma, der blev oprettet på Nikkei (Børsen). Op igennem firserne omfattede "CSK Group" (som det kom til at hedde) bl.a. SEGA, som Okawa-san personligt havde en stor interesse i. De voksede sig store under hans supervision.

Dette kulminerede i januar 2001, da SEGA måtte opgive sin Dreamcast, og Okawa-san gav 700 millioner dollars (hele sin andel i firmaet) tilbage til SEGA for at hjælpe dem på ret køl. Dette gjorde han dog gladeligt og af egen fri vilje, idet han altid har haft ry for at være en gavmild, stor mand. Okawa-san har altid været respekteret som en fremragende leder, og han vil blive savnet i branchen.

Læs evt. mere på Daily Radar.

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/nyheder/okawa.jpg
Faktaboks
MedieInternet
Kommentarer Ingen
SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Elvis: From now on I'll lube my own crankshaft.
-- Bubba Ho-Tep