Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

SpilDreamcast: Tony Hawk's Pro SkaterChristian S. Wittus13. jul 2000Tilbage til Hovedsiden

*****.

Sportsspil er ikke lavet for min skyld. Alt hvad der hedder fodbold, basketball, ishockey m.v. har absolut ingen plads i mine konsoller, med mindre der er penge involveret.

Derfor overraskede det også mig, at jeg sidste år tilbragte et par virkelig fantastiske uger sammen med Tony Hawk Skateboarding til PSX. Tidsmangel tillod ikke en anmeldelse dengang, men da jeg nu er den heldige ejer af selv samme spil til DC, kan jeg ikke lade muligheden gå mig bi endnu en gang for at udbrede kendskabet til denne sublime sports-klassiker.

Treyarch har stået for konverteringen af Neversofts nutidige klassiker, og de har gjort et fabelagtigt job. Spillet er stadig det samme, men med dobbelt-op på både opløsning og opdateringshastighed. Hvilket er en meget, meget god ting. Meget. Ligeså er ventetiden mellem baner halveret, så er spillet først proppet i DC'en gives der ingen undskyldning tage det ud igen.

Du kan vælge at være Tony Hawk eller en af hans 9 gode venner fra den virkelige verden. Derefter gælder det om at fræse rundt på sit skateboard og løse opgaver på hver af de 9 arenaer, som spillet byder på: Saml 5 videobånd, som staver til S-K-A-T-E, udfør stunts for et givent antal point, find det hemmelige videobånd osv. Specielt pointsamlingen kan give grå hår på hovedet, da man virkelig skal finde turbo-fingrene frem for at lave de nødvendige kombinationer, mens man er i luften.

Og luft ser man en del af. Banerne har ofte store hop og lige så dybe fald, og realismen er sat en anelse i bagsædet her. Hverken Tony eller venner kan (heldigvis) tage skade, uanset om de lander på hovedet fra 10 meters højde eller de kører frontalt ind i en betonmur med 100 km/t. De laver nogle voldsomme fald (med næseblod!), men de er altid parat til at rejse sig op og køre videre. Gæve gutter.

Hvad der trækker mig hen foran spillet igen og igen er muligheden for at lave de mest utrolige tricks, næsten intuitivt efterhånden, uden tanke på andet end at have det sjovt. Fysikken er virkelig glimrende og banerne er både flot designede og har skægge ramper o.lign. som fungerer som fødested for førnævnte tricks. De forskellige opgaver er morsomme at løse, og selvom man har klaret dem med én spiller, kan man altid forsøge med en af de andre. Eller man kan forsøge at finde nye måder at kæde tricks sammen på, hvilket faktisk er betydeligt sjovere end det lyder.

Spillet har det fantastiske "gameplay", som er så svært at sætte ord på. Beviset for denne påstand er, at indtil i sidste måned var PSX-udgaven på restordre på 6. måned fra de danske importører, og det var simpelthen ikke til at opstøve nogle steder - heller ikke brugt. At jeg så istedet har fået et "bedre" spil nu i DC-udgaven er jo bare ren lykke.

Spillet ER ude i PAL p.t. under navnet Tony Hawk Skateboarding. Check evt. yderligere skærmbilleder i dc.ign.com's anmeldelse af spillet.


Der er 35 kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/dc/tonyhawk.jpg

KOMMENTARER (35)

Forrige side12n/a
21:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Til CSW   5. maj 2001 21:08
Du siger at "Musikken i disse spil kan meget vel være "glimrende" (velkomponeret indenfor genren), men den er ofte meget støjende, og tiltaler derfor kun visse grupper af mennesker". Joh, men al slags musik tiltaler kun visse grupper af mennesker. Du kan ikke finde et band som alle i verden kan lide. Hvad angår Thompson Twins.. tjah, de prøver vel stadig på at filtre hinandens hår ud ;). Derfor er det i sidste ende ligemeget hvad der kommer på et spil - det skal bare passe til stilen. I tilfældet med et skater-spil er det (som folk ovenfor har debatteret sig frem til) ganske logisk at bruge punk rock som soundtrack til dette spil. Jeg kan da også sige at her på gangen (kollegie) høres der meget forskellige musik, men der er da udbredt enighed om at musikken passer godt til hhv. Tony Hawk 1/2 og Crazy Taxi. Det er nu heller ikke kun i Tony Hawk at det står på den slags musik, for også det dersens MTV Skaterspil har samme slags musik (punk/numetal) og et skaterspil jeg så i en spillehal (hvem der havde lavet det husker jeg ikke (måske Sega?), men der var rent faktisk monteret et skateboard på kabinettet som man så skulle kicke og dreje osv.) havde et soundtrack leveret af Pennywise.


Jeg er også klar over det med Danmark og skaterkulturen her. Det var allerede i 80erne at der blev spillet rapmusik ved skater-arrangementer. Dengang var der jo også MC Einar fremme, så der var alligevel lidt med rigtige instrumenter ;). Det er dog stadig underligt at hip-hop har bidt sig fast da det jo ikke ligefrem er nogen særligt actionpræget musikgenre - og det passer da slet ikke til det voldsomme tempo og adrenalinprægede skating.

  Opdateret: 5. maj 2001  
 
22:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Et spørgsmål om sammenhæng   5. maj 2001 23:31
Jeg er helt enig i at spilmusik skal afspejle det miljø spillet foregår i. Hvadenten jeg bryder mig om musikgenren i forvejen eller ej. I Space Channel 5 vil jeg ha' sukkerpop. Jeg vil ha' hip-hop i Kingpin, corny kompositioner i japanske RPG'er, metal i Quake og countrymusik i Redneck Rampage. Jeg vil skide på om jeg fatter musikstilen eller ej. Det skal føles autentisk, og med disse omstændigheder ender jeg som regel med at kunne lide soundtracket efter kort tid.
Jeg har ondt af folk som ikke kan udvide deres musikalske horisont bare en smule. Det har noget med indstilling at gøre, og ikke fordi man bliver "for gammel".
 
 
23:   boogieman Skateboading   5. maj 2001 23:55
Jeg tror, at det som skateboading og rap har til fælles er attitude.
Skatere er efter min mening en form for rebeller, og sådan mener jeg også at rappen startede sammen med the Sex Pistols og Malcolm Mclaren.
 
 
24:   Michmach Rap og Mclaren?   6. maj 2001 00:10
Som stor fan af Malcolm McLaren maa jeg lige spoerge: Hvor er sammenhaengen imellem M.M. og hvordan rapmusik startede? Udover tidsperioden kan jeg ikke se nogle faelles traek.


Rap og Skate har muligvis attitude til faelles. Men det er nok stadig et dansk/europaeisk faenomen mere end noget andet.

 
 
25:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen ...   6. maj 2001 00:33
I agree.


Boogie: skal vi rode i punkrødderne, var det jo ikke rigtig UK-baserede The Sex Pistols som dannede grundlaget i US, snarere end The Ramones.
Dog har du ret: Punk og oldschool rap har både integritet og attitude tilfælles. Modsat punk har nutidens rap/hip-hop dog ikke længere så meget som et gram ægthed tilbage, eller en sag at kæmpe for, andet end store biler, tøser, penge, og egotrip. Teksterne er som oftest selviske og intetsigende. Der er ubetydeligt lidt hip-hop med politiske integritet og budskaber der betyder noget i vore dage, hvorimod punken i det store hele har beholdt den "edge" som den havde da den i sin tid blev undfanget.
- Men mindre man naturligvis tager pop-punk bands som Blink182 seriøst.

  Opdateret: 6. maj 2001  
 
26:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Over i forummet   6. maj 2001 10:01
Diskussionen er ved at bevæge sig lidt væk fra spillet, så jeg har startet en thread (klik her) i musik-forummet, som i kan benytte.
 
 
27:   boogieman Mclaren startede rappen   6. maj 2001 12:23
med THE WORLD FAMOUS SUPREME TEAM i og 1980 fandt han breakdancen i New York. Det var faktisk ham som lavede nogle af de første breakdance numre som blev meget populere som Buffalogals.
 
 
28:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler McLaren UDNYTTEDE rappen   6. maj 2001 13:09
Det var faktisk et tilfælde af "so ein Ding muss Ich auch haben..." Han så potentiale for at at tjene nogle penge og lavede derfor noget rap. Det har han ihvertfald selv udtalt i et interview..
 
 
29:   Michmach McLaren   6. maj 2001 14:44
Trez, Tak for hjaelpen!


Buffalo Gals er ioevrigt ikke rap men derimod et samplet remake af en gammel kendt amerikansk squaredance sang. Det er derimod rigtigt at sangen var meget populaer i breakdance/electric boogie kulturen i Europa. Ioevrigt var jeg selv skuffet over at Gunnar Nu Rap ikke er paa Tony Hawk soundtracket. Han startede jo rappen i Danmark!


Nu..nunununununununununu.

  Opdateret: 6. maj 2001  
 
30:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Kan i så opføre jer ordentligt!   6. maj 2001 14:56
Den anden legeplads børn. If you please.
 
 
31:   boogieman [Slettet kommentar]   3. jun 2001 04:51
 
 
32:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af artiklens forfatter. Hallo...?   5. jun 2001 22:53
Er du snart færdig med at teste, så vi kan komme tilbage til emnet?
  Opdateret: 5. jun 2001  
 
33:   G-ZUZ HVAD sker der her?   22. aug 2001 15:57
Hvordan kan det være at et fourm med henblik på en ting kan gå hen og blive forum for noget helt andet. Der uden tvivl brug for lidt vejledning i hvordan man holder sig til emnet.


Hvor vejledningen skal komme fra har jeg ingen ide om, men der er helt klart brug for den.


Og hvad Tony Hawk 1 og 2 angår har jeg aldrig prøvet at spille et spil med så megen frihed og tilhørende godt soudtrack. Det eneste spil der kommer op ved siden af THPS 1 og 2, er GTA 1 hvor jeg sagtens kunne finde på at spille spillet bare for at høre musikken og hoppe over broer i en hvid McLaren... Åhhhhhh hvor jeg gælder mig til 3'eren. Både THPS og GTA.

 
 
34:   Hangartner skaterkultur   3. dec 2003 10:54
Hvordan har skaterkulturen bredt sig?
 
 
35:   CSW Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Christian S. Wittus Denne kommentar er skrevet af artiklens forfatter. Tilsyneladende   3. dec 2003 11:03
...kører de nu rundt i toptunede racerbiler og kravler på tage. Forvent en anmeldelse af Tony Hawk's Underground på disse sider meget snart.
 
 

Forrige side12n/a

SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


And before anyone complains about the grammar, I'm so jetlagged that my hands aren't even in the same time zone...
-- Terry Pratchett