Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

SpilWii: Kirby's Adventure WiiHenrik Schmidt13. dec 2011Tilbage til Hovedsiden

****..

Nintendo's mest nuttede ikke-Pokemon er tilbage i en ny 2D-platformer, og her kan alle, nærmest bogstaveligt talt, være med.

Den lille tyggegummiklat med den kraftige lungekapacitet og den positive attitude er ved at nærme sig sin 20-årsdag efter debuten på den originale Game Boy i 1992. Ikke meget har ændret sig i Kirbys verden siden sidst (selv om han dog ikke længere er lavet af garn), og hans primære våben er naturligvis stadig evnen til at opsuge fjender og overtage deres evner. I Kirby's Adventure Wii er denne evne omdrejningspunktet for hele spillet.

Et rigtigt rum-skib

Historien begynder med, at en alien ved navn Magolor crashlander med sit rumskib (som sådan nogen jo gør). Hans rumskib er virkelig et rum-skib, med master, ror og årer, og Kirby får nu som opgave at samle de dele af skibet sammen, som røg af ved landingen.

Spillet fremstår som et helt traditionelt 2D scrolling platformspil, som Nintendo jo er de ukronede konger af. Gameplaymæssigt er der ikke de store nyheder, men det gameplay, der er, er gennemført og velfungerende. Spiller man bare alene, skal man som Kirby overvinde en række baner i forskellige verdener, og dette kan kun gøres ved at finde ud af, hvilke fjender der giver hvilke evner, når man opsluger dem. Nogle evner er ret ligetil, såsom sword, der får Kirby til at ligne en vis grønklædt, spidsøret helt fra en anden Nintendoserie, andre er mere komplekse og meget specifikke til specielle opgaver. Et eksempel er evnen, der gør Kirby i stand til at hoppe meget højt, ja nærmest flyve som Superman, men stort set ikke andet.

Dertil kommer et antal superevner, som dukker op helt bestemte steder på enkelte baner, og som er helt essentielle for at komme videre. Den første, og en af de sjoveste, er evnen til at angribe med nogle sværd, der er adskillige gange større end Kirby selv. Og hvert angreb giver et nyt våben. Spillet indeholder naturligvis en stort antal mere eller mindre (mest mindre) svære bosser, og blandt andet Whispy Woods gør naturligvis sin entre - der er jo visse traditioner, der bare skal overholdes.

Jo flere, jo bedre

Hvor Kirby's Adventure Wii bliver rigtigt sjovt er dog i multiplayer. Multiplayersystemet er lagt an på en meget casual tilgang til spillet, for op til tre ekstra spillere kan gå ind og ud af spillet når de har lyst, og de er heller ikke begrænset til at bruge Kirby som figur. Tre af Kirbys gamle nemesisser, King Dedede, Metaknight og Waddle Dee, er nemlig også spilbare figurer, og de har hver deres specielle evner. Hvad de dog ikke kan er at overtage evner fra fjender, så der går nok ikke længe før alle alligevel spiller som Kirby.

Alle kan være med her. Det er kun hvis den primære spiller dør, at banen slutter, og hvis der kommer en svær passage kan man enten hoppe ud af banen midlertidigt, eller simpelthen lade en af de andre spillere bære en på ryggen gennem problemerne. Og ja, man kan stable alle fire spillere ovenpå hinanden - jeg har prøvet.

At være flere spillere er klart en fordel på bossbanerne (og der kommer nogle ganske giftige nogen af slagsen sent i spillet), men på almindelige baner kan det godt forekomme lidt kaotisk. Heldigvis er spillets sværhedsgrad, hvad enten man er en eller flere spillere, ret lav for et Nintendospil (der er en grund til at udtrykket Nintendo Hard eksisterer). Spillet er meget tilgivende overfor usikker styring, og er man bange for at ryge i et hul, kan man bare bruge figurernes evne til at puste sig op som en ballon, og dermed flyve over de fleste forhindringer. Kirby's Adventure Wii er dermed et glimrende spil de lidt yngre gamere, også fordi man kan få lidt hjælp af farmand m/k, hvis der er et svært sted, uden at man behøver at afgive controlleren til en anden.

Virkeligt hardcore gamere vil nok ikke føle sig tilstrækkeligt udfordret til at holde rigtigt meget af Kirby's Adventure Wii, men så har Nintendo jo andre titler, der kan få sveden til at springe. Kirby's Adventure Wii flytter ikke nogen grænser for, hvad man kan vride ud af en Wii eller et platformspil, men det er sjovt, hyggeligt og ikke supersvært, der er faktisk ganske mange baner og endda et par underholdende minispil, så der er værre måder at tilbringe et par juledage end i selskab med Kirby og hans venner.


Der er to kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
Klik for større billede
Faktaboks
MedieWii
Udgivelsesdato25. nov 2011
Produktionsår2011
FormatPAL
UdviklerHAL Laboratory
UdgiverNintendo
Udlånt afNintendo
Se også:
GameCube: Kirby Air Ride
Nintendo DS: Kirby Super Star Ultra
Wii: Kirby's Epic Yarn
Nintendo DS: Kirby: Mass Attack
Nintendo DS: Kirby: Mouse Attack
Nintendo 3DS: Kirby: Triple Deluxe
Kommentarer 2 - hop til
Spilfeatures
Antal spillere 1-4 
ELSPA rating7+
Understøtter:
Wii Remote
Billeder
Gode gamle Whispy Woods er som sædvanlig første boss, og som sædvanlig er han (den/det?) let nok at banke, særligt når man som her er flere om opgaven.Den første af adskillige superevner, der desværre kun virker i kort tid, er dette beskedne sværd. Både fjenderne og de klipper de står på, er toast.
Endnu en superevne, der kan smadre alt på sin vej, men som i den grad skal times rigtigt for at være effektiv.Som i enhver god platformer er der masser af hemmelige områder og skjulte powerups. Nogle af dem kan kun udløses hvis man har den rigtige evne.
Her har vi multiplayer udelukkende med Kirby'er. Det er faktisk det sjoveste, da alle så kan udnytte de forskellige evner, man kan samle op. Og man beholder endda sin evne, når man har klaret en bane. Brugerkommentarer (2)Elvis: How could I have gone from the king of rock'n'roll to this? An old guy in a resthome in East Texas with a growth on his pecker.
-- Bubba Ho-Tep