Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

LitteraturMichael Sørensen: En Mærkelig DecemberChristian S. Wittus28. nov 2011Tilbage til Hovedsiden

*****.

Vampyrlig Jul med Mads og Christian.

Mads og Christian på henholdsvis otte og ni år er perlevenner og naboer. Christian sidder i kørestol, og har gjort det siden han var spæd, men det er ingen hindring for drengenes leg. Tværtimod åbner det blot for en hel ny vifte af muligheder, når man har et firehjulet køretøj med i legen. Til stor nervøsitet for deres forældre, der må true med bål og brand, hvis drengene eksempelvis gør alvor af planerne om at konstruere et flyvehop for enden af vejen.

De går på hver deres skole, men de leger sammen dagligt, og da sneen falder i decembers første dage, skal det naturligvis udnyttes til fulde. En snemand bliver bygget i forsvar mod de vampyrer, som drengene er overbevist om eksisterer, hvilket de ivrigt diskuterer med snemanden, der jo holder vagt foran huset...

Herfra følger vi så de to drenge, Mads' lillesøster Tilde samt den tre år ældre nabopige Mette, mens de går og forbereder sig til julen og det (uundgåelige?) opgør med de vampyrer, der lusker rundt i nabolaget. Hvordan det hele ender, skal jeg selvfølgelig ikke komme ind på, men der er da lagt op til et par overraskelser undervejs. Den talende snemand er kun begyndelsen.

Bogen består af 24 kapitler, da den jo er ment som en julekalender, og set i lyset heraf er kapitlerne ikke synderligt lange - som regel 5-6 sider. Måske af samme årsag starter den en smule langsomt op, og vi skal hen i midten af bogen, før handlingen byder på mere spændende ting end den talende snemand. Mine børn havde således lidt svært ved at bibeholde interessen i starten, men de er også usædvanligt aktive, og såfremt man planlægger at læse for poderne ved sengekanten, skulle de nok kunne fatte interesse tidligere i december.

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog, så selv ikke de mindste bliver hægtet af, mens Michaels kendetegn som humoristisk nørd med sans for ironi alligevel skinner lidt igennem hist og her. Eller også er det bare mit indtryk, fordi jeg kender ham. For en egenudgivet børnebogsdebut er jeg dog pænt imponeret over det fåtal af krogede formuleringer, sprogbøffer og underlig grammatik, som man ellers sagtens kunne frygte i en bog fra en amatør. Hvis hans øvrige output udviser samme grad af perfektionisme, kan det meget vel være, at han ikke er dét meget længere - i hvert fald hvad angår børnebøger.

En Mærkelig December er Michael Sørensens første børnebog, og for at kunne få den ud til folket uden at blive ruineret, har han udgivet den gennem Books on Demand. Foruden første revisions manglende sidenumre og sideskift ved nye kapitler er resultatet ganske overbevisende, og både papirkvalitet og stive paperback-omslag er bestemt af en sådan kaliber, at man ikke er flov over at stille bogen sammen med dens professionelle brødre og søstre.

Er man forberedt på en anderledes, hjertevarm julekalender, der for visse måske først folder sig rigtig ud efter de første 10-12 dage, så er En Mærkelig December værd at se nærmere på. Prisen er bestemt overskuelig, og samtidig støtter man en spirende forfatter, og det er jo heller ikke så skidt endda.

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1312978811enmaerkeligdecember.jpg
Faktaboks
MedieBog
ForfatterMichael Sørensen
UdgiverBooks on Demand
Websitewww.facebook.com/pag[...]
Kommentarer Ingen


SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


The chieftain had been turned into a pumpkin although, in accordance with the rules of universal humour, he still had his hat on.
-- Terry Pratchett (Lords and Ladies)