Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

LitteraturAravind Adiga: Between the AssasinationsLærke Pickering Thomasen8. sep 2009Tilbage til Hovedsiden

*****.

En værdig opfølger til The White Tiger.

Novellesamling eller roman? Det er et spørgsmål, der hurtigt dukker op, når man er nået et par kapitler ind i Adigas fremragende Between the Assasinations. Historien - eller historierne - finder sted i en fiktiv by, Kittur, på Indiens sydvestlige kyst i perioden mellem mordene på Indira Gandhi og hendes søn, Rajiv Gandhi.

Historierne er bundet sammen af noget, der ligner afsnit fra en rejsefører til Kittur, der behændigt kun berører de smukke, spændende og historiske ting, man som turist bør opleve. Historierne ind i mellem tegner et helt andet billede af en dynamisk og levende by med menneskeskæbner fra alle klasser og kaster, generationer og religioner.

I modsætning til andre bøger i samme stil væves historierne ikke rigtigt ind i hinanden - det er meget få personer, der nævnes i mere end en historie - medmindre man da ser Kittur som en stort, levende og åndende organisme. Historierne har det til fælles, at de med ganske få ord får opridset et miljø og nogle personer, som står lyslevende i læserens fantasi, og bogen er af den vidunderlige slags, hvor man hele tiden lige skal læse lidt mere.

Det betyder ikke, at historierne er rare eller venlige eller på anden vis rosenrøde. De er barske og ubarmhjertige og tegner et usentimentalt billede af en moderne indisk by på godt og ondt - men altid med en bagvedliggende kærlighed til personerne og deres miljø fra forfatterens miljø.

Bogen er mere realistisk og mere brutal end Adigas forrige, Booker-pris-vindende genistreg The White Tiger. Hvor The White Tiger var absurd morsom og skræmmende i sin beskrivelse af Indien og af en skruppelløs indisk iværksætter, så er det Between the Assasinations, der er mest vedkommende.

Læs den - eller endnu bedre - læs dem begge.

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1251293627assasi.jpg
Faktaboks
MedieBog
Udgivelsesdato2009-07-01
FormatHardcover
Længde320 sider
ForfatterAravind Adiga
UdgiverAtlantic Books
ISBN978-1848871212
Kommentarer Ingen
SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


I'm a firm believer in the philosophy of a ruling class. Especially since I rule.
-- Randal (Clerks)