Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

SpilNintendo DS: Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of SkyLars Jørgensen7. dec 2009Tilbage til Hovedsiden

**....

Alle gode gange tre, nu?

Siden 1993 har Chunsoft lavet roguelikes under navnet Mystery Dungeon, stylet efter diverse populære spilserier. Der er således udgivet fem Mystery Dungeon-spil i Dragon Quest-universet, otte med deres egen Shiren The Wanderer, fire om Chocobo'er og tre Pokémon-stylede. Teknisk set er der fem Pokémon-spil, for de første to blev udgivet dobbelt med forskellige titler og pokémon.

Det, jeg prøver at nå frem til er, at Chunsoft godtnok har lavet det samme spil mange gange efterhånden. Selvfølgelig er der forskellige historier og karakterer til at bringe variationen frem, og jeg kan forestille mig at man nøjes med at købe spil i den serie, hvis univers man holder mest af.

Da spilmekanikken i titlerne var færdigudviklet og top-tunet for mange år siden, varierer den stort set ikke mellem udgivelserne, de eneste forskelle er historierne, der binder de mange dungeon crawls sammen. Derfor kommer det også som et slag i ansigtet med en våd (og ildelugtende) karklud, at Explorers of Sky har samme historie som den nu to år gamle forgænger Explorers of Time.

Der er ændret lidt således at spillet nærmest kan opfattes som en Director's Cut af forgængeren: Et par ekstra missioner er kastet ind hist og her, og de er en reel og sjov udfordring i forhold til hovedspillets forholdsvis lette missioner. "Forholdsvis" fordi erfarne spillere har oparbejdet en effektiv strategi gennem et eller begge af de foregående spil; nye spillere skal nok få kam til håret her. De nye missioner hjælper også med til at fylde lidt mere historie på flere af hovedhistoriens bifigurer. Men det er nok kun de helt unge, der kan finde spænding og inspiration i dette spils historie, der på intet tidspunkt formåede at pirre mine interesseløg.

Man kunne forvente at Chunsoft havde hældt noget ordentligt online-spil i kapslen, når det meste af spillet alligevel er to års gammelt genbrug. Men nej, det er stadig det evindelige Friend Code-pjat, der gør Nintendos online-løsning til en nonline-løsning. Finder man en ligesindet sjæl (jeg fik præcist nul svar på mit indlæg på danmarks formentlig største Nintendo-site) og får oprettet hinandens koder, kan man dog stadig ikke spille med hinanden. Online-løsningen begrænser sig til nødhjælp: Hvis spiller A besvimer (pokémon dør ikke) i en dungeon, kan han anmode spiller B om at redde ham. Spiller B kan så spille samme dungeon og kæmpe sig ned til spiller A's position og redde ham. Hvad spiller A laver imens? Surfer porno, vil jeg tro - han kan i hvert fald ikke foretage sig noget fornuftigt i spillet. Man kan også handle med hinanden, men det kræver at man sidder i samme rum og virker altså ikke over Internettet. Jeg arkiverer det faktum i kassen med ting, jeg overhovedet ikke fatter.

Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky er i sig selv en toptunet dungeon crawler med masser af finesser. Har du aldrig spillet et Mystery Dungeon-spil eller andre roguelikes, har du snydt dig selv for en sublim old school-oplevelse, der kan få mange kolde vinteraftener til at forsvinde på rekordtid. Men nye spillere kan stort set samle et hvilket som helst af de fem Pokémon Mystery Dungeon-spil op og få samme oplevelse ud af det, så jeg har mere end svært ved at anbefale denne fuldpris-version, når de andre kan findes til langt under det halve. Det samme gælder for inkarnerede fans af serien: Det her er samme spil som Explorers of Time/Darkness, og med mindre du har en absurd og muligvis indlæggelsesberettigende trang til at få genfortalt historien med lidt ekstra fyld, så lad den her blive stående på butikshylden. Det kan I simpelthen gøre bedre, Chunsoft.

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
Klik for større billede
Faktaboks
MedieNintendo DS
Udgivelsesdato20. nov 2009
Produktionsår2009
FormatCART EU
UdviklerChunsoft
UdgiverNintendo
Udlånt afNintendo
Se også:
Nintendo DS: Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team
Nintendo DS: Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness / Time
Nintendo 3DS: Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity
Kommentarer Ingen
Spilfeatures
Antal spillere 1 
Onlinespilnej
Understøtter:
DS Download Play
DS Multi-card Play
DS Nintendo WFC
Artikelserie: Pokémon
Nintendo har udgivet dusinvis af spil i Pokémon-universet. Det kan være en noget bekymrende jungle at finde rundt i, hvadenten du er på udkig efter det rigtige fix pokécrack til dig selv eller et nyt pukkelmon til ungerne.

Vi har samlet alle vores Pokémon-anmeldelser i denne artikelserie.SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Dick Solomon: Nina, who is this 'Tom' that Mary keeps talking about?
Nina Campbell: I don't know, and it's none of my business.
Dick Solomon: It's none of my business, either... But, it's driving me crazy!
Nina Campbell: That's typical. Why is it that men think that when you plant the flag, you own the mountain.
Dick Solomon: I spent two years climbing that mountain, and I'm not about to let some guy yodel on it!
-- 3rd Rock from the Sun