Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

SpilPlayStation Portable: Pursuit Force: Extreme JusticeJonas H. Rasmussen28. mar 2008Tilbage til Hovedsiden

****..

Så er det fandme på tide at banke løbet af din pistol op bag i den nærmeste forbryder, og det kan kraftedeme ikke gå hurtigt nok rekrut.

Pursuit force: Exteme Justice er PSP’ens svar på et Happy Meal. Det er tomme kalorier, hurtigt overstået, ikke den store smagsoplevelse, proppet med ligegyldigt legetøj - og alligevel en smule dragende. Hvis du tilføjer alle de klichéer fra actionfilm du kan komme i tanke om, giver det et drys quicktime-events og tilføjer det grimmeste sprog, du kan finde; så har du Pursuit Force: Extreme Justice. Det her, mine damer og herrer, er et bandende, klichéfyldt Happy Meal med våben.

Man kunne også sige det på en anden måde: Få farten fra Crazy Taxi til at kopulere med attituden fra Arnold Swarzeneggers action-orgasme Commando. Sæt derefter resultatet i rum med afkommet fra en våd aften mellem Operation Wolf og Out Run. Hvis de to bastarder parrer sig - så har du Pursuit Force: Extreme Justice. Ikke kønt, en smule underligt og kluntet - men god arkade-underholdning er det.

Extreme Justice - Instant Justice

Du er en officer i Pursuit Force, en af politiets elite-enheder. Til forskel fra de mere tøsede politifolk tror din enhed ikke længere på fesne løsninger som forebyggelse og fængselsstraf. Næ, som de rigtige mænd og kvinder I er, venter I, til forbrydelsen er begået, hvorefter I kaster jer ud i en fuldstændig hovedløs eftersættelse af misdæderne. Bandende og svovlende kaster I jer fra bil til bil, alt imens I henretter forbrydere med nakkeskud og efterlader dem, og deres stadigt brændende bilvrag, i dynger ved vejkanten. Retfærdigheden består ikke i en vurdering af, om de er skyldige (uskyldige flygter ikke). Retfærdigheden består i, om de skal henrettes ved ét eller to skud til fjæset, om man skal knække nakken på dem, eller om man slet og ret skal smide dem af deres motorcykel i fart. Mulighederne er mange, resultatet det samme.

Spilmekanikken er således forholdsvis overskuelig. Du vælger en mission på oversigtskortet, griner lidt over den dårlige historie, og bliver derefter sendt i aktion, hvor du skal eftersætte forbryderne. Dette ved hjælp af et køretøj, på gå-ben eller ved hjælp af en ordentlig gøb. De tre typer glider rimeligt gnidningsløst over i hinanden, så man kan sagtens opleve at starte jagten i en bil, hoppe over i en helikopter, hvor man bemander en velvoksen maskinkanon, for til sidst at ende med at jagte forbryderne til fods.

Af de tre forskellige metoder er jagten i bil/motorcykel/bus/lastvogn/buggy/båd/etc. den mest vellykkede. Fartfornemmelsen er, trods PSP’ens noget diminutive skærm, ganske glimrende, og det bliver aldrig gammelt at hoppe fra bil til bil, alt imens man lystigt skyder løs med sin gøb - i bullettime naturligvis. Fysikken i køretøjerne minder mest om arkade-racere som OutRun, og i et spil som dette er det bestemt ikke en dårlig ting. Køretøjsjagterne er heldigvis også den del af spillet, der fylder mest.

Skydescenerne minder i format meget om Operation Wolf. Du ser et sigtekorn, som du så skal placere de rigtige steder, hvorefter du med et smil på læben blæser bad-guys til Bloksbjerg (eller hvor de nu tager hen). Til tider kaster de onde drenge molotovcoktails og andet guf efter dig - guf som du kan skyde i stykker med dit våben. Ganske som vi kender det.

Den sidste måde at uddele ekstrem retfærdighed på er ved at eftersætte til fods. Du ser din mand i trediepersons-perspektiv, og kæmper dig herefter skydende, og stadigt bandende og svovlende, igennem horder af fjender. Fjender, der tilsammen kan oparbejde en intelligenskvotient, der cirka matcher de brune gaver min datter efterlader i bleen. Spillet er ganske vist et arkadespil, men man kunne godt forvente et minimum af intellekt hos de stupidt skrigende horder af fjender. Styringen er desværre også ramt ved siden af, og til tider følte jeg mig mere som en sprit-stiv bums i jagt på hash-dumme kriminelle, end som en top-tunet ekstrem retfærdighedsbringer.

<> Fælles for både køre- og gå missionerne er, at der fra tid til anden dukker en lille quicktime-event[*] op. Jeg har aldrig været synderligt pjattet med at skulle trykke på den rigtige tast på det rigtige tidspunkt, men denne gang fungerer det faktisk glimrende. Det er en fin variation til det til tider monotone gameplay, og det formår at tilføje en ekstra filmisk dimension til spillet.

Men holder det?

Overordnet set er spillet bestemt ikke nogen fortællemæssig åbenbaring. Hvis Uve Boll instruerede computerspil, ville dette være niveauet historien ville nå. Den er så umanérlig dårlig, at selv Quentin Tarantino ikke ville kunne tilføje den coolness nok til, bare at aspirere efter, publikumstække på linie med "succeser" som ”Stjerner uden Hjerner”. Heldigvis betyder det ikke noget, for spillets tomme-tykke panserglas af klichéer sørger for, at de onde tanker om sammenhæng og virkelighed aldrig spiller en væsentlig rolle. Ethvert forsøg på at tage spillets historie seriøst rikochetteres således nonchalant væk, og man efterlades med et ualmindeligt skamløst fordummende action-arkade spil, der ikke prøver at være andet end PSP’ens svar på Commando - og det er dælme også ok. Så, som spillet ville sige: ”Se så at komme ud at skyde de fandens kriminelle soldat. De gør det jo for helvede ikke selv!” (det har nemlig danske undertekster).

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1204628960psp_pf2ej.jpg
Faktaboks
MediePlayStation Portable
Udgivelsesdato14. dec 2007
FormatUMD EU
UdviklerBigbig Studios
UdgiverSCEE (Sony Computer Entertainment Europe)
Websitewww.us.playstation.c[...]
Se også:
PlayStation Portable: Pursuit Force
Kommentarer Ingen
Spilfeatures
Antal spillere 1-32 
ELSPA rating12+
Understøtter:
PSP Ad Hoc
Findes også til:
 PlayStation 2
Billeder
Vores helt havde længe forsøgt at korpulere med en lastbil. Indtil nu uden held.Gafikken er ganske nydelig, maskinen taget i betragtning.
2 miniguns versus en håndkanon. Sådan kender vi vores action.
Den blinkende cirkel informerer om at du kan entre skurkens motorcykel. Og slå ham ihjel naturligvis.Vores helt har kastet sin kærlighed på et nyt køredyr.
Hovedløs action.
 


SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


You da ant!
-- Weaver (Antz)