Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

SpilGameCube: Dancing Stage Mario MixMatias Stuven7. jan 2006Tilbage til Hovedsiden

****..

Denne artikel fra arkivet er tilfældigt valgt til genudgivelse d. 28. jul 2014

Mario wants to boogie all night long...

Da Shigeru Miyamoto i 1980 opfandt bifiguren til Donkey Kong, havde han næppe forestillet sig alle de opgaver og udfordringer, Mario skulle kastes ud i. Mario har spillet golf, tennis, pinball og reddet Mushroom Kingdom så mange gange, at han da snart må blive træt af det. Mario må til dato være en af de mest udpinte og slidte spilkarakterer, og han fortjener snart en lang, lang ferie.

Indtil da er det endnu engang blevet tid til at redde Mushroom Kingdom fra kaos og onde konspiratorer. Hvis du ikke allerede var klar over det, bliver Mushroom Kingdom beskyttet af fire musikalske nøgler, og ragnarok er klar til at skylle henover landet, da disse bliver spredt for alle vinde. Man kan dog vælge at lade Luigi klare ærterne, men der er ingen forskel på spillet, udover at Luigi ser om end endnu dummere ud, når han danser end Mario.

Først skal man nå hen til den karakter, der har bemægtiget sig den magiske nøgle, og til sidst skal man vende tilbage til Truffle Towers med dem. Det lyder simpelt, men den eneste måde man kan nå frem, er ved at danse sig igennem en lang række udfordringer. Det er hårdt job, men nogen skal jo gøre det.

Dansebæstet og dansemesteren

Dansemåtten er af ret god kvalitet, også selvom den ikke måler sig med dansebæstet. Den er tilpas trykfølsom til at både børn og voksne kan anvende den med forskellige dansetrin, selv de trin der hører til blandt Geek Cultures to ukronede dansekonger. Der er en god længde på kablet, og det hele virker solidt.

Spillet understøtter to samtidige spillere - men desværre kun i Free Mode. Det kunne have været sjovt og underholdende, havde en del af minispillene været designet til to spillere, som det er, giver det ikke spilleren synderligt meget lyst til at dele oplevelsen med en anden.

Hvis du kan lide at spille alene...

Der er til gengæld en del underholdning, hvis man spiller det alene, selvom det næppe er den type spil man gider spille helt alene. Historiedelen er godt nok hurtigt overstået, hvis man prøver det på enten Easy eller Normal - 2 timer burde gøre det for de fleste. Det er straks en anden udfordring på en af de højere sværhedsgrader. Belønningen for at klare disse er, at man åbner op for nye melodier, og kan købe andre ting i de butikker man støder på undervejs i historien. Melodierne kan man herefter bruge i minispillene og i Free Mode.

Der er lidt over 25 overpoppede melodier at finde, og de rangerer fra underholdende jpop-inspirerede versioner af Nintendo-klassikere til skrækkelige Mozart afarter. Vil man høre nogle eksempler på dem, er det bare om at hoppe over på den flash-tunge officielle hjemmeside. Det er lidt ærgerligt, at der ikke er flere rigtige Nintendo-klassikere i deres rigtige udgaver, men det har man åbenbart ikke ment, at nutidens børn ville finde interessant.

Der er også den snart obligatoriske Workout Mode, men der er ikke de store overraskelser her. Grafikken er pæn og med masser af farver og underholdende animationer. Der er en del af Mario og Luigis dansetrin, jeg aldrig ville have troet var fysisk mulige, men de har jo også bevist, at de er atletiske fyre før. Baggrundene er acceptable, men da man alligevel primært fokuserer på pilene, der bevæger sig opad, gør det ikke så meget, at de er lidt kedelige.

Mushy dancing

Det der virkelig redder spillet, fra middelmådighedens uendelige afgrund, er minispillene. Der er en del af dem, og selvom det 'kun' er variationer i brugen af de fire pile, er det alligevel utroligt underholdende. Det rangerer fra at skulle smadre Goompas med en stor hammer til at fange hoppende fisk. En stor del af morskaben finder man i den særlige Mush Mode.

Aktiverer man denne, vil vilkårlige pile være erstattet med et væld af forskellige karakterer fra Mushroom Kingdom. Bob-ombs sidder og venter øverst på skærmen og hopper pludseligt ned på en af pilene. Den store Boo arbejder sig ind, og skærmer for pilene i takt med at man misser at ramme en pil, men flytter sig tilbage når man rammer en lille Boo. Mush Mode i sig selv er en stjerne værd.

Mario Mix er et meget underholdende dansespil, der nok skal give de mindste masser af udfordringer, men de fleste sværhedsgrader vil næppe være noget for hærdede Dancing Stage (Dance Dance Revolution)-spillere. Mush Mode er til gengæld sjovt nok til at det kan bruges sammen med familien og ved festlige lejligheder.

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
Klik for større billede
Faktaboks
MedieGameCube
Udgivelsesdato28. okt 2005
Produktionsår2005
FormatPAL
UdviklerKonami
UdgiverNintendo
Udlånt afNintendo
Websitewww.ddrmariomix.com
Se også:
PlayStation 2: Dancing Stage Fever
Metal Dancing Platform Platinum TX6000
Metal Dancing Platform TX2000+
Kommentarer Ingen
Spilfeatures
Antal spillere 1-2 
Anslået spilletid5 timer
ELSPA rating3+
Onlinespilnej
Linknej
Valg af 50/60 Hzja
16:9 Widescreennej
Billeder
Et Mariospil hvor de onde stjæler nogle magiske objekter? Det lyder innovativt...Grafikken er nydelig men bestemt ikke imponerende. En gang imellem forstyrrer farver og objekter den venstre side af skærmen tilpas til at man ikke kan se hvornår en pil kommer.
Mario prøver desperat at 'high-five' spøgelset, men det går ikke op for ham, at spøgelser kun har luffer.En af de baner der næsten er mere forstyrrende end sjov. Det kræver ekstra opmærksomhed at følge pilene når Mario kører rundt og rundt på banen.
Ikke overraskende er der gamle kendingen med som modstandere.En af de mange sjovere variationer af minispillene, hvor man skal ramme Goompaer når de dukker op.
Det er rigtigt. Underground Mozart er lige så rædselsfuldt som navnet hentyder til.Mush Mode åbner op for at et væld af figurer fra Mushroom Kingdom kan elimineres med pilene. Der er vidt forskellige metoder at håndtere modstanderne på og det gør spillet betydeligt sjovere.
De andres mening
TvL  
***...
 Glimrende til de små poder, men ingen udfordring for garvede veteraner.


SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


You know, in a situation like this, there's a high potentiality for the common motherfucker to bitch out.
-- Maurice "Snoopy" Miller (Out of Sight)