Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Film og TVBiograf: Film på vej juni - september 2005Matias Stuven8. jun 2005Tilbage til Hovedsiden


Det danske sommervejr viser sig som sædvanligt at være en noget usikker størrelse. Heldigvis findes der et tempel for mig og min slags, hvor vi kan søge tilflugt, når det står værst til. Med et overflødighedshorn af forskellige visioner byder templet på underholdning hele sommeren igennem.

Jeg er stor fortaler for at mine egne børn skal komme ud og bevæge sig så meget som muligt og det gerne i al slags vejr. Det styrker helt klart mine børns motorik, åbner deres sanser og gør dem nysgerrige. Er der derimod kun tale om mit eget behov for frisk luft (ingen dårlige jokes om misforholdet mellem København og frisk luft, tak) og grønne oplevelser, må de hellere end gerne holdes til et minimum - og gerne i selskab med mine børn. Skal jeg vælge mellem at sidde på en smart fortovsrestaurant i Københavns brokvarterer eller tage en tur i biffen med mine venner, er det som regel sidstnævnte der vinder. Det på trods af dårligt indeklima, kedelige colaer og tørre popcorn.

Filmbranchen har taget konkurrencen fra spilmarkedet meget seriøst og har oppet sig gevaldigt de seneste år. Der er kommet et tydeligt kvalitetsløft i de amerikanske film, hvilket har haft en afsmittende effekt på film fra resten af verden. Dette års filmpremierer er i en hel speciel klasse for sig, hvilket jeg allerede løftede sløret lidt for, da jeg for nogle måneder siden skrev lidt om forårets film. Selvom jeg desværre stadig mangler at se nogle af filmene, har min bedste filmoplevelse blandt de titler helt klart været Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn. Den film Geek Cultures læsere på det tidspunkt så mest frem til, var ligeledes den sidste fortælling i den nye Star Wars-trilogi. Jeg har i den anledning oprettet en afstemning, hvor I kan give jeres besyv med om, hvilken af de film i har nydt mest. Der er desuden oprettet endnu en afstemning, hvor man kan vælge hvilken af nedenstående film man ser mest frem til her.

På nuværende tidspunkt er der trailers til stort set alle nedenstående film, men der hvor denne ikke findes, er det angivet i beskrivelsen af filmen. Ud for hver film har jeg angivet mellem et til tre små stjerner. Dette system viser, hvor meget jeg glæder mig til filmen og dermed også, hvor stor sandsynligheden er for at jeg ser filmen i biografen.

Juni

3.6. Sin City : Denne film er allerede kommet op i biograferne, men jeg har desværre ikke haft mulighed for at se den til premieren. Blandt fans af Frank Millers tegneserier har denne film allerede skabt enorme forventninger, netop fordi den primære instruktør (filmen har tre instruktører) har holdt sig meget tæt til tegningerne og disses visuelle stil. Jeg kan dog være en smule bekymret for, om stilen er blevet vigtigere for skaberne end historien, for hvor godt kan de tre historier væves sammen af tre så vidt forskellige instruktører?
10.6. The Jacket : Hollywoods offentlige tungeslasker nummer et, bedre kendt som Adrien Brody, kaster sig ud i en mareridtsagtig historie om tidsrejser baseret på en bog af Jack London: The Star Rover. Den kvindelige hovedrolle spilles af Hollywood-baben Keira Knightley, og det alene er næsten nok til at få mig til at se den. Billeder af Adrien Brody i en spændetrøje, indespærret i noget der ligner et lighus, har også fænget mig, selvom filmen er instrueret af den totalt ukendte John Maybury.
17.6. Mr. & Mrs. Smith : Der er desværre ikke et rigtigt godt dansk udtryk for det engelske tongue-in-cheek, men det er meget dækkende for, hvordan jeg tror og håber at denne film vil præsentere to lejemorderes verden. To lejemordere der vel og mærke er gift med hinanden som bliver hyret til at slå hinanden ihjel af forskellige organisationer. I traileren er der små hentydninger til James Camerons True Lies, og det er for mig et positivt tegn. Brad Pitt og Angelina Jolie ser også ud til at more sig gevaldigt, og det håber jeg også jeg kommer til.
29.6. War of the Worlds : Det er ikke første gang, H.G. Wells genreskabende novelle bliver filmatiseret, men det er første gang at samtlige sejl bliver sat til. Med Steven Spielberg bag kameraet og Tom Cruise foran kan det ikke gå helt galt. Flere af trailerne lægger vægt på de dystre, uforklarlige og skræmmende elementer, hvilket er de helt rigtige strenge at spille på. Blandt sommerens film er dette den film, jeg glæder mig mest til.

Juli

22.7. Batman Begins : Instruktøren af denne Batman år-0 film, Christopher Nolan, er geniet bag Memento. Han har fået den ærefulde opgave at genoplive Batman-filmserien, der blev kørt godt og grundigt i sænk af Joel Schumacher (Batman Forever og Batman & Robin). Inspirationen er hentet fra Frank Millers Dark Knight-serie, og hovedrollen spilles af Christian Bale, der blandt andet brillerede i American Psycho og The Machinist. Der er visse elementer jeg er bekymret for, blandt andet om sammenhængen med de to første Tim Burton-instruerede Batman-film giver mening, og om de kan gøre Batman-figuren menneskelig, men jeg har tiltro til dem.
29.7. Land of the Dead : Fra faderen af zombiefilmsgenren, George A. Romero, kommer hans fjerde film i Dead-serien. De døde har indtaget verden, og menneskeracen overlever kun i små stærkt befæstede enklaver. Om der bliver plads til nutidig samfundskritik bliver interessant, ligesom det bliver spændende at se, hvorledes Romero klarer den massive konkurrence fra nutidige zombiefilm-instruktører.
29.7. Valiant : Denne er primært på listen, fordi jeg håber at kombinationen af gode britiske skuespillere og britisk humor rammer plet. Fortællingen om de heltemodige brevduer, der sendes ud på kritiske missioner i Anden Verdenskrig, har masser af potentiale, men kan lige så nemt gå hen og blive en plat omgang falden-på-halen-komik uden substans. Jeg fæstner min lid til Ewan McGregor, Tim Curry og Ricky Gervais (chefen fra tv-serien The Office).

August

4.8. Fantastic Four : Tegneseriemarkedet bliver malket for tiden, og det er åbenlyst, at der er potentiale til mange historier i Marvels over 40 år gamle serie. Skabt af Stan Lee og Jack Kirby er det prototypen på superheltehistorierne, men om filmen formår at være andet en action og specielle effekter er svært at sige. Jeg er desuden meget bekymret for skuespillernes evner og for den noget grønne instruktør. Endelig er der superheltenes alder, der bestemt ikke afspejler den aldersgruppe, og dermed de udfordringer, tegneserien har.
12.8. Hitchhiker's Guide to the Galaxy : Jeg har altid vidst, at Jorden bare er en lille brik i det interstellare puslespil, noget der blev sat grundigt på plads, da jeg læste Douglas Adams fortællinger fra det ydre rum. Når jeg har prøvet at visualisere bøgerne for mig, er slutresultatet skræmmende lig det førstegangsinstruktøren Garth Jennings er kommet frem til. Rollen som den intetanende jordbo Arthur Dent passer perfekt til Martin Freeman; endnu en skuespiller fra det talentfulde The Office-hold. Filmen har fået en blandet modtagelse, de steder den har fået premiere, så det kan være den geniale trailer lover for meget, men jeg vil helt sikkert være at finde til premieren i Imperial på række 42.

September

2.9. The Island : Ewan McGregor er overalt lige for tiden, og nu er han også havnet i en science-fiction actionfilm sammen med Scarlett Johansson. Det er bestemt ikke sådan en film, jeg lige kan forestille mig de to have hovedroller i, men selvom plottet kan ligne genbrug - klonede mennesker, der bruges som reservedelslagre, gør oprør - så ligner det stadig en film der kan underholde. Min primære bekymring er dog instruktøren Michael Bay, der står bag makværker såsom Armageddon, Pearl Harbor og Bad Boys II. Hvis den holder vand, vil jeg straks glæde mig til Bays næste film med live-action Transformers i hovedrollerne.
2.9. Madagascar : Årets gakkede computerskabte tegnefilm ser yderst lovende ud, fordi det har en bunke fine komikere i hovedrollerne, og en visuel tegnestil der appellerer til gakkede gangarter. Stemmerne fra Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer og Jada Pinkett Smith ser ud til at ramme dyrenes mimik og visuelle stil perfekt. Hvis den samtidig er lige så underholdende som traileren og formår at vise, hvor udspekulerede pingviner reelt er, så er jeg solgt til stanglakrids.
9.9. The Brothers Grimm : Der vides endnu ikke så meget om denne film, men da det er Terry Gilliam som instruerer, rangerer den automatisk højt på min liste. Matt Damon, som en af brødrene Grimm, glæder jeg mig også til at stifte bekendtskab med. Denne film har pt. ingen trailer.
9.9. Night Watch - Nochnoy Dozor : Igen er dette en film, jeg ikke ved så forfærdeligt meget om, udover at det er en russisk science-fiction thriller, hvor Moskvas herskere over dag og nat udkæmper episke kampe mod hinanden. Det er den imponerende visuelle stil og sære brug af computerskabte billeder der umiddelbart fænger, men det spiller helt klart en rolle, at instruktøren allerede har varslet, at dette er første film i en trilogi. Når der allerede på dette tidspunkt, er udtænkt et plot, der spænder over tre film, uden at man har vurderet om filmen er en kassesucces, vidner det om et utroligt mod og selvtillid fra skabernes side.
16.9. Charlie og Chokoladefabrikken : Roald Dahls historie om Willy Wonka og chokoladefabrikken har været filmatiseret før, men når makkerparret Johnny Depp og Tim Burton slår sig sammen, er det som regel filmmagi det ender med. Jeg ser frem til, at få visualiseret barndommens historie om den gyldne billet i chokoladebaren, der giver adgang til den fantastiske chokoladefabrik.
30.9. Aeon Flux : Endelig er der filmatiseringen af tegnefilmen, der gjorde MTV til andet end en musikvideokanal. Jeg fulgte slavisk med i serien om den dødsensfarlige kvindelige agent Aeon Flux, der sendes ud på en livsfarlig mission. Nu, ti år senere, har Charlize Theron overtaget hendes rolle, og selvom det ser lovende ud, kan der nemt gå Underworld eller Catwoman i den, og så er alt håb om en efterfølger ødelagt. Denne film har pt. ingen trailer.


Der er 20 kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1118085783war-of-the-worlds-poster.jpg
Faktaboks
MedieBiograf
Kommentarer 20 - hop til
Artikelserie: Film på vej
FILM Guiden ser et par måneder frem men i denne serie ser vi ofte frem til en sæson og måske en smule længere frem.
Billeder
Tungeslaskeren Adrien Brody sammen med Googles nummer-et pige for tiden Keira Knightley.Hr. og Fru Smith, aka Brad Pitt og Angelina Jolie, giver den hele armen i forestillingen om Napoleon.
Matt Damon påtager sig hele skylden for at have forskrækket den yndige Lena Headey med sin skrækkelige frisure.
Christian Bale says the only way is up...... but Charlize Theron says you can go forward or backwards.
Pas hellere på eller Jessica Alba bruger sine super-skræmme-øjne-kræfter.Gæt hvem der stikker ud i familiebilledet. Det er rigtigt, det gør nummer 42 fra højre.
Midt i kampens hede kom duen bedre kendt som Ewan McGregor i tanker om at han havde glemt brevet derhjemme.Ved nærmere undersøgelser viser det sig at det ikke kun er elefanter der er bange for mus.
De zombier virker ikke særligt skræmmende på mig, men man skal nok være der for at mærke den trykkede stemning.Hvordan denne russiske plakat nogensinde skal kunne give mening er over min fatteevne. Hvad sker der med det lystofsrør?
Hvis jeg ikke havde fået det at vide flere hundrede gange ville jeg aldrig have troet at Scarlett Johansson skulle være iført Snake Plisskens tøj.Brugerkommentarer (20)"What sort of person," said Salzella patiently, "sits down and writes a maniacal laugh? And all those exclamation marks, you notice? Five? A sure sign of someone who wears his underpants on his head. Opera can do that to a man."
-- Terry Pratchett (Maskerade)