Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

SpilXbox: Tom Clancy's Rainbow Six 3: Black ArrowChristian S. Wittus4. okt 2004Tilbage til Hovedsiden

*****.

Efterfølgeren til et af sidste års store Live-succeser er landet. Det er atter blevet tid til at stifte bekendtskab med Chavez Ding og hans hårde kerne af elitesoldater, mens de rejser kloden tynd for at udrydde terroristceller.

Rainbow Six-serien skulle efterhånden være nogenlunde kendt af alle, da den har nydt stor succes de sidste 5-6 år i selskab med sin yngre, friluftselskende fætter Ghost Recon. Sidste år blev Xbox-ejerne så endelig velsignet med deres egen udgave af Rainbow Six 3 (RS3), som var en slags remixet udgave af PC-spillet af samme navn. Banelayoutet var anderledes, og missionsplanlægningsdelen var fjernet, men det gjorde dog ikke det store, idet spillet hurtigt gik hen og blev et yndet online-spil. Jeg har til dato brugt betydeligt flere timer med at bekæmpe terrorister sammen med et par venner end alene, og der er intet, der slår et velkoordineret overraskelsesangreb, hvor man kan regne 100 procent med resten af holdet.

Det har Ubisoft selvfølgelig ikke været sene til at reagere på, og derfor udgiver de nu efterfølgeren, der dog mest minder om en udvidelse, selvom det ikke kræves, at man ejer det forrige spil. Faktisk indeholder det alle multiplayer-banerne fra forgængeren plus en håndfuld nye, hvilket gør det unødvendigt at investere i andet end Rainbow Six 3: Black Arrow (RS3BA), hvis man primært vil spille over Live.

Først skal det dog lige fremhæves, at man selvfølgelig også sagtens kan få fornøjelse ud af det uden et Live-abonnement. Der er ti nye missioner, som både kan spilles alene eller med en ven i split-screen[*], hvilket jeg savnede meget i RS3. Man kan desværre kun være to menneskelige spillere i split-screen, så hver mand bliver desuden udstyret med en computerstyret medspiller til at dække ryggen for at firemandsholdet kan være komplet. Både alene og med en ven til hjælp er missionerne fornøjelige og mindst lige så gode som i RS3, og selvom der kun er ti missioner, er de til gengæld ret lange og forskelligartede, så der skal nok være en del timers spil i denne del alene. Da singleplayer-delen stadig styres og fungerer på akkurat samme måde nu som før, vil jeg blot henvise til vores glimrende anmeldelse af RS3, og i stedet beskæftige mig med de ændringer og nytænkninger, som RS3BA byder på.

Grafikken er blevet pudset op, men den er stadig baseret på den samme grafiske motor, så forvent ikke et revolutionerende spring i kvalitet. Lyskilder og partikeleffekter er blevet brugt i større udstrækning, så stemningen er nu endnu bedre end før. AI'en[*] skulle ligeledes være blevet bedre, men jeg har endnu ikke kunnet mærke den store forskel. Det hænger nok også sammen med, at jeg har brugt mere tid med RS3BA på Live, og det er der flere grunde til.

Første og bedste grund er de to nye spilmodi, "Capture the Point" og "Capture the Flag". Førstnævnte er langt den sjoveste, og den er inspireret af Battlefield 1942, hvor det gælder om at overtage kontrollen med visse punkter på hver bane. Det hold, der formår at holde på punkterne længst tid, vinder runden. Capture the Flag er et mere konventionelt kapløb om at lokalisere og samle en beholder op før det andet hold, og så transportere den tilbage til holdets base. Ham, der bærer beholderen, er ikke så hurtig til bens, og han er kun udstyret med en pistol, så resten af holdet bliver nødt til at beskytte ham, hvilket gør turen hjem betydeligt mere nervepirrende. De andre online-modi er stadig til stede, og de fungerer akkurat som godt som før, bortset fra at der nu er flere (og pænere) baner, og så at der er kommet et par nye våben til - primært et par rifler med kikkertsigte, som kan være rigtig gode at bruge til de nye modi.

Hvad der også er nyt er, at RS3BA understøtter Xbox Live 3.0. Man kan nu oprette klaner, der bliver lavet målbare klan-statistikker, og man kan lave sine egne turneringer, hvor taktikken kan lægges inden kampene i dertil indrettede klan-lobbier. "Old School!" er muligvis ikke verdens bedste klan p.t., men vi søger altid nye udfordringer, skal jeg huske at sige. You're my boy, Blue!

Ubisoft har valgt at sætte RS3BA på hylderne til cirka halv pris af, hvad et spil normalt koster, og det er en beslutning jeg bifalder stort, idet man rent faktisk får meget mere spil end i eksempelvis RS3, der stadig sælges til fuld pris. Der er klart blevet fokuseret på Live-delen, men de ti missioner er mere end rigeligt for de fleste uden Live, og at man kan spille dem i split-screen er blot et ekstra plus.
Det korte af det lange: Har du Live og/eller er du fan af genren, så fås det ikke bedre og billigere til Xbox p.t.

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
Klik for større billede
Faktaboks
MedieXbox
Udgivelsesdato22. aug 2004
FormatPAL
UdviklerRed Storm
UdgiverUbisoft
Udlånt afUbisoft
Websitewww.rainbowsix3.com/[...]
Se også:
Xbox: America's Army: Rise of a Soldier
Xbox: Tom Clancy's Rainbow Six 3
Xbox: Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown
Xbox 360: Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2
Kommentarer Ingen
Spilfeatures
Antal spillere 1-2 
ELSPA rating16+
Onlinespilja
16:9 Widescreennej
Billeder
At man kan spille missionerne sammen i split-screen er et stort plus i forhold til forgængeren.Ding sidder lige i skudlinien.
Grafikken er pæn, men ikke revolutionerende.Du er velsignet med et godt computerstyret hold, der sagtens kan bide fra sig.


SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Death isn't on line. If he was, there would be a sudden drop in the death rate. Although it'd be interesting to see if he'd post things like: DON'T YOU THINK I SOUND LIKE JAMES EARL JONES?
-- Terry Pratchett