Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Film og TVNatfilm: De sidste resterJens Mogensen10. apr 2003Tilbage til Hovedsiden


Denne artikel fra arkivet er tilfældigt valgt til genudgivelse d. 17. dec 2009 af Glitch

Natfilmsfestivalen er efterhånden ved at nå sin afslutning. De film vi så, men ikke havde tid til at give dybdegående anmeldelser, får her en kort kommentar med på vejen.

Igby Goes Down ****..

Fin lille komedie om en dysfunktionel teenager og hans problemer med familien, kærligheden og livet. Dejlig knastør humor og mange fine skuespilspræstationer. Anbefales.
Er udgivet på R1 DVD.

Ken Park **....

En dårlig undskyldning for at vise porno i almindelige biografer. Man morer sig da over den sorte humor og der er nogle interessante karakterportrætter, men i længden er det for hult. I bund og grund virker det som om filmens formål bare er, at vise teenagere have sex med hinanden.

Devdas **....

Voldsomt hypet, stort anlagt Bollywood-drama. Dragterne er flotte og paladserne imponerende, men meget andet er der ikke at gå efter i denne fortælling om to elskende, der ikke må få hinanden pga. klasseskel. Melodramaet er så tykt, at man må bruge en sav for at komme igennem det. En spilletid på tre timer hjælper heller ikke på det. Jeg kedede mig bravt. Uvist af hvilken grund vandt den publikumsprisen.
Fås på R2 DVD hos Amazon.co.uk.

Shakti: The Power ****..

I bund og grund et Bollywood-remake af Ikke Uden Min Datter dog en del bedre. En mørkere side af Indien vises med blodige slægsfejder og en ordensmagt, der intet har at skulle sige. Dybt seriøs og det lykkes faktisk at tage den alvorligt. Musicalnumrene er heller ikke dårlige. En god film.

Jan Dara ***...

Thailandsk slægtsdrama centreret omkring drengen Jan, der lægges for had af sin strenge far, da moderen dør i barselsseng. En dannelseshistorie om de kår der former os og følgerne af at vokse op uden nok kærlighed. En overflod af erotiske scener hæmmer et ellers udemærket plot.
Fås på R3 DVD hos Charmes.de.

The Way Home ******

anmeldt af Lærke Thomasen
En film, der viser at koreanerne kan lave film. Prototypen på en forkælet møgunge med Gameboy og hang til KFC sendes ud til sin bedstemor ude på landet, hvor batterier ikke findes og kyllingen stadigvæk er levende. Rørende og varm på en ægte måde, som man kun sjældent støder på i beregnende Hollywoodfilm. Og så har knægten skuespillertalent, så det basker. Lidt af en tåreperser, men har man ikke grint og grædt undervejs, er man nok en hjerteløs robot...

Mon-rak Transistor ***...

anmeldt af Lærke Thomasen
En thailandsk komedie om en ung bonderøv, der tager til storbyen for at blive den næste Thai Tommy Seebach. Han indfanges af en sexfikseret manager, bliver sukkerrørsplantagearbejder, lorteslæber og andet lækkert, alt i mens hans unge naive kone fra landsbyen leder efter ham. Tragikomisk med indlagte glitrende og kitschede sangnumre. En glimrende film i venners lag, men ikke en film, man bør eje. Et gennemsyn er rigeligt.

That's all folks

Geek Culture takker hermed af og håber på at dække så mange film som muligt til næste år. Hvis det ikke er for meget at forlange håber vi også på, at der er lidt flere gode film, da niveauet i år har været chokerende lavt. Tak for nu.


Der er 25 kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1049673991billetter.jpgBrugerkommentarer (25)Joe Friday: Ah, sure, but just like every other foaming, rabid psycho in this city with a foolproof plan, you've forgotten you're facing the single finest fighting force ever assembled.
Reverend Jonathan Whirley: The Israelis?
-- Dragnet