Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Film og TVBiograf: Natfilm: Volcano HighLars Jørgensen9. apr 2003Tilbage til Hovedsiden

*****.

Denne artikel fra arkivet er tilfældigt valgt til genudgivelse d. 21. nov 2011 af Tommyas

Det var med skepsis, at jeg gik ind for at se denne film. Koreanske film har endnu ikke gjort det store indtryk på mig, især ikke deres action-film.

Forrige Natfilm var vi en del, der måtte indlægges med kæberne af led efter vi havde set den koreanske Shiri. Den dyreste action-film, landet endnu havde præsteret. Den var muligvis også den kedeligste.

Jeg valgte at give dem en chance til, fordi omtalen af Volcano High lød simpelthen så absurd, at den måtte jeg se.

Filmen starter i et klasseværelse. Læreren står og skriver på tavlen, og bliver irriteret over en støjende elev. Han vender sig og med overnaturlige kræfter sender han et stykke kridt på vej mod elevens pande i afsindig høj fart. Men endnu et kraftfeldt udsendes fra det forventede måls pande, og i den fedeste bullet-time stoppes kridtet, hvorefter det sendes tilbage mod den hysteriske lærer og rammer ham som var det en kanonkugle. "EXPELLED!" stemples med rødt henover eleven, og så starter filmen.

Folk klappede og hujede, og stemningen i salen var rødglødende allerede efter få sekunder. Volcano High viser fra første sekund, hvad den er: En af de sjoveste kung-fu B-film, jeg endnu har stiftet bekendtskab med og en stensikker addition til dvd-reolen.

Vor kære helt, den på en og samme gang ultra-seje og noget kiksede Hyuk Jang, faldt som barn i et akvarie med elektriske ål under et tordenvejr, og så ved vi jo alle, at man er dømt til at leve resten af sit liv med overnaturlige kræfter. Især i regnvejr. Ude af stand til at kontrollere sine kræfter, er han blevet smidt ud af skole efter skole, og nu har han fået sin sidste chance på skolen Volcano High.

Men Volcano High er ingen almindelig skole. I 108 år har der været krig mellem lærere og elever for at få fat i Det Hemmelige Manuskript, som skulle give ejermanden pænt mange gode ting at se frem til. Skolens lærere kæmper mod elev-klubberne og hinanden i et forsøg på at få fat i manuskriptet. Ind i denne sindssyge verden træder Hyuk, som egentlig bare vil passe sig selv og bage lidt på den søde pige fra Kendo[*]-klubben.

Det får han selvfølgelig ikke lov til, og inden længe er han rodet ind i den mest tossede historie, jeg længe har set. Volcano High forsøger på ingen måde at tage sig selv seriøst, og det er helt klart til dens fordel. Den er proppet til randen med sære gags, absurd handling og noget af det bedste kung-fu, jeg endnu har set på film. Skiller man delene ad, er de ikke ret spændende, men sammen bliver de til en helhed, der er helt ubeskrivelig.

Der er lavet utallige film, hvor man har forsøgt at få manga[*] overført til levende billeder (bl.a. The Matrix), men Volcano High er første gang, det rigtig er lykkedes. Filmen flyder over med flotte billeder og computer-effekter. Stort set hver eneste scene i filmen er et studie i smuk farvesammensætning og scenekomposition og som løftet direkte ud af en tegneserie. Når folk så begynder at slås (hvilket de gør næsten hele tiden), blændes der op for wire-effekter og CGI[*], der får Matrix til at ligne Matador.

Imellem slåskampene er der ikke plads til meget historie i denne film, men alligevel formår filmholdet at krænge en ret så skæg én ned over det hele. Filmen består af én lang række af seje og spøjse indfald, som hænger sammen på forunderlig vis, og det hele præsenteres i et tempo, der ikke giver plads til bare ét sekunds kedsomhed. Volcano High fik en fuldt fortjent andenplads i afstemningen om årets Publikumpris.

Volcano High kan købes hos Charmes. Dvd-udgaven er endda 20 minutter længere end den udgave, der blev vist under Natfilm. Endnu en grund til at anskaffe sig dvd'en.


Der er 56 kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1049719860volcano.jpg
Faktaboks
MedieBiograf
Produktionsår2001
Længde99 min.
InstruktørTae-gyun Kim
Kommentarer 56 - hop til
Artikelserie: Natfilm 2003
Geek Cultures dækning af alle de film vi får set på årets Natfilmsfestival.
Billeder
Vor helt står og skuler lidt for at imponere de hårde fyre i den nye skole. Det hjælper ikke helt.Volcano High består udelukkende af flotte billeder, som var de løftet direkte ud af en tegneserie.
Crouching Teacher Flying StudentIt's kick-ass time. Vor helt har fået nok!
Han er dog ikke helt så kick-ass-agtig, når han ser kaptajnen fra Kendo-klubben.... men hun er jo også lidt sød ...
... det synes skolens Bad Guy #1 også, så han giver hende en ring. Eller.. Han prøver i hvert fald. Han er en af de sjoveste karakterer i filmen.Der bliver øvet linier mellem optagelserne. Ikke at de er specielt svære, men med kemikalie-dampene fra de her frisurer, er hjene-kapaciteten nok ikke i top.
Da hjælpe-lærerne dukker op, bliver filmen rigtig skæg. Fyren i midten her, bør have en Oscar for  
De andres mening
APu  
****..
 Dybt syret og komisk med dramatiske kampsportscener. Historien har huller.
BR  
****..
 Højgearet underholdning, råseje (anti-) helte og lige så råseje skurke.
JMo  
****..
PM  
*****.
 Flot kung-fu med speederen i bund og tyk humor. Og så er hjælpelærerne alt for cool.
Brugernes karakter
 4 brugere har givet den gennemsnitlige karakter 3.5 
6:(1)
5:(1)
4:(0)
3:(0)
2:(1)
1:(1)


KOMMENTARER (56)

n/a123Næste side
1:   Knud Charmes.de og porto?   9. apr 2003 09:41
Er der nogen der ved, hvad charmes tager i porto?

Jeg syntes deres side lider af en eklatant mangel på oplysninger om den slags.

Knud
 
 
2:   Knud Porto part II   9. apr 2003 09:44
Aha, de har ligefrem gemt det på forsiden under den store knap der hedder "Shipping"

Tsk, tsk, tsk...
 
 
3:   Michmach Charmes og porto   9. apr 2003 13:34
Men det er nu ikke sikkert at de rent faktisk tager 6 Euro for den foerste DVD. Jeg har nu to gange betalt 4 Euro istedet.
 
 
4:   Knud Volcano High 2DVD-edition?   9. apr 2003 15:16
Hmm, det lader til at Charmes også har en udgave med flere ekstras på 2 skiver, så vidt jeg kan google mig til.

Er der nogen der ved om det er de ekstra 75kr. værd?
Svar: #5
 
5:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af artiklens forfatter. @4   9. apr 2003 15:23
Den er nok kun pengene værd, hvis du kan koreansk. Ekstra Features er yderst sjældent tekstede.
 
 
6:   APu #4   9. apr 2003 16:15
Jeg kan klart anbefale dobbeltdækkeren, selvom ekstramaterialet er utekstet. Til gengæld er der masser af fraklip, hvor scenerne taler for sig selv... de er virkelig syrede og morsomme - dog ikke på Jackie Chan-niveau. Jeg havde egentlig tænkt mig at levere en længere kommentar herinde til ekstra-DVDen, men det bliver nok først i morgen.
 
 
7:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul Rockerfest   9. apr 2003 23:39
Jeg havde ikke hørt om filmen før. Nu har jeg købt den.
 
 
8:   Knud £7   10. apr 2003 22:01
Fik lige en mail fra Ron.

Den koreanske 2-disks-udgave var pludseligt udsolgt.
Kender du noget til det?

Grrr...
 
 
9:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul (8   10. apr 2003 22:07
Næh. Jeg købte bare den almindelige.
 
 
10:   APu #8   11. apr 2003 15:45
www.yesasia.com har den på lager. Jeg købte selv min egen her for måneder tilbage, og den ender faktisk med at blive billigere end på Charmes.de. Der er i øvrigt ingen fare for, at den bliver fanget i tolden. Jeg har bestilt en snes gange fra dem uden problemer med en leveringstid på max en uge. Infernal Affairs+soundtrack+fotoalbum blev til en enorm pakke, men smuttede på mirakuløs vis igennem tolden...
  Opdateret: 11. apr 2003  
 
11:   solskin Enig,..   11. apr 2003 17:26
... med Lars. Det er en god film.
 
 
12:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af artiklens forfatter. @12   11. apr 2003 17:59
Solskin og mig. Vi er bare sådan her.
Svar: #12
 
13:   HeavenZanny Fantastisk film   20. apr 2003 09:20
Det der gør Volcano High til et mesterværk i mine øjne, er bestemt ikke den noget banale superherohistorie, men det at hver enkelt frame simpelthen er tænkt som var det en rubrik i en anime/manga-tegneserie. Visuelt er den fantastisk gennemført og bør ikke misses... Glem alt om Jet Li og Jackie Chan - og Matrix for den sags skyld og tilbring lidt tid på Volcano High...
 
 
14:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul Roderi   21. apr 2003 11:02
Efter min mening er Volcano High en gang roderi, der ikke kan finde ud af hvad den vil. Historien er sjusket fortalt med for mange løse ender.

Ja, det er sjovt i starten med kridt-stop-Matrix-tingen, men det kan ikke bære filmen.

Denne film viser bestemt ikke Matrix baghjul - Matrix var nemlig vel-pacet. Det er Volcano High ikke.

 
 
15:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Volcano High og Matrix   21. apr 2003 11:17
Selvfølgelig er den ikke bedre end Matrix. Der er mange film der med lethed overgår Volcano High, for den er nemlig rodet. Dens fortrin er en fed visuel stil og mange skøre optrin, der udelukkende byder på underholdning. For mig har det også noget at sige, at den så flot efterligner den stil der bruges i anime.

Det er blot god underholdning.
  Opdateret: 21. apr 2003  
 
16:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul Matrix   21. apr 2003 11:41
Nej, selvfølgelig giver den ikke Matrix baghjul generelt. Det ville være en urimelig forventning. Jeg henviste til en bestemt passage i anmeldelsen:

Når folk så begynder at slås (hvilket de gør næsten hele tiden), blændes der op for wire-effekter og CGI[*], der får Matrix til at ligne Matador.

Og det er jeg så uenig i. wire/cgi-tingene er ikke tilnærmelsesvis så vel-pacet som de er i Matrix.
Svar: #17
 
17:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Denne kommentar er skrevet af artiklens forfatter. @16   21. apr 2003 13:47
Så må du nok lige forklare mig, hvad du mener med "vel-pacet".
Svar: #18
 
18:   RockBear Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Peter Paaske Juul @17   21. apr 2003 14:18
Tjup. At tingene sker i en hastighed eller rytme, der gør, at man ikke dvæler for længe ved det ligegyldige og ikke springer for hurtigt henover det væsentlige.

Det er naturligvis pisse-subjektivt, men jeg synes simpelthen ikke, at Volcano High har det "flow" i action-sekvenserne, som Matrix har.

Jeg tror ved nærmere analyse, at det der irriterede mig mest var, at action-sekvenserne ikke bare fortsatte i en god lang kamp, men at en eller anden blev sparket eller slået og vi så sad i lang tid og gloede på hvordan han tog det og så kom der en ny sekvens, hvor han eller en anden fik et slag osv. Det er nok mere realistisk, men jeg ser ikke High School Superhelte-kampsport-westerns for realismens skyld.
 
 
19:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Regionen...   20. maj 2003 12:25
Jeg købte 2-disc region 3 versionen fra Charmes.de. Til min store overraskelse spillede den fint da jeg satte den i min Powerbook, som kun afspiller region 2 skiver..

Mon de i virkeligheden har gjort den til region 0 ?
 
 
20:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Ja   20. maj 2003 17:37
Som så mange andre Hong Kong skiver er den region 0. Jeg købte en røvfuld fra Charmes for et par uger siden og selvom min afspiller (der har manuelt regionskift) var sat til 2 kørte de alle fint (Returner, Shaolin Soccer, Volcano High, Legend of Zu).
 
 

n/a123Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Frasier: "I'm basically humane, but right now I'm in the mood for kicking a kitten through an electric fan!"
-- Frasier