Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Film og TVBiograf: Natfilm: Wolves, Pigs And MenJens Mogensen29. mar 2003Tilbage til Hovedsiden

****..

Japansk 60'er stemning og hårdkogte gangstere. Velbekomme.

En ganske underholdende film om 3 brødre på forskellige trin på den kriminelle rangstige.
Ichiro sidder lunt i den gode ende af Iwakasi-bandens hierarki med chefens gunst og en forventning om en skønne dag at kunne gå på pension med masser af penge, respekt og sake.
Den yngre bror, Jiro, er lige kommet ud af spjældet og uønsket af banden, der ikke har meget til overs for hvad de anser for at være en problemmager.
Den yngste, gadelømlen Sabu, lever stadig i det slumkvarter som de andre forlod for flere år siden. Her har han passet deres syge moder og nærer langtfra venlige følelser overfor brødrene.

Jiro, der drømmer om en tilværelse i luksus langt derfra, planlægger et kup mod Iwakasi-banden og indrullerer Sabu og hans venner fra slumkvarteret til at hjælpe sig. Mangt og meget går dog galt efter kuppet, da der ingen tillid er mellem nogen af deltagerne. Samtidig er Iwakasi-banden langtfra glade for at miste alle de penge de ærligt og redeligt har stjålet. Det hele leder til et klimaks, der heldigvis ligger langt fra Hollywood.

Wolves, Pigs and Men er mit andet bekendtskab med instruktøren Kinji Fukasaku - en mand der ikke er bange for at skifte stil komplet i en film, hvilket han viste med den kontrastfyldte Battle Royale. Den første tredjedel af filmen er det rene West Side Story a la Japan. Ja, Sabu og hans bande af gadelømler bryder dæleme spontant ud i sang. Deres frisurer og påklædning fik mig da også til at tænke mere på USA end Japan. Det jazzede soundtrack og Jiros Jackie O-lignende kæreste var bestemt også mere vand på den flaske.
Det varer dog ikke ved for resten af filmen udvikler sig til en mørk og grum fortælling om hvad penge kan drive folk til og om blod virkelig er tykkere end vand. Det er ikke for svage sjæle og står i skarp kontrast til den lette begyndelse.

En glimrende film, der er professionelt skruet sammen. Den eneste grund til at den ikke får en ekstra stjerne er, at den trækker en lille smule i langdrag i filmens mere alvorlige del. Der vises adskillige af Fukasakus film under festivalen og jeg fortryder bestemt ikke at have købt billet til en til.

Filmen fås på utekstet R2-dvd hos Cdjapan.co.jp under originaltitlen Ookami to Buta to Ningen.


Der er fem kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1048950851wolvespigs_komplet.jpg


Brugerkommentarer (5)No enemies had ever taken Ankh-Morpock. Well technically they had, quite often; the city welcomed free-spending barbarian invaders, but somehow the puzzled raiders found, after a few days, that they didn't own their horses any more, and within a couple of months they were just another minority group with its own graffiti and food shops.
-- Terry Pratchett (Eric)