Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

MusikDavid Baerwald: Here Comes the New Folk UndergroundRudi U. Rasmussen15. jul 2002Tilbage til Hovedsiden

****..

Manden bag Ewan & Nicole-nummeret "Come what may" fra Moulin Rouge, udsender langt om længe nyt album.

David Baerwald er ingen nykommer. Han har skrevet og udsendt musik gennem de sidste mange år, og selvom der måske ikke lige ringer en klokke, når man hører hans navn, så er han en ganske pæn succes i hjemlandet USA.

Foruden at lave musik til sig selv, har han været indover en lang række forskellige kunstnere, enten som sangskriver, producer eller som musiker. Baerwald høstede en Golden Globe-nominering for det gribende nummer, han skrev til Moulin Rouge, men tror man, at Here comes the new folk underground er fyldt til randen med lignende episke numre, så må man tro om igen.
Pladen lægger sig meget tæt op ad andre musikere, som David også har hjulpet. Bl.a. havde han en stor finger med i spillet på Sheryl Crows debut Tuesday night music club, og det er også mere i denne stil at Here Comes… lægger sig.

Albummet blev til under sørgelige omstændigheder. Inspirationen til pladens første nummer, Why, kom fra en oplevelse med en god vens syv-årige søns begravelse.
Ude af stand til at forstå den slags uretfærdighed, skrev David sine tanker og følelser ud i tekster og noder og bearbejdede på den måde tabet.
Dette blev til to CD’ere, som under navnet A fine mess, udelukkende blev solgt via nettet.
Heldigvis var der folk fra pladeselskabet Lost Highway, der fik fingre i disse to udgivelser, kontaktede Baerwald, og sammen med ham derefter skruede Here Comes… sammen.

På trods af de sørgelige omstændigheder, der startede optagelserne, er pladen musikalsk set ikke en melankolsk, dyster eller sørgelig plade.
Den lægger ud med country-nummeret Why, og fortsætter med den lidt mere up-tempo Compassion, hvor David lyder som en krydsning mellem Mick Jagger og Van Morrison.

Hele albummet lægger sig i det hele taget op af folk som Woody Guthrie, og som tidligere nævnt Van Morrison.
Det er hyggelig folk-musik, der kan beskrive som en blanding af pop, country og rock. Der er - som stort set altid indenfor den genre -ikke den store udfordring i musikken, men teksterne er værd at lytte til.
De er både sørgelige, morsomme, reflekterende og meget rammende. De handler om alt fra tab, en trækkerdrengs erindringer, og til kærlighedserklæringer til det stille liv i øde byer.

Here Comes the New Folk Underground er hyggelig lytning, når man har hørt lidt for meget MTV og trænger til at hvile ørerne og nynne lidt med.


Der er fem kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1026556459davidbaerwald.jpg
Faktaboks
MedieCD
Udgivelsesdato2002-07-15
Produktionsår2002
Længde46 min.
SangerDavid Baerwald
UdgiverLost Highway
Udlånt afUniversal Music - UK og verden
Kommentarer 5 - hop til


Brugerkommentarer (5)Because there is good and there is evil, and evil must be punished. Even in the face of armageddon I shall not compromise in this.
-- Rorschach (Watchmen)