Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Elektronik og legetøjSwitchbackLærke Pickering Thomasen5. jun 2002Tilbage til Hovedsiden

*****.

Switchback er en af Binary Arts' nyere pusleting, og denne gang kræves der ikke kun lidt tankevirksomhed, men også en rolig hånd, når kuglerne skal på plads i denne umiddelbart simple, men både strategisk og finmotorisk krævende opgave.

En række stænger med regelmæssige huller kan forskydes i forhold til hinanden. I nogle af hullerne er der grønne eller røde kugler, og ved at få to eller flere mellemrum til at ramme hinanden, kan kuglerne vandre rundt på brættet. Der er ikke mange ubrugte huller, så man skal tænke nogle trin fremad, samtidig med, at man også lige skal styre kuglernes trilleri i praksis. Dette er ikke helt nemt; når to huller er planmæssigt ud for hinanden, så man kan lade en kugle bevæge sig fra det ene hul til det andet, er det samme sædvanligvis også sket et andet sted på brættet, hvor man absolut ikke er interesseret i, at kuglen der skulle flytte sig.

Switchback kommer med en håndfuld opgaver - mønstre, man gerne skulle få kuglerne til at danne - og de er ikke nemme. Allerede den simpleste opgave, hvor man bare skal have de røde kugler over på de grønnes plads og vice versa, kan være rigtig, rigtig frustrerende.

Udførelsen er lidt pænere end mange andre Binary Arts spil. Bevares, vi taler stadigvæk plastic i lilla, grøn og rød, men den virker solidere og tungere - hvilket er en fordel, når den skal præcisionsvippes - og i det hele taget bare af bedre kvalitet end fx Lunar Lockout eller andre plasticspil.

Det er en god pusler, for selvom man efterhånden udvikler strategier for at flytte kuglerne effektivt, så er der stadigvæk det motoriske element med rent faktisk at få dem til at flytte sig efter planen. Min eneste indvending er, at man på ingen måde kan nulstille spillet; er kuglerne blevet rodet sammen, ja så er det bare ærgerligt. Så der er ikke noget med at kunne begynde forfra. Det er selvfølgelig en del af udfordringen, men det ville nu alligevel have været rart…

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1020670370switch2.jpg
SKRIV FØRSTE KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


She's the village bicycle! Everybody's had a ride.
-- Austin Powers