Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Film og TVBiograf: Film på vejMatias Stuven4. okt 1999Tilbage til Hovedsiden


Sommeren er forbi og Star Wars slog nok ikke alle de rekorder den havde håbet på, og helt så fantastisk var den heller ikke. Wild Wild West blev den helt store skuffelse (der har bare ikke været en god western siden De Nådesløse (som apropos blev sendt i fredags på TVPorno, undskyld TVDanmark)) og det største lyspunkt har helt klart været Austin Powers 2: The Spy Who Shagged Me. Men hvad nu med efteråret og vinteren? Bare rolig der er fede film på vej.

12.11.1999 - Tarzan Det er ved at være tid til at McDonalds, Fætter BR og din lokale skole begynder at lære et nyt mantra: Tarzan, Tarzan, Tarzan... Hvis du ikke allerede er ved at blive grebet af den gevaldige mediemaskine som Disney igangsætter ved hver ny film, så bliver du det helt sikkert inden de første frostgrader rammer lille Danmark. Historien er den klassiske og de har efter sigende holdt sig meget tæt til mr. Burrough's originale historie. Tegningerne ser fantastiske ud og som det nu er blevet næsten en vane for Disney er de gået meget højt op i detaljer. Traileren der er blevet vist i danske biografer er flot actionpræget, men ser man på traileren der følger med den danske Mulan video er det lidt grinagtigt: "En dag så jeg min søn surfe på bølgerne og jeg blev så inspireret at jeg straks gik i gang med at gøre Tarzan sådan lidt surfer-agtig...". Surf ind på disney.go.com/worldsofdisney/Tarzan/ og se om Tarzan er en god surfer... Jeg har ikke mere at sige.

26.11.1999 - End Of Days Sidst vi så Arnold drengen var i Batman og Robin, hvilket ikke just var den rolle Schwarzenegger fans havde håbet han ville give sig i kast med. Siden da har den stået på amerikansk politik og udskiftning af en hjerteklap doneret af en abe (hvorfor var han ikke i gang med den længe rygtede genindspilning af Planet of the Apes?). Men nu skulle den østrigske muskelbøf være på skinner igen med denne sorte action film. Djævelen kommer til jorden (i skikkelse af Gabriel Byrne) for at finde sig en brud og sætte et punktum for verdenen som vi kender den, men heldigvis er den tidligere politibetjent Cane (Arnold) på sporet og er det sidste håb for at redde djævelens brud og jorden. Spor din multimedie- browser ind på www.end-of-days.com og glæd dig.

3.12.1999 - The Blair Witch Project Hvis du slet ikke har hørt om The Blair Witch Project (TBWP) er der her tale om en mindre revolution. Og det ved jeg selv om jeg ikke har set filmen! Aldrig før har en amerikansk undergrundsfilm nået sådanne højder som TBWP. For hvordan kan en film der har kostet 22.000 USD indtjene 29.2 millioner USD på sin åbningsweekend, og siden hen 133.8 millioner USD på de første 8 uger? Først og fremmest pga. den hype filmfolkene begyndte at udsende fra deres website www.blairwitch.com et stykke tid før filmen kom ud sidst i juli i US of A.
Men hvad er det så der er så fantastisk ved denne film der rammer de danske biografer den 3. december i år? Tre unge studerende tager ind i en øde skov for at finde ud af hvad der egentlig ligger bag en gammel legende om et spøgelse i skoven. De kommer aldrig tilbage, men året efter finder politiet deres taske med et videokamera hvor deres skæbne kommer frem. Det lyder ikke af meget, men den skulle være utroligt skræmmende. Eller også er det bare mere media-hype.

10.12.1999 - The World is Not Enough Faktisk den sidste James Bond film som Pierce Brosnan har skrevet kontrakt til. Noget revolutionerende kan man vel ikke sige at den ser ud til at være, men Pierce Brosnan har helt klart leveret varen de sidste par gange, så mon ikke også denne bliver et hit? www.jamesbond.com/bond19/

Jeg vender snart tilbage med de film der kommer til at rykke efter vi har sagt farvel til 1999.


Der er 9 kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/movies/Endofdays.jpg
Faktaboks
MedieBiograf, 1999
Kommentarer 9 - hop til
Artikelserie: Film på vej
FILM Guiden ser et par måneder frem men i denne serie ser vi ofte frem til en sæson og måske en smule længere frem.Brugerkommentarer (9)[Niles sees Roz and Daphne talking]
Niles: Well, there's a Christmas tableau: "Naughty & Nice."
-- Frasier