Vi er flyttet. Find det nye site på www.geekculture.dk

Film og TVBiograf: Resident EvilMatias Stuven6. jun 2002Tilbage til Hovedsiden

**....

Man kan sjældent bedømme en hel film på traileren. Trailere, der byder på et visuelt fyrværkeri, kan vise sig at dække over film, som er plotmæssigt dummere end Forrest Gump, mens trailere, der kan anvendes som sovemiddel, kan vise sig at repræsentere film, som er mere fascinerende end Jennifer Lopez fanget i bagsmækken på en bil. Men der er selvfølgelig undtagelser til reglen…

Navnet Paul W. S. Anderson er tæt forbundet med det engelske filmproduktionsselskab Impact Pictures. Paul har tidligere instrueret et par middelmådige science-fiction film dels Event Horizon (om end der er meget delte meninger om kvaliteten af lige præcis denne film) med blandt andre Laurence Fishburne og Soldier med Kurt Russell. Begge film har Impact Pictures produceret. Derfor burde den logiske konsekvens være, at når Paul W. S. Anderson instruerer en science-fiction/horror-film med Impact Pictures som produktionsselskab, bliver det til en middelmådig film. Men sådan er det desværre ikke i Resident Evils tilfælde, her er det blevet til et makværk af proportioner.

Milla og hendes mand vågner op uden hukommelse og et kommando-hold slæber dem med ned i The Hive, hvor en farlig virus er sluppet løs. Stedets AI[*], The Red Queen, har slået alle 500 medarbejdere ihjel for at begrænse omfanget af virussen. Men virussen kan få selv døde til at blive vakt til live, dog kun med deres mest basale instinkt intakt: at æde. Virussen inficerer via bid og sår og selv levende kan inficeres. Inden længe må kommando-holdet kæmpe for deres liv, ikke kun mod de levende døde, men også en aggressiv AI.

Historien er så tynd og usandsynlig at det næsten er til at grine af. Det er en stor kliché med genbrug af samtlige nøglescener i filmen. Tag f.eks. den drabelige slicing-sekvens, den er set langt bedre udført i Cube, eller den Matrix-inspirerede scene, hvor Milla indser sine evner og sparker røv. For ikke at nævne muteret-monster sekvensen, som er set bedre udført i talrige film. Og hvis Milla er en elitesoldat er kravene til dem åbenbart meget ringe, man kan da ikke have en elitesoldat der lukker øjnene hver gang et skud affyres?

Samtlige skuespillere ser ikke ud til at falde ordentligt ind i deres roller, men virker mere som karikaturer af deres person. Man føler intet for nogen af dem på noget som helst tidspunkt. Derudover er lyden skruet næsten helt op til smertegrænsen hver gang instruktøren prøver at opbygge små klimakser, men det er så gennemskueligt at selv Street Fighter er mere overraskende. Til gengæld har den det klassiske B-films øjeblik med en smule nøgenhed, man når lige netop at glimte Millas ene brystvorte.

Filmen Resident Evil har ikke mange elementer til fælles med nogle af de fire Resident Evil-titler der er ude til forskellige platforme. Ja, det er Umbrella-organisationen der er involveret, men hovedtemaet fra spillene, de to søskendes søgen efter hinanden, er ikke at finde nogen steder. Zombierne er der selvfølgelig, men de er mere latterlige end skræmmende. Faktisk er historierne i næsten samtlige Resident Evil spil meget bedre fortalt end filmudgaven, omend man ikke ser en næsten nøgen Milla Jovovich i nogle af spillene.

Resident Evil kunne godt have løftet sig væsentligt, hvis det ikke var fordi filmen desperat prøver at tage sig selv meget seriøst. Det kunne have været en nogenlunde B-film, hvis den ikke var blæst op til at være så meget og hvis den skruede ned for skræmme-generatoren.


Der er 27 kommentarer til artiklen

 Del på Facebook Del på Twitter    Læs og skriv kommentarer til denne artikel Anbefal artikel til andre læsere


 
bedler/auto/1020032417resident_evil.jpg
Faktaboks
MedieBiograf
Udgivelsesdato4. dec 2002
Produktionsår2002
Format1.85:1
Længde100 min.
Se også:
Wii: Resident Evil 4 - Wii Edition
GameCube: Resident Evil Zero
DVD: Resident Evil: Apocalypse
Nintendo DS: Resident Evil: Deadly Silence
Nintendo 3DS: Resident Evil: Revelations
Kommentarer 27 - hop til
De andres mening
CSW  
**....
JMo  
**....
 Klichéfyldt popbras. Vinder prisen for årets mest irriterende filmmusik.
Brugernes karakter
 6 brugere har givet den gennemsnitlige karakter 3.5 
6:(0)
5:(1)
4:(2)
3:(2)
2:(1)
1:(0)


KOMMENTARER (27)

n/a12Næste side
1:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Helt enig   6. jun 2002 00:42
Jeg tilslutter mig fuldt ud Matias kritik. Resident Evil er virkelig en ringe film.


Skuespil, plot og i det hele taget stilen falder helt til jorden. Musikken er også utroligt larmende og virker komplet malplaceret i de scener hvor den bruges.


B-film -> spil -> B-film. Man skulle tro at nogen ville have sagt "Nej, det går bare ikke".

  Opdateret: 6. jun 2002  
 
2:   kvan Hrmpf!   6. jun 2002 07:47
Og så har de endda hugget Dannebrog til deres plakat. Vi burde lægge sag an!
 
 
3:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Hov?   6. jun 2002 10:30
B-film -> spil -> B-film


Er spillet baseret på en film?

 
 
4:   trez Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Thomas Würgler Inspiration   6. jun 2002 11:20
De er da ihvertfald kraftigt inspireret af Romeros filmarbejde.
 
 
5:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Yep   6. jun 2002 16:04
Det var lige det jeg mente. Night of the Living Dead og alle de andre i genren har helt klart været inspirationskilden til spillene.


At basere en film på spil der er baseret på film er en yderst tvivlsom praksis. Det begynder allerede at lugte når man filmatiserer et spil.

 
 
6:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen Ej, nu må I lige!   6. jun 2002 16:27
Man kan da ikke sige, at Resident Evil er baseret på en film, fordi der er splat og zombier?!


Det svarer til at sige at Chu Chu Rocket er baseret på Stuart Little, fordi der er en masse mus i både spillet og filmen.


Der er forskel på at være inspireret af og så baseret på.

 
 
7:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen skal udfyldes   6. jun 2002 16:35
Husker ikke lige titlen, men her er setuppet i en rigtig dårlig zombiefilm jeg engang så:


Et eller andet kemisk stof bliver ved et uheld lukket ud i en lille by. Byens døde genopstår af gravene og begynder at angribe de levende. Folk der bliver bidt bliver selv gradvist til menneskeædende zombier. Nogen af hovedpersonerne bliver selv bidt og dumme som de andre er tænker de ikke nærmere over det. De inficerede hovedpersoner går selvfølgelig amok og må selvfølgelig dræbes, hvor traumatisk det end er for de andre.


Spillene er måske ikke løftet fra filmene scene for scene, men meget store dele af plottet virker lidt for velkendte til at man kan sige at de selv fandt på det.

  Opdateret: 6. jun 2002  
 
8:   ljorg Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Lars Jørgensen hence "inspireret"   6. jun 2002 16:37
Det er jo det, jeg siger. Resident Evil er ikke baseret på en film, med licens og det hele. Den er inspireret af en røvfuld B-film.
 
 
9:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Inspireret   6. jun 2002 17:11
Nåja, set på den måde kan man jo også sige at filmen kun er inspireret af spillene. Licensen dækker jo kun over at de har købt retten til at bruge det samme navn. Plotmæssigt er filmen jo ikke meget mere baseret på spillene end spillene er baseret på Living Dead-filmene.
 
 
10:   odin Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Anders Petersen Svar til Jens   6. jun 2002 19:43
Husker ikke lige titlen, men her er setuppet i en rigtig dårlig zombiefilm jeg engang så:


[snip]


Det er Return Of The Living Dead.
Jeg brugte umådeligt lang tid på at finde denne film til en ven, der havde set den som barn og syntes den var shit-your-pants-scary. Det var den ikke. Det er en halvhjertet parodi på Romero's Living Dead-trilogi (Night Of The Living Dead (1968), Dawn Of The Dead (1978) og Day Of The Dead (1985)). Og en skidt én af slagsen. Den er dog kitchet og ufrivilligt morsom nok til at underholde den halvanden time den varer. Der er sidenhen dukket både en to'er og en tre'er op til Return Of The Living Dead, som jeg vil anbefale at man går i en lang bue udenom.

Svar: #13 Opdateret: 6. jun 2002  
 
11:   jens Geek Culture-skribent. Klik for at læse mere om Jens Mogensen Præcis   6. jun 2002 22:24
Det skal nok passe at det er den.


Når personerne begynder at lave stripshows ovenpå kirkegårdens grave, så ved man bare at de ikke er fem flade sild værd :-)

  Opdateret: 7. jun 2002  
 
12:   Pedefup Return of the Living Dead   7. jun 2002 18:10
Ja...

Den er nemlig ufrivilligt komisk! Den har faktisk en tendens til at at være så komisk at den bliver anbefalelsesværdig at se bare for at få sig et billigt grin :)

Cheers. Pede.
 
 
13:   Cannonfodder @10   8. jun 2002 00:15
Jeg så den film som 10-12 årig. Hurra for en spændende film :-/ Jeg kan huske at en af zombiernes hænder kom flyvende gennem luften for at tage kvæler tag på en af "the good guys". Ufrivillig komisk indeed.


Jeg så den Night of the Living Dead for et par måneder siden på TV. Det var vist på svensk TV, for dansk TV har jo mere lyst til at sende den nyeste Daniel Steel tv film.
Den var udemærket for en lav budgets film.

 
 
14:   fliv Muligvis er jeg lettere dement, men...   22. jun 2002 17:10
... jeg nød faktisk filmen fra start til slut.


Indrømmet, det er muligvis ikke en film bogart ville gi' mange hatte for, men der var letpåklædte damer, vold, splat, zombier, monstre, you name it.


Basalt set en drengerøvsfilm der formåede at underholde mig fra start til slut. En slags biffens svar på M!


Mvh
Flemming

 
 
15:   C32 Ja   23. jun 2002 00:21
Jeg nød den også i fulde drag. Overvejer endda at gå ind og se den igen @_@
Jeg kan ikke helt sætte ord på dens for mig stærke punkter, men det havde ihvertfald noget med "stilen" at gøre, altså det mærkedes lidt som den fastpaced stil der er i en trailer, men bare en hel films værd :)
 
 
16:   bo tja   23. jun 2002 13:34
i det mindset har i fåde love til at se den, når man bor i århus er den den anden sag
 
 
17:   Munch I aften...   5. jul 2002 12:19
på TvDk 1 klokken midnat kommer der Return Of The Living Dead 2. En rigtig stinker, men den er fanme skæg.... enjoy!
 
 
18:   Darkman Nu skal i være søde   28. jul 2002 21:30
Jeg nød den i fulde drag, da jeg så den.
Det var nok ikke "babes" der fik mig til at mene, at denne film var god, men de uhyggelige zombier, jeg troede faktisk, at de bare ville have nogle sår og onde øjne, men jeg tog fejl. "Resident Evil" var rigtig scary(her og der) og jeg var meget spændt hele filmen igennem.
Den eneste som jeg giver Matias ret i, er Monsteret(Resident Evil fans kalder den "Licker") er lidt dårlig lavet, for den så lidt computer-animeret ud, altså billedlig talt, jeg ved godt at den ER lavet på computer, men jeg vil helst ikke have, at de ser sådan ud.
Faktisk ville jeg give denne film 4 ud af 5.


Men før i begynder at angribe mig for min mening så skal i lige høre dette.
Jeg synes alle film er gode på en eller anden måde og bliver nogle gange irriteret over kritikere som bliver bare ved med at kritisere film alle mulige punkter (jeg siger ikke navne..... okay det er "Bogart")


Men et råd til dem som ikke har set den.
Forvent ikke noget og du vil have en god film oplevelse, istedet for en dårlig.

SPOILER!!!Resident Evil filmen starter et par dage før "Resident Evil 2 spillet" og som forklarer slutningen en hel del.
Da man hører lægerne sige, at de skal tage ham "Matt Adison" (ham der udgav sig for at være politi betjent) til Nemesis projektet, bliver "Matt Adison" til den "Nemesis" som alle Resident Evil fans kender fra "Resident Evil 3: Nemesis".

 
 
19:   Darkman Resident Evil 2: Nemesis   28. jul 2002 21:36
Jeg glæder mig faktisk allerede til Resident Evil 2: Nemesis som forgår der hvor "Resident Evil" sluttede og er samtidig en filmatisering af spillet "Resident Evil 3: Nemesis"


Så mon ikke, at det bliver en bedre film end "Resident Evil"

 
 
20:   Darkman Resident Evil på DVD   31. jul 2002 13:57
Jeg har lige set at, Resident Evil filmen er nu kommet på DVD.


Gæt hvem der har angrebet DVD Butikken...Okay, Så desperat er jeg ikke... hehe....

  Opdateret: 31. jul 2002  
 

n/a12Næste side

SKRIV EN KOMMENTAR

Du skal være logget ind for at kunne sende kommentarer. Gå til login-siden og klar detaljerne dér eller login med Facebook.


Elvis: Thank you. Thank you very much.
-- Bubba Ho-Tep